Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

bleufille oczywiscie ze może, tak jak woda osadza sie na ściankach szklanki nawet po wylaniu zawartości tak plemniki osadzają sie ja sciankach cewki moczowej faceta po wytrysku. Jesli facet sie pójdzie umyć i wysikać to jest małe prawdopodobieństwo że tam jeszcze sa plemniki ale zawsze jest. Jesli jednak nie umył sie ani nie wytarł to istnieje juz spore ryzyko że te plemniki sie dostały do srodka...

No to mam jeszcze jakąś nadzieję na ciąże:) Jeśli do piątku nie dostanę okresu w sobotę rano zrobię test! Postanowione Oj dziewczyny czemu to mężczyźni nie muszą sikać na ten test;D

heheh faceci to fajne zycie mają ogólnie... nie doświadczą połowy tego co my. Chodźby tego piękna jak dziciątko sie w tobie rusza i czujesz ze nosisz pod sercem nowe życie :)

Gość ja mam tak samo
Cześć. Wpadłam poczytać co tam u was bo mam straszne smutki jakieś. Jak ja wytrzymam te 2 tygodnie to nie wiem. Będę musiała chyba o psychologa zahaczyć.

ojj ja tez jestem strasznie przygnebiona... nie wiem to chyba taki nastruj pogodowy... wczoraj wyszłam wieczorem sie przejsc i szłam i płakałam nie wiem czemu... :(

Gość rokefeler
🖐️ Alphha postaraj sie mierzyc temp rano , wtedy jest wiarygodna Najwazniejsze zeby rano była podwyzszona , musisz wierzyc ,ze się udało Dziękuje za zyczenia zdrówka , ja juz się do tych moich cykli nawet przyzwyczaiłam . Wpadka i ja mam tak samo moze na was tak działa ciązowa burza hormonów , a nie pogoda ;-) Bleufille tobie równiez zycze dwóch kreseczek Dziewczyny będzie dobrze .

odnosnieplaczu to sie poplakalm prawie w tramwaju bo biedna kobieta mnie zaczepila i powiedziała ze nie ma co jesc.....:O zmierze z rana moze akurat sie podwyzszy :) wstane o 6 specjalnie :) dziewczyny powiem wam, ze boli mnie jajnik i kregoslup ;/ i brzuch mi wydelo :( i szczerze to szalu nie mam teraz:(

Gość rokefeler
wpadka zapomniałam napisać,ze podziwiam cię za odwagę Nie bałas się postawic wszystkiego na jedną kartę i zmienic swoje zycie. Mało kogo stac na taki krok.

Gość gfdtfg
wiatm mam takie pytanie ? współżyłam z chłopakiem z 19 na 20 listopada dni płodne miały się zacząć 22 listopada i do środka dostało sie trochę spermy, zrobiłam bobo test dzisiaj czyli 6 dzień po wspołżyciu i test był negatywny jest jakaś szanas ze mogę być w ciąży

Gość dziś mamy 14
wiec jak to 6 dni po współżyciu? Umiesz liczyć do 6?

Gość dziś mamy 24
testy się robi najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki.

Gość xxxb
witam was czyatm wasze wypowiedzi i chciałm się zapytać was po co jest mierzona tempaeratura "tam" jestem z tego zielona ? !!! odpiszcie

rokefeler - dziekuje za te slowa :* To wszystko było tak spontaniczne że ludzie mi mowili że zwariowałam... A ja wtedy im odpowiadałam: Tak zwariowałam - ze szczęścia i miłości! To była najwspanialsza decyzja w moim życiu, choć na początku też sie bałam... to jest jak hazard - nie zaryzykujesz, nie wygrasz :) xxxb - według temperatury mozna okreslic w której jesteś fazie cyklu i czy doszlo do zapłodnienia. Jesli doszło to temp sie podnośi do powyżej 37 stopni. Nie wiem czy dobrze to ujełam, jakby co niech kolezanki skorygują :)

Wpadka odwazana jestes ! :) wazne ze juz szczesliwa. 'tam' mierzysz aby poznac cykl tak jak wpadka pisała, i jak zaciazysz to owa tempka utrzymuje się 2-3 tygodniue( nawet do 100 dni ) i jak wiadomo o okresie mozesz zopomniec :)

Gość rokefeler
gfdtfg - ja myslę ,ze jest jakas szansa na ciąze Współzyłas z 19 na 20 listopada , a dni płodne miały się zacząć 22 Przyjęty okres płodnosci wynosi ok 9 dni, 3 dni wyzszej temperatury i( czyli po owulacji ) i kilka dni poprzedzających ( mają nizszą temperaturę,ale obecny jest sluz szyjkowy Podobno w rzeczywistosci płodne w tym okresie są 4 dni: 3 dni żywotnosci plemników i jeden dzien zycia jajeczka. Dla pewnosci przyjmuje siędłuzszy okres Najlepszymi dniami do poczecia są ostatnie dni śluzu szyjkowego oraz pierwszy dzień podwyzszonej temp Biorąc pod uwagę ,ze plemniki mogą przezyc w pochwie 3 dni zapłodnienie jest mozliwe Ale dochodza do tego inne czynniki, czasami owulacj się przesuwa i występuje pózniej . Jesli owulacj wystapiła pózniej niz miała wystapic , to nie musiało dojsc do zapłodnienia Test wykrywa ciąze w dniu spodziewanej miesiączki ,ale nie zawsze Niektóre dziewczyny miały w tym czasie negatywne testy pomimo ciazy , gonadotropina była jeszcze za niska i testy nie wykazywały ciazy .Wszystko zalezy od tego kiedy zagniezdza się zarodek , podobno od 6 do 12 dnia po zapłodnidniu

Gość rokefeler
xxxb - jezeli mierzy się temperaturę od poczatku cyklu to mozna wychwycic moment owulacji W pierwszej fazie cyklu po @ wytwarzany jest estrogen , temp jest nizsza, 4-5 dni przed owulacją pojawia się śluz płodny . Jest szklisty, rozciagliwy i przypomina białko jaj kurzego, ( czasami moze być z domieszką krwi - jest to tak zwane krwawienie owulacyjne , ale nie kady tak ma ) Wytwarzanie sluzu trwa 3-4 dni ustaje w czasie owulacji, zmniejsza się wtedy stęzenie estrogenów.Długośc tej fazy jest rózna Zaraz po jajeczkowaniu lub w dniu jajeczkowania temp podnosi się i utrzymuje sie na wyzszym poziomie , róznica powinna wynosic 2 kreski i byc wyzsza temp z 6 poprzednich dni. podobno ogólna wysokosc temp jest cechą indywidualną W tym czasie rzadzi progesteron Wytwarzany przez ciałko zólte Temp pozostaje na tym poziomie przez ok 10-17 dni, jesli nie doszło do zapłodnienia wystepuje @ , jesli doszło temp bedzie cały czas wyzsza, powyzej 18 dni i ciałko zółte nie zanika , ale dalej się rozwija i wydziela progesteron przez 3 pierwsze miesiące ciązy zanim rozwinie sie łozysko i przejmie ta czynnosc Zazwyczaj druga faza cyklu trwa 14 dni i jest stała Nie wiem czy nie namieszałam , w skrócie w pierwszej fazie temp niska , przed owulacja lub w dniu podnosi sie , jesli nie doszło do zapłodnienia po ok 14 dniach temp spada i wystepuje @ , jesli doszło do zapłodnienia temp nie spada i utrzymuje się cały czas na wyzszym poziomie

Gość rokefeler
gfdtfg jeszcze raz pisze , bo nie wiem czy ci dobrze powiedziałam Ja bym przyjęla ten czas kiedy współzyłas za mozliwy do poczecia , ale nie jestem pewna czy tak było, Plemniki zyją ok 3 dni ,ale maja taka zdolnosc dzięki sluzowi płodnemu, szybciej się wtedy poruszają i docierają do jajeczka To był czas przed owulacją tak ,ze juz sama nie wiem czy było mozliwe zapłodnienie czy nie , byc moze ze nie Wszystko zalezy czy owulacja wystapiła wczesniej czy pózniej Trochę namieszałam , najlepiej jak za jakis czas zrobisz test

Rany dziewczyny!!!:( Sprawdzałam czy mam sine wejście do pochwy, o którym pisałyście jako o "objawie" ciąży no i tak mam na pewno taki kolor jak siniak. Ale zauwazyłam, a raczej poczułam coś strasznego, w szyjce macicy na wejściu mam jakąs bulwe czy coś, nawet spore to! Boże co to jest! Więc chyba nie ciąża tylko jakaś choroba;(

Gość rokefeler
do gfdtfg wiesz co sprawdziłam i myslę ,ze jednak dobrze ci napisałam Mozliwe jest zapłodnienie 3 dni przed owulacją ( w sluzie szyjkowym), w dniu owulacji i dzień po ( komórka jajowa zyje 1 dzień) Jesli w tamtym czasie miałas szklisty, rozciągliwy sluz to zapłodnienie jest mozliwe. Sluz zanika w dniu owulacji ( jest to dzien szczytu objawu sluzu) W tym czasie jest najodpowiedniejszy czas do zapłodnienia , ale przed owulką jak i po zapłodnienie tez jest możliwe Uffff juz nic nie pisze :-)

Gość rokefeler
bleufille czytałam twoje wczesniejsze posty i nie wiem co myslec o tej temp Spóznia ci się miesiaczka i masz inne objawy ,które moga wskazywac na ciaze ,ale ta temp nie pasuje , w niedziele była za niska Nie wiem co o tym myslec, moze poczekaj jeszcze troche i zrób test albo idz do lekarza moze on będzie wiedział co się dzieje ? Trzymaj się ,pewnie wszystko się wyjasni i to nic powaznego

cześć Dziewczyny jestem załamana 3 test i negatyw od spodziewanej @ minęło już 7 dni więc test powinien już wykryć !!!! @ nie ma dalej. nakręciłam się bo zrobiła tesy owulacyjny i był pozytywny wiec licząc 36godzin + 14 dni i powinnam dostać okres!!!! a ty nic, ani dzidzi ani okresy !!!! co wy o tym myślicie ????.....

Gość rokefeler
loga103 zmierz sobie temp rano Sorry dziewczyny ,ze tak wam pisze o tej temp ,ale dla mnie to dobra metoda ,zeby sprawdzic czy była owulacja Jesli owulki jeszcze nie było to temp będzie niska , jesli była to temp wysoka i wtedy trzeba czekac albo na @ albo na dwie kreseczki Acha , nie u wszystkich kobiet temp musi wynosic 37 i wyzej Zazwyczaj tak jest, ale sa kobiety ,które mają podstawową temp nizszą niz normalnie i wtedy temp w drugiej fazie nie bedzie az taka wysoka Rzadko się zdarza ,ale sie zdarza

Bleufille - marsz do lekarza! i to jak najszybciej! I nie martwić się na zapas! Napewno bedzie wszystko ok. loga103 - na jakimś innym forum czytałam że kobieta była w 5 miesiącu ciąży i chciała sobie zrobić taki "pamiątkowy" test, żeby sobie go zachować do takiego pamiętnika ciążowego i test wyszedł negatywny... więc z tymi testami jest różnie, a pozatym organizm też lubi nam płatać figle. Najlepiej idź na USG albo na bete.

Gość linka5525
witam wszyskich :0 od pewnego czasu dziwnie sie czuje mam bole w podbrzuszu zwlaszcza rano... bola mnie ( szczypia, mrowienie) piersi @ powinnam dos11.11 i jak do tej pory nic..undefined mam taki metaliczny posmak w ustach,bardzo czesto chodzilam do lazienki...

Gość to teraz proponuje
udać się do psychiatry bo który temat nie otworze to ten sam tekst wklejasz.

czesc wam ;) a ja mam wzdety brzuch znowu !! brak okresu czasem kłocie w plecach(monotonia ) poki co biore tę luteinę i zobaczymy :* Bleu moze my jestsmy takie wyjatkowe przpadki ? ale mają rację laski, ze do lekarza marsz ! Wpadko a z Toba jak ?

Gość rokefeler
linka5525 mnie tez się wydaje,ze to ciaza Gdzies czytałam o tym metalicznym posmaku, to jest jeden z objawów ciazy