Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość promisecundoten

Uwazajcie na tymianek

Polecane posty

Gość promisecundoten

Ale sie zalatwilam. przeziebiona jestem/bylam, wiec postanowilam dokurowac sie naturalnymi srodkami. Oczywiscie przy przeziebieniu glownymi hitami sa czosnek, imbir... tymianek. No i mialam cholewcia syrop z tymiankiem, krople do nosa z tymiankiem, herbatke z tymiankiem. Cala chorobe zarlam jak swinia i tak myslalam, co jest nie tak, bo w koncu przeziebiony czlowiek nie ma apetytu. A ja konczylam jesc i bylam glodna! A teraz czytam na necie, ze to wlasnie ten powalony tymianek tak dziala, ze czlowiek zre i zre i nazrec sie nie moze. Super. Nie dosc ze zasmarkana jestem to jeszcze bede tlusta. :(

Gość kurcze wiem jak przytyc
tymianek :) dzieki zastosuje :)

Gość promisecundoten
no oooooo :( Kurcze po gandzi nie mialam takiego wilczego apetytu jak po tym zielsku... Wiecej go nie tkne normalnie. :( Powinni ostrzegac jakos na opakowaniach, ze to tak dziala

Gość promisecundoten
Jak ktos chce przytyc, to faktycznie srodek jak znalazl. No ja przytycia nie planowalam...

Gość a jaki tymianek zakupilas
jako ziele trzeba zalac ? cz yherbate itd w jakiej postaci wystepuje tymianek ?????ßßß bo wstyd sie przyznac a nie wiem :(

Gość promisecundoten
Tymianek wystepuje pod wieloma postaciami. :) Jak pisalam- ja kupilam na przeziebienie herbate (wiekszosc skladu to byl tyminek). Kupilam syrop tymiankowy na kaszel i krople na katar, w ktorych byl tymianek. jak pojdziesz do apteki to mozesz zapytac co maja z tymiankiem. Tymianek bardzo popularny jest przy przeziebieniach, schorzeniach gornych drog oddechowych, tradziku, zakazeniach, grzybach, bo ma dzialanie bakteriobojcze i likwiduje tez grzyby. Ubocznym skutkiem jest wlasnie ten wilczy apetyt...

Gość a jaki tymianek zakupilas
dzieki ci :) teraz juz wiem jak przytyje :)

Gość promisecundoten
Zapomnialam dodac, ze tymianek kupisz tez w spozywczym, bo jest stosowany do zup, mies, ryb. Popularny zwlaszcza w francuskiej kuchni.

Gość promisecundoten
A prosze cie bardzo. :) Ja nie moglam w to uwierzyc, ile jestem w stanie jedzenia pochlanac. I chociaz czulam ze mam ostatni posilek jeszcze w gardle to lazlam do lodowki, bo zoladek az ssal z glodu. Masakra.

Gość promisecundoten
Poszperaj w necie na pewno znajdziesz cos z tymiankiem. A ja polecam (niestety wyprobowane na mnie) kup w aptece po prostu zasuszone ziolo, herbate. I pij. Smakuje lepiej z miodem. Pij caly czas. Nie przedawkujesz a zobaczysz co sie bedzie dzialo.

Gość chc przytyc
dzieki autorko :) za wszystkie rady obys schudla to co jadlas te kalorie :)

Gość promisecundoten
Dzieki i obym to zgubila. Na szczescie nie mam wagi w domu, bo bym sie pochlastala i na szczescie normalnie nie jem duzo, bo bym sie pochlastala podwojnie. :)