Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tym chrztem

Ile znacie przypadków gdzie do chrztu przystepuje dziecko 2,5 roczne

Polecane posty

Gość co z tym chrztem

Witam. Zastanawiam sie czy i ile zdaza sie takich przypadków. Córke chrzcilismy we wczesnym wieku, natomiast z synkiem mamy maly problem. Otóz nie wysiedzi on godziny w kosciele. Nie bylo mowy o ochrzczeniu go wczesniej, teraz planujemy to za niecaly rok, moze do tego czasu stanie sie bardziej cierpliwy. A jesli nie, to nei wiem co robic... :( chyba bede prosic ksiedza aby zrobic to w jakims przyspieszonym trybie...

Gość gosija
ja nie znam w sumie, ale moja kuzynka teraz bedzie chrzcila prawie 11 miesiecznego synka w tym samym dniu co ja mojego 5 miesiecznego, ale uwazam, ze nie wazne kiedy sie chrzci tylko, ze w ogole sie na to decyduje :)

Gość buty dla malucha
Byłam raz na chrzcie 2 latka i raz na 3 latka................w ich przypadku była to pomyłka.Dziecko nie usiedziało spokojnie kilku minut,nie wspone o braku ciszy w kościele....

Gość co z tym chrztem
noniby niewazne, generalnie nie patrze na innych ludzi w takim sensie, ze mi glupio czy cos, tylko zastanawia mnie po prostu ile jest takich przypadków. No i czy kazdy decydowal sie na pozniejszy chrzest, czy moze ryzyk fizyk i szli na zywiol z niecierpliwym dzieckiem do kosciola

mój synek będzie miał...ok 3 lat. miał być chrzczony we wrześniu tego roku, ale niestety przyszły chrzestny zmarł w sierpniu :( i teraz nie ma mowy żeby ochrzcić go wcześniej jak za 2 lata. chrzestnym ma być syn zmarłego szwagra, a ze chłopak ma dziś 14 lat, to czekamy do jego bierzmowania, czyli za 2 lata. ja nie widzę w tym nic dziwnego a tym bardziej złego! mój brat miał 2 latka jak był chrzczony :)

Gość anikola
moja siostra byla chrzczona gdy miala 3 lata ale to bylo 30 lat temu. Pamietam to do dzis poniewaz siostra w czasie chrztu powiedziala do ksiedza: " co mnie glupi woda lejesz"...:)

Gość co z tym chrztem
kurcze, jak by to zrobic zeby pominac msze... w koncu chodzi tu o chrzest a nie cale uczestnictwo w nabozenstwie... chyba ksiadz to rozumie, ze dziecko nic z tego nie wyniesie, a my jedynie co to sie umeczymy... Corki chrzest to byla jakas pomylka.. chodzi o to, ze msza sobie szła wlasnym torem i co jakis czas tylko pytanie do rodzicow albo rodzicow chrzestnych... msza wcale nie odwolywala sie do chrztu, kazanie to jakas nudna paplanina.. bylismy zaskoczeni.

Gość co z tym chrztem
a malo tegoo... wózki mielismy odstawic w oddaleniu od nas i dziecko caly czas na rekach bylo... kosciół i ksieza mogliby bardziej praktycznie podchodzic do tego

Gość ja jak chrzciłam
ja jak chrzciłam corkę 9miała 5 miesiecy) to ksiądz od razu mi powiedział, ze najpierw bedzie msza zwykła a po mszy chrzest mojego dziecka i jeszcze jakiegos drugiego, wiec nic by sie nie stało jakbym w ogole przyszła z dzieckiem po mszy, oczywiscie reszta gosci byłaby na mszy trzeba porozmawiac z księdzem bo jeszcze 5 miesieczne dziecko jest do ujarzmienia w kosciele lub przed ale 2-3 latek to juz moze po 5 minutach stracic cierpliwosc

Gość co z tym chrztem
mój tracił cierpliwosc od urodzenia :) teraz nawet jakby troche lepiej... mam nadzieje ze za rok juz bedzie dobrze... bede kombinowac...

moj maił rok :)i było ok dla niektórych było to dziwne że taki DUZY chrzczony

Gość dla niektórych jest dziwne że
ludzie chrzczą duże dzieci dlatego bo jeśli ktoś jest naprawdę wierzący to chrzci dziecko niedługo po urodzeniu. Gdyby dziecko miało np. kilka miesięcy i nagle by zmarło nie będąc ochrzczone to żadne ksiądz katolicki tego dziecka nie pochowa. Ale to wszystko kwestia wiary i jak kto do tego podchodzi.

Gość vhfjhfgncb
u nas chrzcilisy tak siostra swoje dzieci 3 i 4 a ja córeczke 8 miesiecy i mielismy wspolnas imprezke dodam ze specjalnie przyleciala z Uk a starszaki były grzeczne tylko mała postekiwala bylismy na mszy a po niej zaraz chrzest

Gość MYSZYSZJKA
16:42 [zgłoś do usunięcia] dla niektórych jest dziwne że ludzie chrzczą duże dzieci dlatego bo jeśli ktoś jest naprawdę wierzący to chrzci dziecko niedługo po urodzeniu. Gdyby dziecko miało np. kilka miesięcy i nagle by zmarło nie będąc ochrzczone to żadne ksiądz katolicki tego dziecka nie pochowa. Ale to wszystko kwestia wiary i jak kto do tego podchodzi. CO ZA BREDNIE !!! BARDZO WIERACY CHRCI MIESIECZNE DZIECKO A MNIEJ WIERZACY NP. 6 MSC GŁUPOTA

Znajomych corka przystepowala do chrztu przed komunia. Rodzice zostawili dla niej decyzje...

mój synek mając niespełna miesiąc miał chrzest z wody chrzest w kościele powtórzyliśmy jak miał 8 miesięcy u nas jest tak, że odbywa się tylko ceremonia chrztu bez mszy chrzczonych było siedmioro dzieci w przedziale wiekowym 2miesiące-6latek

ja corke chrzcilam jak miala pol roku.ale dla mnie to nie jest nowos chrzcic 2 latki lub starsze.i co to za glupota ze wierzacy bardziej, chrzci kilku miesieczne a nie wierzacy starsze dzieci?

Ja swojego syna ochrzcilam jak mial 9 miesiecy..Jakos nie bylo czasu a w Polsce to ksiadz mi sie nie zgodzil..:-o kretyn jeden. Moja siostra ma 3 letniego syna i 7miesieczne blizniaki i ksiadz tez nie chce ochrzcic..

a twoja siostra ma slub koscielny?jak nie ma to moze ksiadz odmowic chrztu (ja tez nie mialam ale mi ochrzcil o ile wezmiemy slub u niego,a jak przyszlo co do czego to odmowil udzielenia slubu i mamy tylko cywilny)

On nie przedstawia powodow.Ja mam slub koscielny.Maz tam sie wychowal.Ma wszystkie sakramenty.I nam tez odmowil chrztu.A przyczyna?? Mieszkamy za granica.I stwierdzil,ze nie jestemy z jego parafii.Za to biskup dal mu naganne.

i dobrze mu tak.jakis dziwny ten pleban :O ale nic na to ne poradzimy jedentaki drugi inny

Gość Ojej a ile dzieci w ogóle nie
jest chrzczonych i żyją. Do tego całkiem świetnie się mają. Co wam tak strasznie zależy? Dziadkowie was zgwałcą jak go nie poświęcicie? Przepraszam za ostre słowa, ale problem macie bardzo wydumany. :o Po co robić coś na siłę? Bo mama kazała? Bo co ludzie powiedzą? Bo go sąsiadka zauroczy i diablę opęta? :o

Gość zdziwiona szczerze
Byłam matką chrzestna niedawno i obyło się bez mszy. Wszystko trwało ok 10 min. Porozmawiaj z księdzem, jak się okazuje do ważności chrztu masz nie potrzebna.

Gość Mnie się nie podobają
chrzciłam swoje dzieci po mszy. Dzieci miały 3 miesiące. przyszliśmy po mszy i chrzest trwał 20 minut.

Gość mama klaudii
moja miała chrzest z wody po urodzeniu a w kościele powtorzylisy jak miała 4 mies. znam kilka przypadków dzieci kilkuletnich i nikogo nie dziwiło jakos ... u nas w parafi główny chrzest jest raz w miesiacu , ale przed kazdą mszą można ochrzcic dziecko to nie problem dodam ze ksiadz tez chrzci w sobote :)

Gość gość
Ja swoje ochrzcze jak bedzie miala okolo 2 lat. Jak nie usiedzi to wyjdziemy z klepanki ksiedza i juz.

Gość gość
My chrzcimy syna w te swieta i bedzie mial 17 miesiecy. dla mnie to norma duzo moich znajomych tak pozno chrzci dzieci i nie widze w tym nic zlego. Gorzej bedzie z usiedzeniem jego w miejscu bo jest strasznie r****iwy no ale przynejmniej nudno nie bedzie :))

Gość gość
Pomylilam sie bedzie mial 19 miesiecy :)