Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciotella

topik zbiorczy nt ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA 2009 !!!

Polecane posty

JA TEŻ PO PROŚBIE OTÓŻ szukam od chyba 3 lat kolędy puszczali ją kiedyś w naszym radio vanessa nie znam tytułu nie znam wykonawcy nie znam słów znam natomiast kawałek chyba refrenu brzmiał tak; A ZA ŁOKNEM KOLYNDA ŚNIEGU ANIOŁKOWIE ŁOSANNA SPIEWAJĄ MALI PASTUSZKOWIE... itd. czy może zna ktoś?wie gdzie szukać? DAJCIE ZNAĆ Z GÓRY DZIĘKUJĘ

Pani Smakowita >>> wejdz na www.miastomuzyki.pl i tam 3 od konca jest dzial pt Święta. puszczaja tam same swiateczne piosenki, oczywiscie jest tytul, wykonawca i plyta, z ktorej dana piosenka pochodzi :)

Gość aaad
co kupic chlopakowi na gwiazdke, jestem z nim dopiero miesiac ( wtedy bede 2) i on ma praktycznie wszystko.. ma duzo pieniedzy mnie nie stac na sweterek dla niego od D&G czy innych projektantow a on tam sie wlasnie ubiera?

tez bym chciala snieg na Boze Narodzenie chociaz stracilam nadzieje, ze spadnie w tym okresie :( rok temu snieg pojawil sie u mnie dopiero w lutym :O jak ma byc taka zima to wolalabym, zeby sniegu juz w ogole nie bylo, bo co to za radocha miec snieg w lutym kiedy juz teskni sie do wiosny :O ostatni raz snieg na BN spadl u mnie min 4-5 lat temu.

ciezko jest kupic komus prezent, jezeli sie tej osoby dobrze nie zna. i nawet jesli niewiadomo ile by sie mialo kasy, to podarowanie prezentu za powiedzmy 300-400zl komus kogo sie dopiero poznaje nie jest dobrym pomyslem. jezeli by sie dalo, to umowilabym sie z nim ,zeby nie dawac sobie jeszcze prezentow (ew drobny upominek) tylko spedzic jeden dzien swiat jakos wyjatkowo, np isc na lyzwy potemy na czekolade, albo wyjscie do kina (to akurat nie jest wyjatkowe :P ).

Gość agnieszka991
Widzę ,że nie tylko ja jestem miłośniczką Świąt Bożego Narodzenia, zostało już tylko 29 dni;-) Mam nadzieje że w tym roku , spadnie ten oczekiwany śnieg, chociaż prognozy są niezbyt zachwycające... Już czekam kiedy będę mogła ustroić choinkę, powoli myślę już o prezentach, uwielbiam ten magiczny czas i świąteczną atmosferę, która unosi w powietrzu... bo tak naprawdę, to chyba nie same Święta nas tak szprycują, ale to oczekiwanie to jest piękna sprawa ... No i oczywiście nie obejdzie się bez tradycyjnego już Kevina, aprops orientuje się już może ktoś , jaka będzie tegoroczna ramówka;-)

co do ramowki to jeszcze nie wiadomo, co zaserwuja nam stacje tv ale nie ma co liczyc, ze sypna nowosciami :P, keviny, pada shrek, ekspres polarny i harry poter to pewniaki :classic_cool:

racje ma ten, kto twierdzi, ze tak naprawde klimat swiateczny tworza dzieci :) to one wierza w Sw Mikolaja, przezywaja te cale przygotowania do swiat, szukaja po szafach prezentow itp :P potem sie dorasta i magia swiat powoli zanika ...

Gość aad
ojj tez mam nadzieje ze spadnie snieg w tamtym roku nie bylo i tak dziwnie :( nie czulo sie ich w ogole hmmmm co do wyjscia do kina to faktycznie nic wyjatkowego hehe a co do prezentu to jestem pewna ze on cos bedzie chcial mi kupic :) moze perfumy mu kupie hm? ale dopiero sobie zamowilismy nowe to teez tak dziwnie

jak bylam mala to dodatkowo wierzylam w to, ze zwierzeta w wigilie o polnocy mowia ludzkim glosem :D powiedziala mi o tym babcia, ktora opowiadziala mi z wielka powaga historie pewnego gospodarza, ktory poszedl w wigile o polnocy do obory, zeby podsluchac swinie. nastepnego dnia umarl. mowila to tak powaznie, ze do dzisiaj nie wiem, czy faktycznie w to wierzyla czy nie :P

najlepiej podpytaj sie go, co lubi, czym sie interesuje itp. rzeczy do kupienia jest pelno, ale ciezko trafic w gust jezeli zna sie kogos tak krotko.

Gość kad
nic dzieki cos wymysle :) interesuje sie samochodami a auta to mu raczej nie kupie heeeh :) tak to raczej niczym konkretnym

Gość niewinna melodyjka 09
Nie ma piękniejszych świąt niż Boże Narodzenie ... U mnie zawsze skromnie obchodzimy święta, ale i tak są wspaniałe :) Mnie też się te święta kojarzą z mandarynkami (mama zawsze je kupuje i robi z nimi ciasta) i reklamą coca-coli ... ta charakterystyczna muzyczka ... "Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta" :D Lubię też czekać na Pasterkę :) Jest już tam cicho w całym domu, świeci się tylko choinka, a ja siadam przy niej i sobie tak mogę siedzieć i siedzieć :) Ja pamiętam że kiedyś jednak te święta obchodziło się inaczej ... Chyba z miesiąc wcześniej zakradaliśmy się z braćmi do szafy i wyjmowaliśmy ozdoby świąteczne bo tak się nie mogliśmy doczekać :) (później jeszcze chowaliśmy oczywiście :) )... Mama kupowała nam papier kolorowy, robiliśmy długaśne łańcuchy z niego ... całe dnie nam to zajmowało ... tyle radochy było :D najstarszy brat robił też inne ozdoby... pamiętam takiego ładnego "jeżyka" ... nie wiem jak on to zrobił .. chyba zapytam go w tym roku, może jeszcze pamięta? :) Albo sprzątaliśmy pokój, bo miał przyjść św. Mikołaj :D Nie było piękniejszego okresu :D Jeździło się na sankach, mama piekła ciasta, a ja patrzyłam na nią jak na wróżkę :) I gwiazdka na choinkę ... :) Najpiękniejsza ozdoba :) Albo taka zabawa jak byliśmy mali .. kładliśmy się pod choinką i ktoś zadawał zagadkę, np :"Na której gałązce wisi czerwona bombka, cukierek i żółta świeczka" .. a druga osoba musiała wskazać tę gałązkę :D:D No i babcia z cukierkami na choinkę... takie długie a inne z galaretką.. :) Uwielbialiśmy robić do nich sznureczki ... . Rozpisałam się, ale to dlatego że święta są takie wspaniałe! :) Pozdrowienia dla wasz wszystkich :)

Gość niewinna melodyjka 09
Haha, pamiętam jeszcze jak miał chodzić organista z opłatkami :) Uwielbiałam gdy przychodził, bo nosił zawsze ze sobą taką torbę, w której miał pełno tych opłatków z tymi pięknymi opaskami z rodziną Bożą :) Pamiętam jak kiedyś przyszedł i miał na tej torbie sól! Babcia opowiadała, że może go ktoś solą poczęstował i zostało mu kawałek na torbie :p Śmialiśmy się z tego z babcią co roku :) Ot, taka zwykła historyjka, a tak człowiek się raduje na jej wspomnienie! Magia świąt! :)

Gość ollllciaaaa
hej,co do prezentu dle chlopaka to mozesz kupic np.brelok do kluczy i dac wygrawerowc np.zyczenia swieteczne ,sa tez przerozne gadzety np kubki ,koszulki ,kalendarze itp,na ktore moga nadrukowa wasze zdjecie ,po co chcesz kupowac cos drogiego ??dodatkowy sweter albo perfumy ,no nie wiem ale ja bym nie kupowala

Gość ollllciaaaa
niewinna melodyjka dzieki za przypomnienie ,ze przeciez ozdoby na choinke moga zrobic dzieci ! calkiem o tym zapomnialam ,wygodniej cos kupic niz zrobic a tak moja corcia bedzie mniala frajde a ja ozdoby!piszcie piszecie moze jeszcze cos zgapie:)))

Gość .....ot ..co.....
ogladalam dzisiaj 2 filmy swiateczne, na polsacie i tvn7. juz czuje swiateczny nastroj :):):)

Ja oglądałam Love Actually, prawie całe w każdym razie :) Uwielbiam ten film. A wczoraj na zakupach byłam i spodziewałam się że gdzie jak gdzie, ale w Londynie na miesiąc przed świętami, w centrum handlowym to świąteczny nastrój poczuję, przecież ta cała komercha, ozdoby itd. a wcale nie, kilka ozdóbek, jakieś lampki i drzewka pod sufitem hali i tyle, a w sklepach prawie nic. Zawiodłam się normalnie. Nie mam pojęcia co kupić rodzinie na święta! Mama, Tata, dorosły brat i siostra, do tego bratowa... Bratanicy już kupiłam śłodkie śpiochy z napisem My First Christmas i Kubusiem Puchatkiem i Maleństwem naszytym na brzuszku :) Czerwono kremowe ;D Słodkie!

mam nie najlepsze wiesci :O :( - Tylko w górach możemy na Boże Narodzenie liczyć na prawdziwie świąteczną pogodę - przewiduje pogodynka TVN Dorota Gardias. - W reszcie kraju będzie szaro. Będzie padał deszcz ze śniegiem - mówi w rozmowie z Gazeta.pl. Prognoza na Gwiazdkę. Spadnie śnieg? - Synoptycy z amerykańskiego biura Weather Central przewidują, że w święta w całej Europie będzie ciepło - straszy Gardias. - Tylko ci, którzy będą spędzać święta w górach, mogą liczyć na prawdziwie świąteczną pogodę - dodała. czyli bedzie tak jak zawsze :(

Gość pralkafrania77
witam! skoro już tak o świętach, to chciałam zapytać czy orientujecie się już może jaka będzie tegoroczna ramówka telewizyjna?;)

Gość ollllciaaaa
no to kicha !!! ale z drugiej meteorolodzy sami nie wiedza tak do konca jaka bedzie pogoda ,moze nie bedzie tak zle,zreszta przede wszystkim trzeba zadbac o swiateczny nastroj w domu :) trzymajmy kciuki

kiedy zamierzacie udekorowac swiatecznie dom? chodzi mi glownie o okna. juz dzisiaj widzialam lampki swiateczne i swieczniki adwentowe w oknach i sama z checia mam ochote troche przyzdbic dom, ale czy to nie bedzie za wczesnie?

Ja wczoraj przed supermarketem widziałam całkiem wiarygodnego Świętego Mikołaja, więc myślę że spokojnie możesz dekorować dom tak gdzieś za tydzień ]:-> Jak przyjadę 18go to pewnie mój Domek już będzie udekorowany, a jak nie to pewnie 19-20go grudnia ;) Jejuś jak ja już chcę Święta. Kupiłam mojej Bratanicy boooskie śpiochy My First Christmas z Kubusiem Puchatkiem ;D Aha, już mówiłam? :))

Gość Paul Śląsk
Witam Serdecznie! Tęsknie za świętami. Z tego co słyszałem na południu jest szansa na śnieg. Ostatnio często wspominam wigilię z lat dzieciństwa:) Śnieg, ten nastruj, i wszystko co związane ze świętami :) Lepienie pierogów, ubieranie choinki, przystrajanie domu to moje zajęcie na święta. Jedno co mnie denerwuje w tym okresie to kolejki w hipermarketach! W tamtym roku robiłem zakupy 23 grudnia i to był chyba największy błąd. Aktualnie dzisiaj zaczynam organizować sobie czas na sprzątanie, ponieważ troche tego jest do sprzątania. Generalne porządki robie tylko na święta, bo tak normalnie to nie ma kiedy. No i już czekam na tego karpia, pierogi, kapustę z grochem, makówki, barszcz, krokiety, rybę w galarecie, zupę grzybową, piernik, sernik i wiele innych :) Pozdrawiam!

Gość swiateczne
Jak tam idą przygotowania?

Gość ma się na wiosnę
umyłam 3 okna, zostało mi jeszcze 10 :(( myślę, żeby kogoś zatrudnić do pomocy ale nie wiem ile za taką pracę zaoferować ktoś wie?

Gość fsfsfe
ja bym za 50 zł umyła 10 okien;P

5 złotych za godzinę, normalna stawka, zależy co by miała ta osoba robić ;) Tylko musisz pilnować żeby to nie była nastolatka która się będzie za przeproszeniem opiep**** żeby godziny nabić :D Chyba że to same mycie okien, to nie wiem... Ej moja współlokatorka ma świńską grypę O_o