Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeNkaa

Jak przyrządzacie WATRÓBKĘ i z czym podajecie?

Polecane posty

Gość eeNkaa

Mam właśnie drobiową ale znudziły mi się takie z cebulką. Może cos od Was podpatrze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiedyś u znajomych jadłam
panierowaną w bułce tartej tak jak kotlety się panieruje...ważne zeby posolić dopiero po podaniu!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eeNkaa
Z tą panierką troche roboty by było. A tego jabłka dużo? Usmażone razem z wątróbką?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja ostatnio zrobiłam sobie wątróbkę na parze - w niczym nie gorsza od tej smażonej, IMHO smakowo lepsza, a o ile zdrowsza :) Poza tym danie mojego dzieciństwa - ryż z wątróbką, przepisu Ci nie podam bo nie znam, ale gdzies w necie może będzie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oczywiscie drobiowa watrobka
wrzucam na goracy olej z oliwek- obsmazam z dwoch stron. dodaje na grubo poktojona pore i lubczyk. sol + pieprz czarny i dusze to wszystko raze kilka minut. do tego gotuje albo czarny ryz albo makaron i dodaje na koniec pesto. pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trawoltaaa
Enka obtocz w mące a na drudiej patelce usmaz cebule

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robiłam ostatnio
z pieczarkami i przecierem pomidorowym - taki sos, mój mąż był zachwycony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sałatka z wątróbką
z rukolą i sosem malinowym. W wykonaniu mojego męża jedyna forma wątróbki jaką mogę zjeść. on dodaje jakieś przyprawy i w ogóle nie smakuje wątróbką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja powiem tak ....
możesz też zrobić gulasz z wątróbki a sos jest majerankowy do tego ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty pytach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i..m..
ja lubie po zydowsku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja owijam w cienkie plasterki boczku i piekę w piekarniku. ta wersje lubią nawet przeciwnicy wątróbki :) aha solić nie trzeba :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość można zmiksować
Pół kilo wątróbek drobiowych zmiksować albo przepuścić przez maszynkę, dodać 2 łyżki maki, 2 jajka i pół szklanki mleka, smazyć jak małe nalesniki albo racuchy, podawać przełożone albo polane sosem wg uznania: czosnkowym, pomidorowym itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×