Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hally

Endometrium 13mm-ciąża?

Polecane posty

Byłam u lekarza, na usg stwierdził endometrium 13mm i stwierdził, że to może być bardzo wczesna ciąża. Zrobiłam test ciążowy-godzinę temu i był negatywny. Jutro rano zrobię jeszcze drugi dla pewności. Czy takie endometrium może wskazywać ciążę?

zrobiłam test i jest negatywny 😭 a czy to endometrium może być takie dlatego, że np zatrzymał mi się okres i teraz będzie sobie rosło dopóki okres nie zostanie wywołany lekami? Napiszę może szczegółowo jak to wszystko wygląda: ostatnią miesiączkę miałam 7 października, 28 października miałam operację-laparoskopia, jak trafiłam do szpitala to moje endometrium wynosiło 5mm, od tamtego czasu okresu ani widu ani słychu, a endometrium ma teraz 13mm, więc to może po prostu zatrzymanie @?

Jak napisałam - powtrz test za 2-3 dni, w jede dzień HCG nie wzrośnie magicznie do poziomu wykrywalności jesli dnia poprzedniego po kresce śladu nie było.A okres nie może zatrzymać się "tak sobie", zawsze jest jakaś przyczyna ale nie musi być nią ciąża. Wystarczy mała przesuwa w terminie wystapienia owulacji (spóźnienie) i już termin wystapienia miesiączki się zmienia (tylko faza od owulacji do miesiączki jest stała; przedowulacyjna może być dowolnie długa). Może być też przetrwałe ciałko żółte (patologia cyklu, która może się przytrafić zdrowej kobiecie raz na jakiś czas). I inne. Nikt z nas więcej Ci tu nie powie.

Dziękuję Ci bardzo za rady :) to w takim razie powtórzę test za 2 dni.