Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dumpelelek

jak wytlumaczyc, ze zostaje przy swoim nazwisku?

Polecane posty

---O_O--- => to jaki to mężczyzna? :P I co to za kobieta co nie gwarantuje udanego seksu i dobrego obiadu? :P

Gość nigdy wew zyciu
Wyszłam za mąż, potem szybko wróciłam. Nigdy więcej zmiany nazwiska!!! :O Wymiana miliona dokumentów, niektórym instytucjom przez LATA (US, ZUS) nie mogłam przetłumaczyć, że wróciłam do panieńskiego. Masakra, syf, kiła i mogiła. :O Zostanę przy własnym 4ever. Zresztą w tylu miejsach wydrukowane, że nie miałoby sensu się go pozbywać.

Gość dupelelek
dzis rano rozmawialam z jego mama przez telefon i powiedzialam jej, ze Kuba przyjmuje moje nazwisko i ona tez powiedziala, ze to bardzo mile z jego strony i, ze to dla niej bez roznicy czyje nazwisko bedziemy nosili dopoki bedziemy mieli takie samo:) no i fajnie problem sam sie rozwiazal:) dzieki bo bez Was bym mu tego nie zaproponowala:)

"Nie rozumiem, dlaczego kobieta przyjmując do swojego życia "męskość" męża miałaby zmieniać nazwisko, a mężczyzna przyjmując "kobiecość" żony nie miałby przejąć nazwiska żony. " A ja nie rozumiem czemu kobieta ma większe prawa do dzieci i w 99% przypadków dzieci powędrują do kobiety w przypadku rozwodu. :)🖐️ To facet zdobywa, facet w większości więcej zarabia i zresztą same kobiety chcą by to silny facet się nimi "zaopiekował". Zatem same ustalają hierarchię w związku. 🖐️

"Prawiczek z wiarą - d**elelek to w takim razie c*pka, a nie facet." i kto to mówi? :D

Gość ja po zamążpójściu zostałam
przy swoim nazwisku, bo jest znacznie ładniejsze niż nazwisko męża a poza tym zestawienie mojego imienia z jego nazwiskiem brzmiało śmiesznie. Dzieci noszą nazwisko ojca.