Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalea

Mam strasznie suchą skórę, skłonną do podrażnień i wyprysków

Polecane posty

Gość kalea

Poszukuję kremu na noc i na dzień, który odpowiednio zadba o moją skórę.

Gość kalea
Nie stosuje kosmetyków przeznaczonych do cery trądzikowej. Stosuje kosmetyki przeznaczone do cery suchej skłonnej do alergi. Obecnie używam kremu do mycia twarzy Nivea zamiennie z Garnier, jednak oba wysuszają mi skórę po jakimś czasie stosowania Z kremów krem normalizujący oraz tłusty krem na noc.

Mnie pomogły kosmetyki Tołpy, a też miałam problem z suchą skórą, a jednocześnie z wypryskami. Używam do mysia twarzy żelu normalizującego z serii z strefa T i z serii nawilżającej lekki krem i tonik. Nigdy nie miałam tak ładnej cery. Z tym że na stronie producenta musisz znaleźć gdzie je kupić w Twojej okolicy lub zamówić u nich lub na allegro.

Gość czyli masz
jaką masz cerę? Tłustą tradzikową wrażliwą? Kosmetyki normalizujące bardzo często wysuszają skórę tłustą, która może być odwodniona i podrażniona. Bardzo fajny jest krem z papai, szczególnie właśnie do takiej skóry, http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=16897 a jak będziesz stosować go razem z kremem ze ślimaka to praktycznie zapomnisz i wypryskach i kłopotach z tłustą cerą :) http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=16934

Gość kalea
jelsi już to mieszaną, choć coraz częściej mam wrażenie, że jest to skóra poprostu sucha. Bo skoro wieczorem po kapieli nakladam tlusty krem, a rano skóre jest sucha.

no bo krem przez noc juz sie wchlania. poza tym nie powinnas stosowac tlustego kremu, tylko glęboko nawilzajacego, jest duzo firm, aa, nivea, iwostin itp. ktore Ci pomoga plus skoro to skrajnie sucha to jakis capivit czy cos co nawilzy od srodka i np jedzenie ryb pomagaja na cere. mi pomogly najbardziej, proste i skuteczne + smaczne ;D i sie uzaleznilam przy okazji od neptunowych salatek z tunczykiem,.

Hanka ma racje. Ja mam cere wrazliwa a taka jest czesto narazona na przesuszenie, czyli tylko kremy nawilzajace ale musisz zwracac uwage na waunki pogodowe - kremy nawilzajace nie sa wskazane przy minusowej temperaturze i przy ostrym wietrze. Na mnie nie dzialaly zadne kremy markowych firm, mieszkam za granica a stosuje polskie kremy ZIAI i SORAYA :D To dziala, oprocz tego wewnetrzne nawadnianie - woda, owoce, warzywa. Popytaj rowniez w aptece o tabletki, byc moze trzeba uzupelnic brak witamin, mineralow. I wazne sa rowniez kosmetyki do makijazu i demakijazu - lepiej popytaj doswiadczonej kosmetyczki, niech Ci doradzi, jakie mozesz stosowac do swojej cery. ;)

Gość polecam kosmetyki
z serii oilatum,.