Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roszpuunka

czy jesli odczuwam częste - intensywne ruchy płodu to na pewno wszytsko jest okl

Polecane posty

Gość roszpuunka

jesli moje dziecko w 39 tyg rusza się intensywnie, kopie bardzo mocno i często to mogę załozyc że wszytsko z nim ok? że nie spada mu tętno i nie ma żadnego zagrożenia?

Gość roszpuunka
up

Gość moj tez sie tak ruszalo
i zaczelam czuc intensywne ruchy okolo 38 tyg. bylam u lekarza robili ktg i ponoc wszystko ok! obecnie jestem 5 dzien po terminie i nadal czuje intensywne ruchy! takze nie powinnas sie martwic ale na wszelki wypadek pojdz do lekarza niech zrobia ktg i bedziesz wiedziala czy z maluszekiem wsystko ok

Jeśli dzieciątko rusza się mniej więcej podobnie przez cały czas, to wszystko jest ok. Jedne dzieci kopią mniej, inne więcej. Jeśli odczuwasz szybsze, miarowe puknięcia, dziecko może mieć np. czkawkę. Moje maleństwo też jest bardzo ruchliwe, już w 16 tygodniu je czułam, teraz jestem w 22 i kopie dość mocno! Ma też specyficzne godziny swej największej aktywności, ożywia się, gdy jestem na uczelni, gadam z ludźmi... A w 39 tygodniu to już w ogóle! Przecież wtedy dziecko ma już bardzo mało miejsca, więc musi się rozpychać, kopać, by się ułożyć. Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby te kopniaki były dla Ciebie bolesne, jak kopnie w żebra, to ponoć boli jak cholera:P No, ale już niedługo...:) P.S. Bać to się możesz zacząc, jak nagle przestanie kopać wcale...

witam ja jestem w 40 tygodniu i moja mała także nardzo intensywnie sie rusza;-) najbardziej wieczorem;-) czuje kiedy ma czkawke bo ma takie specyficzne regularne ruchy;-)mozna powiedziec ze podskakuje;-) trwa to zawsze około 2 minut;-) ciesz sie ze sie rusza bo gorzej by było gdybys jej nie czuła;-)

Gość roszpuunka
Ostatnio co chwilę gdzieś czytam jak jakaś matka pisze że dziecku spadło tętno, że musiała mieć natychmiast cesarkę, ze dziecka nie odratowali bo zanikało tętno właśnie i za późno to wykryli, że dziecko zaplątało się w pępowine i podduszało, ze łożysko było niewydolne i dziecko nie dostawało tego co trzeba i było zagrożenie itp. I trochę zaczęłam panikowac czy może przyspieszyć moje ktg planowane we wtorek. Tylko z drugiej strony zastanawiałam się czy jest sens skoro mój synek rusza się bardzo mocno i ładnie, tak jak zawsze.

Gość roszpuunka
chyba nie do końca jasno sformułowałam temat:P Ja się nie martwię że się tak bardzo rusza:) Bo on tak miał zawsze. Tylko zastanawiam się czy jeśli nie ma zmiany w ruchach to mogę założyć, że nic mu nie jest:)