Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokokokokokokokkkkkkkkkkkkkk

Czy można wyjść z depresji bez psychiatry?

Polecane posty

"Najpierw musisz polubić siebie ,wypisuj na kartce same dobre rzeczy o sobie" To są jakieś porady psychologa?? Ale chyba dla Downów? Nie każdy z depresją ma niedorozwój....

Gość ja wyszłam
jak nie masz daleko to spróbuj Specjalistyczny Psychiatryczny Zespół Opieki Zdrowotnej Przychodnia Zdrowia Psychicznego Bielsko-Biała, ul. Sobieskiego 67

Gość to tylko jaaaaaaaaa
boziu uchroń mnie od takiego specjalisty:D

Gość zloty niezalogowany
weź psychotropa np: 3 tabletki naraz to coś zobaczysz :P :D

Gość może nie masz depresji
skoro sama starasz się z tym walczyć i szukasz pomysłów, choćby tu na forum, to może sprawa nie jest aż tak poważna i wystarczy trochę odpoczynku od długotrwałego stresu.

Gość zloty niezalogowany
to tylko jaaaaaaaaa głupota nic nie boli :o :D wiec dalej żyjesz w nieświadomości :o :D

/Dlaczego zakładasz, że ona nie akceptuje siebie? Depresja to niedobór serotoniny w mózgu. I nijak się to ma do samoakceptacji.

Gość to tylko jaaaaaaaaa
wzięłam już 30:D co prawda nie naraz, moze dlatego nic nie zobaczyłam:P

Gość to tylko jaaaaaaaaa
my tu sobie piszemy, a autorka zwiała:)

Gość zloty niezalogowany
własnie weź 3 :o :D tylko jak każdy narkotyk organizm się przyzwyczaja i słabnie działanie poproś doktorka aby CI zmienił narkotyki :o :D

Mam depresje i równocześnie brak akceptacji siebie. Żyję w długotrwałym stresie, może gdybym zmieniła środowisko to życie by mi się zmieniło, ale ja nie mam sił podjąć się tych zmian.

Gość zloty niezalogowany
lub podziel tabletkę ekstazy na 3 części i weź jedna te same dzianie co psychotrop

wcale nie zwiałam , szukałam tylko lekarza na necie z linka który podała mi pupa.

Gość to tylko jaaaaaaaaa
zabawny jestes:) jeszcze trochę i czytanie Twoich postów wyleczy mnie z depresji:D

zloty spadaj dilerze.

Gość to tylko jaaaaaaaaa
autorko bylas u psychologa?

Gość zloty niezalogowany
kokokokokokokokkkkkkkkkkkkkk cicho siedź narkomanko!!!!:o :D zaraz idę po browary!!!!! legalne narkotyki :o :D

Wiesz moja znajoma brała psychotropy i gorzej się czuła ,bez nich czuje się lepiej ale sama mówi że wtedy musiała je brać bo nie wie co by było dalej ,teraz czuje się dobrze

Myślenie negatywne to tez typowy objaw lekkiej depresji, bo nie masz ciężkiej. Przy ciężkiej nie wstaje się z łóżka.

Gość ale jazda................
Poszukaj nawww.znany lekarz.pl Do leczenia depresji nie trzeba super fachowca, ale dobry lek zwykle kosztuje trochę - Asentra ok. 40 zł, Fevarin 50 zł. Czasem trzeba dać 100. Nie powinno się chodzić do lekarzy co zapisują badziewia za 5 zł. pupa TAKIE BREDNIE PISZESZ ŻE AŻ STRACH leczenie DEPRESJI TO RACZEJ TERAPIA NIŻ LEKI i raczej potrzeba do tego fachowca. Leki są po to, abyś miała siłę podnieść dupę i trafić na psychoterapię. jak nie uporządkujesz wnętrza to po odstawieniu leków depresja wróci A co do leków to prosty przykład: effectin -ok 100 za miesięczną kurację welafax- ok 30 zł za miesięczną kurację oba leki zawierają DOKŁADNIE TĘ SAMĄ SUBSTANCJĘ CZYNNĄ - wenlafaksynę. Różni je tylko cena - i producent :P

Gość to tylko jaaaaaaaaa
połaczenie psychoterapii i leków daje najlepsze efekty.

Gość to tylko jaaaaaaaaa
,,terapia u psychologa pomaga a psychiatra to już tylko w skrajnych przypadkach" ludzie po co piszecie o czyms o czym pojecia nie macie?:)

Kiedy sięgnełam po leki było ze mną naprawdę źle. Nie moglam spać, nie mogłam myśleć, nie mogłam się wysławiać. Dlatego poszłam do psychiatry bo nie wiem co by ze mną było. U psychologa nie byłam nigdy.

"pupa TAKIE BREDNIE PISZESZ ŻE AŻ STRACH" Nawet oficjalnie twierdzi się, że nie wyleczy się depresji, a nawet dystymii, żadną psychoterapią. Psychoterapią leczy się wyłącznie zaburzenia osobowości. Są też terapie np. na nerwicę. Ale depresja to zaburzenie równowagi chemicznej w mózgu i to ty wypisujesz bzdury i ti całkiem bezmyślne. Psycholog nie pomoże na zaburzenia równowagi chemicznej. Depresja wraca zawsze, bo jedni mają zaburzone to wydzielanie serotoniny, inni nie. Oczywiście zależy to też od trybu życia... "A co do leków to prosty przykład: effectin -ok 100 za miesięczną kurację welafax- ok 30 zł za miesięczną kurację oba leki zawierają DOKŁADNIE TĘ SAMĄ SUBSTANCJĘ CZYNNĄ - wenlafaksynę. Różni je tylko cena - i producent " Tylko co z tego? Nic mnie nie zrozumiałaś. Efectin to akurat lek z górnej półki, a welafax to jego tańszy odpowiednik. Oba są dobre. Lek za 30 zł nie uważam za tani, podałam tylko przykład. Nie jest jednak prawdą, że oryginalny lek niczym się nie różni oprócz nazwy i ceny. Ja kiedyś brałam np. Asentrę i potem tańszy odpowiednik - Luxetę. Wolałam Asentrę, po Luxecie bolała mnie głowa. Róznica jest taka, że te tańsze odpowiedniki są mniej oczyszczone. Chyba wiadomo zresztą, że gdyby to było zupełnie to samo - to producent droższego leku poszedłby z torbami...

Gość to tylko jaaaaaaaaa
psycholog też przepisuje leki i tu się mylisz:)