Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dantkatak

jaki i o ktorej dajecie ostatni posielk dzieciom 11-miesiecznym?

Polecane posty

Gość dantkatak

Moja córka dostaje ok 18 deserk w postaci sloiczka lub owoców i idzie spac ok 19.30, wybudzam ja tylko na butle mleka ok 22.30 i dzieki temu przesypia cala noc. Czy dajcie dzieciom typowe kolacje ok 19 i czy wtedy przesypiaja do rana ?

mój ma co prawda prawie 12 skończone, ale o 19 je kolację - zwykle kaszkę mleczno-ryżową, o 19.40-20 idzie spać. jeszcze się nie zdarzyło zeby przespał całą noc. obecnie budzi się na picie - dostaje wodę - przynajmniej 3-4 razy w ciągu nocy. o 5 dostaje mleko (140 ml) i przysypia jeszcze ok 40 minut-godziny.

mój synek tak ok 18 zjada buleczke z pasztetem lub serkiem potem jogurcik ewentualnie jakis owoc a tak ok 22 mleko i śpi do rana dopiero tak ok 6 -7 wola mleko

moja tez ma prawie 12 mscy ;) o 18.30 - 19.00 je 150 ml kaszki mleczno-ryżowej na gęsto łyżeczką, czasem zje mniej, czasem połowę, czasem dziubnie 4 łyżeczki ;) idzie spać o 19.30 - 20.00 i zawsze śpi bez pobudki do 7.30 - 8.00 rano ;) niezależnie czy zje 4 łyżeczki czy całą kaszkę

Gość mama synka 15 miesięcy
Gdy synek miał 11 miesięcy, to ok.21.00 dostawał butlę mleka (już podczas spania), a od czasu gdy mniej więcej skończył rok o 19.30 dostaje kaszkę, potem kąpiel i spanie;) Moje dziecko właściwie od zawsze przesypiało noce z tym, że do czasu gdy karmiłam go piersią budził się w nocy na pierś bardzo często, ale possał i od razu zasypiał. Po odstawieniu od piersi, gdy miał 9 miesięcy śpi całą noc:) Dobre ponad 9 godzin;)

Gość mama synka 15 miesięcy
Kaszkę je oczywiście łyżeczką;) Z butelki korzysta tylko podczas picia mleka przez sen, bo inaczej nie chce pić wcale.

moja mała po 19 pije mleko nan 210 ml z dwoma łyzeczkami kleiku kukurydzianego /ryzowego,spi do 7 nieraz troche dłuzej

moj dostawał o 19 butle i zasypiałok 19:30-20 spał do 6 :) rytm trzymam stały dzis ma 2 lata i 3 miechy i dostaje jesc o 19:30 zasypia po 20 spi do 7