Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem dosyc zbulwersowana

czy placic za nocleg gosci weselnych?

Polecane posty

Gość do jestem dosyc zbulwersowana
to fakt że wesele na 120 osób to nie jest wcale małe, nie wiem po co się tak męczyć tyle ludzi stresu, ja miała 50 osób i miałam dość tego zamieszania

czyli wszystkich gości ogółem będzie 65 sztuk tak?

dodam ejszcze ze te 30 osob to jst najblizsza rodzina i rpzyjaciele. Narzeczony na 3 rodzenstwa juz po slubie, ktorzy maja dzieci. Zapraszamy z dziecmi + babcia i dziadek oraz chrzestna z mezem i chrzestny z zona i dzieckiem wiec to jest najblizsza rodzina

tak wsyztskich gosci bedzie do 65 osob

nie łam się jeden nocleg zrób, u nas kuzyn robił dwa noclegi jak ślub miał nad morzem u młodej a rodzina z małopolski i świętokrzyskiego

ja nie pisalam ze bede miala wesel na ponad 100 osob, to ktos inny sobie wywnioskowal :)

Gość latek23
Hmm mnie i mojego męża, bliski kolega zaprosił na chrzciny dziecka 500 km od naszego miejsca zamieszkania. Wyruszyliśmy tego samego dnia kiedy były chrzciny, chrzciny były o 15, tak więc daliśmy radę dojechac. Nocleg mieliśmy załatwiony na jedną noc, ze śniadaniem. Ja jak z mężem organizowaliśmy wesele, też załatwialiśmy nocleg dla osób przyjezdnych, na jedną noc ze śniadaniem. Tyle, żadnych innych dodatkowych rzeczy typu właśnie dodatkowy nocleg, kolacja następnego dnia. Przy zapraszaniu informowaliśmy zaintersowancyh gości o tym że będzie nocleg dla nich, jeżeli komuś nie pasuje albo uważa że powinien miec jeszcze jeden nocleg niech sam płaci, wy płacicie za nocleg z dnia weselnego na kolejny i tyle. A teściowa niech się obraża, postawcie na swoim, odmieni się jej, jak nie to jej sprawa. Pozdrawiam

czyli przez całą Polskę 400km to nie jest znowu wielkie halo, 3godz samochodem

więc raczej płaci sie, żadko więcej niż za 1 noc, a to że własnie tam jest hotel to nie jest ważne. Możesz ulokowac ich gdzie chcesz- byle dowieść na sale.

Gość a moja ciotka
ludzie moja ciotka byla najlepsza bo namietnie kupowala posciel od ruskich na jarmaku a jak trafilo sie wesele to juz miala prezent gotowy dorzucala do tego czekoladki nawet sie nie zastanowila ze ludzie maja rozne rozmiary lozek ona zawsze kupowala 160/200 i jeszcze w kwiotki takie hamskie a jak jej syn mial wesele to dostal duzo kompletow poscieli i zastanawial sie dlaczego i od tej pory ciotka lata po weselach tylko z kasa ale czekoladki musza byc

Gość ja jestem za tym żeby
zorganizować tańszy nocleg w tańszym hotelu albo pensjonacie (wyjdzie ze zniżką z 60 zł za pokój 2-osobowy) + kierowca i wszyscy będą zadowoleni:)

na zaproszeniach powinnaś podać nr tel. do ciebie i twojego chłopaka, żeby goście wcześniej cię poinformowali o przybyciu, wtedy będziesz wiedziała ile miejsc w hotelu zarezerwować nikt z góry nie rezerwuje

jeżeli masz slub wczesniej to ja nie wybrałabym sie w ten sam dzien na slub.To trzeba byc wypoczętym, czystym, umalowanym, itd. Wyjechałabym sobie wczesniej i opłaciła ten 1 dzien a drugi ty.

o której macie ślub?

latek 23 - chyba bez obrazenia sie tesciow, a przynajmniej tesciowej sie nie obedzie. co innego gdyby placili za te noclegi skoro tak nalega...wtedy bez problemu mozemy oplacic te 2 doby

mamy slub o 15:00 i wlasnie goscie nas beda informowac o tym czy przyjada wczesniej bo nr tel zostawimy w zaproszeniu. Przede wszystkim chodzi nam o to ze tesciowie wiedza swoje...my mielismy takie zdanie aby oplacic jeden nocleg po weselu + sniadanie a nie robic z tgo jakas szopke - taa zastaw sie a postaw sie!

łatwo się teściowej wydaje ale jak widać tylko cudze pieniądze, swoją drogą powinni wam dołożyć do wesela, a nie wszystko sami i jeszcze się uczycie i mieszkanie wynajmujecie, kto ma kasę ten ma władzę więc dziel i rządź:-)nie daj się zapędzić w kozi róg

Gość latek23
...dokładnie, jak jadą 400 km dadzą radę, daj spokój rezerwuj tylko na jedną noc ze śniadaniem, bo przeważnie jest taka opcja do wyboru. A teściowa nooo cóż, chce żeby wszystko było super, ale jednak 7 tys, to jest sporo, można taką kwotę przeznaczyc na podróz poślubną, albo na urządzenie mieszkanka. Głowa do góry, dobrze że masz wsparcie w narzeczonym. Pozdrawiam

Gość Anq25
No to co swmi sie tu nie zgadza....skor łacznie gosci jest 65 z czego polowa miejscowi to jaki cudem wyliczylas 7000 za noclegi>?

Gość hmmmmmm........1234
Ja myslę,że jedna noc po weselu powinniście im zapewnić.Wcale nie musi byc ona w tym hotelu i to za 100zł od osoby.Może byc gdzies w pobliżu,w innym hotelu.Gdzie np:za pokój 2 osobowy zapł.100zł.Resztą bym się nie przejmowała.My tak zrobiliśmy i jakoś nas rodzina nie wyklęła.

no właśnie lepiej sobie zarezerwuj podróż na teneryfę za 6 tys. a nie bóg wie ile noclegów dla gości, nie wpadaj w to przedślubne szaleństwo, bo widzę że u ciebie to samo co u nas było, teściowa panikuje za bardzo goście to też ludzie przecież wiedzą jak jest na weselach, etykieta na początku a potem to i niektórzy pod stołem leżą

Gość latek23
do anq25, chodzi o to że teściowa jeszcze każe płacic za noclegi x2 plus kolacje, śniadania itp. więc mogło wyjśc 7000

tez uwazam ze jedna noc wystarczy. Placimy sami za swoje studia bo moich rodzicow nie stac zeby mi je oplacic i jak skonczylam szkole srednia musialam isc do pracy, a narzeczony sam od roku placi dlatego wlasnie ze tesciowa sie we wszystko wtraca i ciagle slyszal "ja ci studia oplacam, u nas mieszkasz..." tesc jest w pozadku, ale nie rpzeciwstawi sie tesciowej bo nie chce sluchac zrzedzenia. To kobieta po 50-tce ale nie musi byc taka upierd...jak ostatnio jej powiedzielismy ze sami zalatwimy wszytsko zwiazane ze slubem i weselem bo to nasz slub i to sie smiertelnie obrazila....przez miesiac ani slowa i oczywiscie ja bylam najgorsza bo to na pewno moja sprawa ze synus jest przeciwko niej

Gość ona ona
liczyła za dwa noclegi te 7 tysi

bazienka przecież określiłam sie, jesli chciałabym przyjechac wczesniej to sama zapłaciłabym sobie na nocleg przed slubem.

Anq 25 przeciez pisalam wczesniej, ze ze strony narzeczonego bedzie do 35 osob. 100 zlotych za nocleg od osoby to 3500 zl i to razy 2 bo nocleg na 2 doby wiec 7 tys + wszystkie posilki

Gość latek23
...jeszcze jedno, gdyby ktos mnie zapraszał na ślub/wesele i zapłacił za dwa noclegi to hmm nie skorzystałabym, tym bardziej 400 km, jeden nocleg OK, ale dwa, tu czułabym się niejako zmuszona przyjechac wcześniej, albo ew. dac większy prezent dla młodych, rozumiesz..?

"przez miesiac ani slowa i oczywiscie ja bylam najgorsza bo to na pewno moja sprawa ze synus jest przeciwko niej" no i bardzo dobrze niech się obraża a ty masz spokój, załatwiaj sama z chłopakiem , będziesz mieć pewność że wszystko jest ok, powiedz jej że jak będziecie potrzebować pomocy to sami grzecznie poprosicie