Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tym chrztem

Ile znacie przypadków gdzie do chrztu przystepuje dziecko 2,5 roczne

Polecane posty

Gość gość
Przecież dziecko nie ochrzczone w pierwszym roku życia umiera i idzie do piekła!!!

Gość gość
Jestem matka chrzestna dziewczynki ktora w dniu chrztu miala 8 lat a jej brat 5 lat.

Gość gość
Bo najlepiej jest chrzcić dziecko do 12 tygodnia życia, wtedy cały czas śpi i nie ma z nim problemów w kościele a jak chrzcicie dzieci prawie roczne,to się nie dziwcie,że narobią wam wstydu w kościele. Moje dzieci mieli 7 tygodni ,7 tygodni i 8 tygodni. Całą mszę przespali.I co najważniejsze-przed wyjściem do kościoła dawałam mleko, żeby byli najedzeni i w kościele nie marudzili.

Gość gość
U nas w parafii jest tak, że jeśli rodzice nie mają ślubu kościelnego to ksiądz chrzci dziecko 15 minut przed mszą. A jeśli rodzice mają ślub kościelny to podczas mszy odbywa się chrzest zamiast kazania.

Gość gość
Każdy chrzci dziecko jak mu odpowiada. Mój syn był ochrzczony w wieku 6 lat. Nikt nie robił problemu. Proboszcz kazał dać ''co łaska'', a wikary odprawił piękną mszę. Dziecko było przygotowane do chrztu (tłumaczylismy mu o co w tej uroczystości chodzi). Jedynie babcia chwile marudziła (''co ludzie powiedzą''). Ale jej wytłumaczyliśmy, że wstyd to kraść itd.

Gość gość
Moje córki były chrzczone razem- starsza miała 2,5 roku , młodsza 8 miesięcy. Wszyscy żyjemy;)

Gość gość
moja mila skonczone 2 latka. co za głupie gadanie ze trzeba do 7 tyg. "moje dzieci mieli..." chyba miały? dzieci to r. żenski l. mn. i jeszcze butlę ze sztucznym mlekiem takiemu noworodkowi wciskala "zeby nie marudzili"... Wyrazy głębokiego współczucia.

Gość gość
Dzieci to rodzaj nijaki -pani madralinska :-) A moje dzieci byly chrzczone w wieku 6tyg,5tyg a trzecie ma rok i jeszcze nie byla-wiec to zalezy od wielu czynnikow.

Gość gość
Najlepszy czas na chrzest to 18 lat wzwyż. Tak, żeby świadomy człowiek mógł podjąć samodzielną decyzję czy chce przynależeć do organizacji kk i czy w ogóle wierzy w to co ten kościół głosi. Indoktrynacja maleńkich dzieci to zwyczajne barbarzyństwo.

Gość gość
2016.12.23 Też się z tym zgadzam.Zostałam ochrzczona nieświadomie,komunia św.-nieświadomie (bo wszystkie dzieci szły ,to ja też) Dopiero ŚWIADOMIE Nie przystąpiłam do bierzmowania,miałam wybór ...

Gość gość
21:57 Mylisz się ,nie wciskam dziecku butli ze sztucznym mlekiem tylko ze swoim Ja mam wklęsłe brodawki dziecko nie potrafiło uchwycić piersi więc ściągałam swoje mleko i karmiłam wszystkie dzieci do roku swoim mlekiem