Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nancy25

stygmaty

Polecane posty

Gość behemothhhhhhhhh
sorki za byki

Gość resocjalka
przepraszam miało byc pracóje :)) heheh ale znachorka wykształcona to pewnie i na wcześniejsze -ówki nie zwróciła uwagi

Gość ggggggggggggggg
i powiem wam gdybyście mogli jej coś powiedzieć to dalej to samo - dogadac się z wujkiem i Zakopiec promować poprzez Zamoyskiego. Zmienić zawód - aktorka bez sensu. Coś w turystyce tam bo ona jest z Zakopca. I tyle. To przecież źle nie zarobi i jak jej chcą pomóc to tam. Bo co - w szwajcarskim filmie? No wiecie - jak ma Farel dziecko z lekarką no to może mieć i z góralką. Tyle. Zmieniła zawód i tyle. Z gór była , w górach siedzi. No nie wiem. To chyba była jedna wielka przesada cała ta kariera. Po Zosi to może do Mazowsza ew. Folkowy Zespół Drewniane Nutki tam etat i tyle. No etat tam - ale co - ani baletowej ani muzycznej - no to jakieś studia ze śpiewem. A ja tam wiem? ja już nic nie wiem. :(

Gość resocjalka
ja już postawiłam Ci diagnozę i wiesz co mam nadzieję że aitorka topiku nie brała tego serio co piszesz

Gość resocjalka
a na jakim wydziale miałaś resocjalizację?

Gość resocjalka
pytam bo skończyłam ten kierunek ze sto lat temu i nie wiem czy to jest tak jak było kiedyś

Gość do resocjalki
ty, resocjalka, kogo nabierasz :D psychologię to ty chyba ukończyłaś korespondencyjnie :D :D widać to po twoich postach, idź spać może coś fajniejszego Ci się przyśni :P

Gość ggggggggggggggg
ja czytałam że tam jest takie coś , ze to Zakopane kupił Zamoyski wbrew krakowowi czyli to sie wyklucza. Nie mozesz być z Zakopca i z Krakowa. Możesz być z krakowa albo możesz być z Zakopca i ona miała być z Zakopca. W tym krakowie przecież nikt się do niej nie przyznał. Czyli Zakopiec i Zamoyski i tak powinna myśleć. No ale cóz...forsa, forsa i tak się skończyło. A jak forsa to najpierw jakaś logika FILMOWA. Czyli Polska, Europa... ja tam też tyle ile wiem. No ale uważam, że Zamoyscy ja wykończyli. Ostatni bezdzietny Zamoyski, że bachledę wykończył. :(

Gość hahahha ojej
ja też od razu, po pierwszych wpisach poznałam że gggggggg to ta od Bachledy zlituj się kobieto

Gość ggggggggggggggg
No jak tu dostac pracę w tej szwajcarii inną niż w filmie po znajomości? Nie wiem - Szwajcaria dla mnie nie istnieje w temacie praca. jeszcze z Polski. Szwajcaria to jest kraj rolniczy. i chłopski. No i tyle. Jak dostanie jakąś pracę inną niż w filmie to ma rację no ale jest zwykłą osobą i to na zasadzie, że jest z gór polskich, a nie że jest z krakowa. Co za bezsens. No a coś innego? No to musi mieć choć obywatelstwo najpierw. Może jej dadzą na mocy różnych osiągnięć i tam może być jak nie chce wracać. No ja sie nie znam jak obywatelstwo przyznawają w Szwajcarii. I reszta na mocy gór polskich, tłumaczen itepe. :( Turystyka to jej się angielski przyda. bogaty wujek - coś ala ten Zamoyski i jego rajdy rowerowe - Szwajcaria - Zakopiec. Coś takiego. No ale to on to wszystko se sam wymyślił , a ona? I poza tym to był taki szaleniec, to trzeba w to wierzyć, kochać to. A ona? Nie wiem...

Gość ggggggggggggggg
No co jeszcze można wymyślić? Role w serialu i w telewizji. No ale to musiałaby coś robić. No to tylko reklama turystyczna - że z Polski - rodzaj EUROPA DA SIE LUBiĆ WTEDY i jakiś program w telewizji. Po tym jakaś rola. Nie wiem no. Tak się kombinuje normalnie. W Polsce wszystko jest do góry nogami. Bo ma dziecko z Farelem i tyle. Coś z tym Farelem? ło ludzie już mi się coś robi od tego :( idźcie mi z całą bachleda. Co mnie to obchodzi.

Gość ggggggggggggggg
gdyby ją dali do Szwajacarii tę Bachledę czy cos jakby np. odnowiła te rajdy rowerowe Paryż -Zakopane Zamoyskiego. Nie ma niczego innego. Myślała o milionach wujka to niech teraz idzie logicznie. Czy to jej pieniądze były? Jak można takie rzeczy na zachodzie wygadywać? A zostanie to olane źle wyjdziecie na kretynach bo tu to myślenie to jest super mądrość, a tam kawał zera i tyle. Zrobiła się WIELKA, to niech se to ciągnie logicznie teraz, że jest wielka. Jak inaczej to pociągnąć? Co - jej prababcia była aktorką krakowską? Tam się wszystko ciągnie do kilku pokoleń. Kogo to obchodzi , ze w 1990 roku wszyscy w Polsce kradli? jest to straszne i tyle. Moje zdanie. Nigdzie tak nie nakradli jak tu - u ruskich. Kto to sobie pozwoli takie rzeczy wygadywać gdzieś, że jest z bogatej rodziny jak nie jest. To jest podstawowa rzecz. I właśnie podstawa kultury zachodniej. No jak można być takim imbecylem. Wiadomo - tu kradną, tam nie. i w USA Niemcy zawsze i tak będa wściekli, że nawet jak dostanie to obywatelstwo Szwajcarii to dzięki nim bo jechała do US do BOGATEJ RODZINY. Nie no normalnie to można zwymiotować dla normalnego i tyle. I zamykam se sama ten wątek :(

Gość ggggggggggggggg
No zostaje jeszcze żeby sie Wajda do niej przyznał w tej Szwajcarii no ale wiecie - dzieki niemu coś tam? Musiałby on tam cos kręcić. No - ale już jedną nogą na drugim świecie. On jest chyba starszy od Polańskiego. Gdzie to taki dziadek coś nakręci. Chociaż jeszcze był aktywny w 2007. No ale jego ojciec zginął w katyniu to mu zależało i se na niemieckich kamerach film nakręcił. A Niemcy w zeszłym roku też dostali Oskara i tyle to wszystko warte. To się zmienia co roku - zalezy kto teraz dostanie Oskara. Niemcy i tak muszą mieć sprzęt, reżysera. Później aktorów. I tyle. Aktorzy namjniej ważni, najwazniejszy sprzęt. Modelki potrzebują - Schiffer bo mają ciuchy. Może Bachleda mogła się ciuchami zainteresować? Ja wiem. No ale Wajda w Szwajcarii - musiałby być Szwajcarem dyć. Co im tam jakiś Wajda. Bez sensu. Żeby kręcił to tak - kogoś tam wziąć to jeszcze, ale nakręci to coś jeszcze w ...Szwajcarii? I to też nie wiadomo przecież. No ale każdy by mówił ... o Oskary, ooo... i tyle . Uszanowanie.

Gość behemothhh
pedagogice

Gość ggggggggggggggg
Ostatnio nakręcił Wajda Tatarak nie? Że szumią trzciny i tyle. Takie tam... ja też lubię takie klimaty. Ja bym nakręciła PHRAGMITES COMMUNIS taki film przyrodniczy - jak 1 trzcina rośnie, zieleni się , jest dojrzała i obumiera. Taki film. Ja to rozumiem. Może mogła się wracać Alicja i coś grać więcej u Wajdy. W Katyniu nie mogła czegoś zagrać? Zawsze film norminowany i już lepiej? A tak? A ona w ogóle jest stuknięta. Nie umiem zarobić kasy to się zastanowię - może nie tędy droga. Ale cóz... musztarda po obiedzie :( Tak myślę :(

Gość ggggggggggggggg
Powiem wam ja tam nie zazdroszczę tej Alicji bo ja jestem jakby taką kolarką i to mi już całe nogi wysiadły, oszczędzam sie i w ogóle. A tu w sumie chyba tylko rajd rowerowy Paryż - Zakopane przez Szwajcarię żeby coś tam osiągnęła. I musi być nie taka nadęta - tylko miła , sympatyczna, usmiechnięta. A nie to co w Polsce - łaeeeeeee beeeeeeeee. takie tam :( A jak się starasz to cię wyrzucą. Bo czemu by nie. A w Polsce w ogóle to można tylko stygmatów dostać i tyle mnie to obchodzi. Tu nic więcej nie ma a kto tu widzi coś więcej ten ma kuku na muniu jak moja matka. Żyda doceniła, a mnie skreśliła. No ale tak jest - nie ogłupieć i tyle. Żyd i komunista tu istnieje. jeszcze ateista. no i ten krzyż. Pieśni do krzyża. Rózne takie rzeczy. Co kto woli. Ale kariera? Nie wiem. No są tu rózne kariery - ale cóz...

Gość ggggggggggggggg
No o komunie coś można na zachodzie. O komunie na wesoło. To jest Polska - komuna.I tyle. I góry reklamować z całego świata to cię wszędzie wpuszczą. No ale reszta? A nie wiem. Idę spać. Cześć.

Gość ggggggggggggggg
No góry reklamować jak jesteś z gór. Ja tam nie jestem z gór. ŻADNYCH. Na szczęście... :(

Gość pppppppppppp
co z takimi idiotkami robic jak ta gggggggggggggggg? ona pisze sama ze soba , I ZAWSZE TO SAMO , o matce ktorej nienawidzi i bachledzie córus , czy na parwde musieli ją wypuścić z tego psychiatrka , az sie boje ze ona gdzies tam chodiz po swiecie

Gość pytanie do ggggggggg
słuchaj GGGGGGGGGGGGGGGGG A CZY TY ZADJESZ SOBIE SPRAWe ze jestes usposledzona?

Gość ggggggggggggggg
No jak dla takiego Farela to Polska to tylko wiara. No dla mnie też. Jeszcze jak jestem ze wsi. No wiara i tyle. Kariera mi cos nie wyszła. Zydów nie znoszę. No co mi zostaje? Żydów bym zabiła wszystkich. No to co mi zostaje? Tam gdzie nie ma Zydów. Co prawda też inaczej sobie to wyobraziłam bo chciałam mieć kasę i no ale nic mi nie wyszło. No to już jestem tą żebraczką, pół głupią jeszcze. I tyle. Jedynie do śmiechu mi nie ma bo to wiem że jest mój minus, że sie nie śmieję. No ale jeszcze tego by brakowało. I za pół roku w psychiatryku. A z czego ja się mam śmiać to już w ogóle nie wiem :( Z własnej głupoty - dosłownie :(

Gość ggggggggggggggg
A spadajcie ode mnie - ja nie mam stygmatów. Ani wielką nie jestem. I tyle. No musi sie wkręcać w media Alicja w Szwajcarii albo tu coś i tyle. Jak chce trzymać z Farelem to musi coś dać do plotek czasem i tyle. No co jeszcze? Nie wiem. Albo o nim zapomnieć i o dziecku. Spać mi sie chce. Cześć :(

Gość do ggggggggggggggggggggg
ggggggggggggggggggggg mówie do ciebie WYJDZ Z TRANSU , masz schizofrenie tak ?

Gość A te stygmaty to niby gdzie
oprócz tego, że na stopach. Mam nadzieję, że zdajecie sobie sprawę z tego, że Jezus nie został przybity za dłonie - dowiedziono naukowo, że kości śródręcza nie wytrzymałyby takiego obciążenia, więc jeżeli przybijano, to wbijano gwóźdź między tymi dwiema kośćmi powyżej nadgarstka. Tak więc wszystkie "stygmaty" na dłoniach i dziury w nich na wylot - to zwykły przekręt, bo nie zgadzają się z prawdziwymi ranami Jezusa! LOL A Ojciec Pio to gdzie miał stygmaty, czy aby nie na dłoniach? ;-)

Gość ggggggggggggggg
No właśnie był - tylko to sie nie liczyło aż tak jak ludzie myślą. To znaczy to się liczyło, ale ja wiem jak to działało. Tu gdzie mieszkam był taki ksiądz i on to tłumaczył, ale też to nie jest tak bo on to tłumaczył , że to w nadgarstkach coś tam, nie całkiem. Właśnie dłonie miał przebite czytałam i później było, że najpierw go wiązali i dopiero jak ten krzyż był wbity to odwiązywali powrozy od rąk i wtedy sie wisiało na tym krzyżu. No to to chyba chodziło o to,żeby zerwać te powrozy? Że sie zerwało wszystko i żeby spadł z tego krzyża. Ale to chyba też było debilnie pomyślane bo przy takim pokaleczeniu chyba musi wszystko tężeć. jak mięśnie, ścięgna są pozrywane to chyba całość tężeje i się zestala. Nie wiem - nie jestem fizjologiem w tym momencie. Raczej wszystko się ścina, zakrzepia, a nie flaczeje. W taki sposób. I tyle :( Nie wiem zresztą do końca. Pisze, że miał dłonie właśnie przebite. I tyle. I że sam umarł. Tych dwóch obok dobito, a on sam umarł. Zero litości. Czy to ludzie byli? Zwierzęta. Jeszcze się pogarszali, że mieli prawo od Boga zamiast się poprawiać. Dobrze chyba, że w Polsce nie ma żadnego prawa mojżeszowego bo co by się wtedy działo? Wszedzie krzyże? Nie wiem :( Polska kraj bez stosu. Może to was ratuje? A w Szwajcarii były stosy. W Szwajcarii był ostatni proces czarownicy w ogóle. I to było straszne. Została zabita. Chyba w 1805 roku spalono tam ostatnią czarownicę. A wszystko za kasę. No to trzeba uważać żeby nie siupnąć tam i tyle :( Wiem tylko, że obrzydliwa była ta hsitoria z czarownicą tam ostatnią. Jeszcze jakiś lekarz tam był, coś tam się w niej zakochał, odkochał, coś tam takiego. No i w końcu najbiedniejszą wzięli i na stos. To chyba był ostatni przypadek w Europie. I tam jeszcze Piłat ich straszy. Taki zawszony kraj na który trzeba uważac. I tyle. A to se tam trzeba poczytać takie rzeczy. Niechlubne ich.

Gość DO GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
sluchaj ggggggggggggggggggggg wez te tabsy na swoja schizofrenie I IDŹ SPAC A NIE TU pierdolisz swoje faramzony jak potłuczona

Gość ggggggggggggggg
To znowu ja - z rana. Ciekawe czy nancy25 jeszcze przyjdzie i dalej będzie miała te dziwne plamy. Jak myślicie? Moim zdaniem powinno jej zejść. Jak się poprawi pod względem wiary i nie będzie na umarłego pluła to może skończa jej się koszmary i nie będzie jej straszyc. Nienawiść sieje tylko nienawiść, nie? A taka dobra jest ta nancy - tak uważa. A tu tak źle życzy umarłemu :( No i tyle. A ja nadal dziś na bezrobociu... co to będzie dalej? :(

Gość ggggggggggggggg
Ciekawe co ta Alicja Bachleda może osiągnąć w tej Francji czy Szwajcarii. Bez Zamoyskiego - nic. Ona się zrobiła jakby się nazywała Zamoyska dosłownie. Ale choć to wszystko sprzedawczyki i łotry to mają więcej oleju w głowie niż ona. Mieli. Musiałaby sobie takich szukać w Paryżu i pytać się co dalej to by jej pomogli jakoś z sensem. A ta jej matka? Jedna wielka choroba psychiczna. Ona zamiast myśleć o DZIECKU to myślała co by było gdyby Wajda był jej mężem chyba. I tyle z całości. Jakby myślała o dziecku i dzieckiem się przejmowała to przecież by się takie coś nie stało. Ja tak uważam. A wy?

Gość ggggggggggggggg
No ale co ja mam w domu innego. Dlatego to rozumiem. Choć moja matka no to męża se nie chciała zmieniać raczej, ale tylko o mężu myślała. Jaka idiotka, nie? Żeby męzowi jej było dobrze. A dzieci? W dupie. No wiecie co. Tak nie róbcie. A ja mogę zwariować i kogo to obchodzi. Ale tak można żyć też bo to jest jakiś pomysł na życie, ale wtedy zostaw już to dziecko w spokoju bo ma 10 lat i już je zostaw wtedy. No a jak coś to ma być KASA. KASA - bo i to i tak jest najważniejsza. A szkoła to przy okazji. Jeszcze w Polsce. No to jej matka by miała rację jakby Alicja od małego kasowała. Jak nie kasowała od małego to racji zero i tyle :( To samo chyba jest u mnie w domu bo przecież korby tu można dostać w tym towarzystwie :( Pozdrawiam, ggggggggggggg

Gość ggggggggggggggg
ale powiem wam, że przy tej wschodniej kulturze ta kultura matki Polki to jest normalnie taka karykatura, że wyśmiać to to mało. No zostaje tylko ten poród i tyle. Rzeczywiście. No coś strasznego :( Tam te baby te dzieci biorą i się nimi przejmują, a tu? Porodziły dzieci i tyle. Zresztą Bóg jak chodził po świecie to też się przejmował jedynie takimi, które zostały same i dziećmi się przejmowały. A jak nie przejmowały się dziećmi to miał je gdzieś i DOBRZE ROBIŁ. :(