Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem dosyc zbulwersowana

czy placic za nocleg gosci weselnych?

Polecane posty

Gość robcie po swojemu nie
dajcie sie tesciom!!!!

rozmawialam dzisiaj na ten temat z moimi rodzicami i oni uwazaja ze my mamy racje i olac tesciowa. W sumie moi rodzice zostali tak wychowani, ze "mlodzi musza zyc po swojemu" a nie zeby tesciowie sie wtracali tak samo wychowali mnie. dlaczego tesciowe tak czesto sa takie upierdliwe? No coz - tesciowa albo zaplaci za dodatkowy nocleg dla gosci albo niech sie obraza - trudno, bedzie przynajmniej spokoj.

w niedziele jedziemy do tesciow. Tesciowa zapewne bedzie pytala znowu o te noclegi itp - uwielbia wszystko wiedziec i sie wtracac - i zamierzamy jej powiedziec nasze zdanie. Pewnie bede obgadana na cala rodzine:p ale sru! Nasz slub i nasze wesel, my placimy!

Skapic na gosci? Jeden nocleg + sniadanie to jest skapstwo? Bez przesady...

Gość taaaakkkk
bo zdaniem takich jak Ty po ch*j -gosciom nie dosc ze trzeba dodatkowo oplacic conajmniej 2 noclegi + wszystkie posilki ale takze dojazd w obie strony! W dopach sie poprzewracalo wszystkim! bo jak nie zapewnisz doslownie wsyztskiego to po co w ogole robic wesele? Ale jak nie zrobisz to rodzina zbulwersowana i obrazoma

Gość ja bym zrobila tak
jak pisalas wczesniej - zaplacila bym za jeden nocleg a jezeli ktos chce przyjechac szybciej to niech sobie ten dodatkowy nocleg oplaci

Gość przeczytalam komentarze
i wprost nie moge sie nadziwic jak wielkimi obludnikami i okropnymi ludzmi sa ci, ktorzy tutaj pisza autorce ze skoro nie chce zaplacic za 2 noclegi + wszystkie posilki dla gosci to lepiej niech nie robi wesela bo po co robilc chale...jakim trzeba byc czlowiekiem aby tak pisac? Zacznijmy od tego ze ludziom sie w glowach poprzewracalo - chca najlepiej dojazdu na wesele, noclegu ( 2 noclegow jak widac ) wszytskich posilkow na caly dzien, chca najesc sie na weselu, chca aby im zapewnic transport do domu, a jeszcze pozniej im w tylkach zle. A czy te osoby zauwazyly ze autorka i jej narzeczony sami placa za wesele? a dodatkowo studiuja, sami placa za te studia i oplacaja kawalerke? taaakkk bo najlepiej jest byc madrym tylko w gebie i to tutaj na forum w dodatku gdy za wesele placa kochani rodzice a mlodzi tylko wymagaja, w dodatku coraz wiecej i wiecej....taaa niech rodzice wezma kredyt na wasze wesele bo w koncu to ich obowiazek!!! Obludnicy! Chore to jest...autorko nie rpzejmuj sie takimi wrednymi opiniami ludzi, ktorzy na pewno sami nie placa za swoje wesela!

Gość ja bym nie placila za 2 noce
bez przesady, co wy jestescie sponsorami?

Gość a tam olejtesciow to twoj
slub, nie daj sie!!

Gość ja mam podobny
problem tylko ze z rodzicami. Chcieliby abym zaprosila cala rodzine lacznie z ciotkami ktore widzialam raz w zyciu...zastaw sie a postaw sie niech widza ze stac nas na wesele na 300 osob a nie tylko na 50! Chore, a na moje odmowy reaguja obraza i oburzeniem

Gość ja równiez przeczytałam
komentarze i po części rozumiem i popieram argumenty obu stron, bo każdy medal ma awers i rewers... Za niespełna 2 miesiące wychodzi za mąż moja siostra - jej przyszły mąż jest z drugiego końca Polski... I tak sobie myślę, że wszystko fajnie, jeśli wesele jest w jej rodzinnym domu, do którego mam blisko. Ale co by było gdyby żenił się mój brat i na jego wesele musiałabym przemierzyć pół kraju? Na wesele siostry przyjedzie prawdopodobnie ok 50 osób ze strony pana młodego. Przyjadą wynajętym autokarem w wieczór poprzedzający wesele. I co? Wyrzucić ich w centrum miasta z tekstem: radźcie sobie - wesele jest dopiero jutro? Nie za bardzo sobie to wyobrażam... Siostra z narzeczonym rezerwują dla wszystkich 2 noclegi w skromnym hoteliku, ktory raczej bursę przypomina ale jest schludny i wygodny. Śniadań i kolacji nie będzie na miejscu - goście dostaną (także tutaj proponowane) paczki z wyżywieniem. I uwazam, że to najlepsze rozwiązanie. Bo tak sobie myślę: gdybym ja dostała zaproszenie na wesele oddalone o -set km i sama musiałabym zadbać sobie o nocleg (nawet gdybym dostała sugestię co do wyboru hotelu), to pewnie bym nie pojechała wcale. I pewnie zaproszenie odebrałabym jako sugestię: zapraszam cię, bo tak wypada, ale nie zalezy mi na twoim przybyciu... A skoro tak, to po co w ogóle zapraszać?

widze ze komenttarzy sie namnozylo. Ale mi nie chodzilo o to zeby goscmi w ogole sie nie zajac. Przeciez bedzie nocleg, sniadanie nastepnego dnia. 400 km to nie pol kraju. Kto nie chce przyjechac po prostu nie przyjedzie. chodzi mi tez o to, ze my decyzje z narzeczonym juz podjelismy. To tesciowie narzucaja nam swoja wole - to jest najwiekszy problem! Bo jak mozna sie wtracac w organizacje czyjegos wesela? I jak mozna do mnie pisac ze skoro chce zaplacic tylko za jeden nocleg a nie za 2 to po co w ogole robie wesele? Najmadrzejsi sa chyba tutaj tak jak napisala tutaj jedna osoba - te osoby, ktorym wesele sponsoruja rodzice, bo nie musza sie martwic o koszty. Dla nas dodatkowe kilka tys za noclegi i posilki to duza sprawa... a gdybysmy nie zrobili tak jak niektorzy sugeruja , wesela to dopiero by obraza w rodzinie byla...w ogole dlaczego tyle osob jest takimi materialistami? Czy wszytsko musi byc z najwyzszej polki bo inaczej nie oplaca sie wesela robic?

Gość a ja popieram autorke
niektorzy chyba licza na to ze beda mieli darmowa wycieczke z przejazdem, wyzywieniem , tancami i innymi atrakcjami

ja rowniez popieram autorke,kiedys bylo tak,ze robilo sie wesele,rodzina z daleka spala gdziekolwiek,u ciotki,u wujka w domu,po 5 osob w jednym pokoju,i jakos to bylo. A teraz nagle wszyscy szlachta wielka i trzeba hotele rezerwowac,z lazienkami i sniadaniami. Bez przesady...

Pauuulla24 - dzieki za zrozumienie. Szkoda ze nie wszyscy to rozumieja.

a moze mi ktos napisac jak wygladaja takie paczuszki z jedzeniem?

niekt nie podpowie?

nie daj sie tesciowej autorko! za nasze wesele niestety placili rodzice - obie stony bo to ONI chcieli wesela. nas bylo stac na slub i kolacje dla NAJBLIZSZEJ RODZINY czyt 4 rodzicow, 4 rodzenstwa 2 swiadkow, 2 dziadkow. no ale rodzicom wyszlo 100 luda bo nazapraszali sobie dawno niewidzianych kuzynow, pociotkow i przypadku tesciowej jeszcze 4 najlepszych przyjaciolek z mezami i dziecmi :P maz sie z nia klocil o te kolezanki ale ta powiedziala ze to przyjaznie na cale zycie i ona sie z nimi zestarzeje. niestety w 3 lata po moim slubie (wiem zle jej zyczylam) przestala sie odzywac ze wszystkimi kolezankami i zostala sama jak palec :P anyway, faktem jest ze moja tesciowa moje wesele spieprzyla kompletnie, moja rodzina, moj narzeczony i moi przyjaciele nazasuwali sie przy weselu a tesciowa pokazala sie pare razy zeby pokrzyczec i ponarzekac a w koncu wyszla obrazona

masz racje - nie dam sie tesciowej. to nasz slub i nasze wesele...nich sie obraza i tak bedziemy "ja i narzeczony" ze soba zyc a nie" my i tesciowie!"

no coz...tesciowa sie obrazila...ale co mi tam...skoro nie umie uszanowac czyjegos zdania. Zastanawiamy sie tylko z narzeczonym czy ona sie rpzypadkiem nie zachowuje jak takie baby, ktore mysla "zastaw sie a postaw sie...a co nie stac mnie?" nawet jezlei nie stac to niech wszyscy mysla ze stac :p

Gość gość
Ja polecam wybór sali weselnej razem z możliwością noclegu dla gości. My wybraliśmy Zajazd u Przemka z Hotelem Diament http://hotel-diament.com.pl/