Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bmblondyn

historia miłości czystej ale niestety minionej

Polecane posty

Gość ideaia
mi mala - pass ... akcja - reakcja prowo-kacaj ;-) szkoda gadac mi takze wlep :-D i idziemy dalej

Gość ideaia
ahhh, jakz ja jestem teraz zboczonaaa lol :-D

Gość do mi mala
"bo jak nazwac typa, ktory bedac mezem, dziadkiem, zycie za soba majac, wyzywa i obraza anonimowo kobiety, dodajmy- na KOBIECYM FORUM, na ktore wlazł z butami? offerma okreslil to idealnie" Durna hipokrytko to przeciez offerma wyzywa kobiety tepaku ty denny. Poczekaj az naubliza tobie matole to bedziesz inaczej spiewac.

a ta mi mała swoje, wiek impotecji, coś ty masz głową, impotencja dotyczy męzczyzn bez względu na wiek, a jak się żyje jak Pan Bóg przykazał, bez papierosów, wódki stresów, , to mam się przejmować takimi bzdurami, kobieto, cos się ztobą dzieje...

Gość niedorzniete zbokole
Wypadac do kosciola na msze a nie siedziec i czytac o seksie kurwy glupie. Przyznajcie sie potem facetom , ze szmaty brudne jestescie co cyberseks na forum trenuja, pasztety. Udajecie swiete a sie brandzlujecie przed kompem.

Gość ideaia
mi, wlep :-D i idziemy dalej :-)

Gość ideaia
oh i ah, no przeciez, bo to jest tak podniecajace klikac z tak podniecajacymi osobami plci przeciwnej jak autor :-) mowie Ci - ah, oh, eh itd. skonczylam, doszlam ... do lez ze smiechu

Gość do mi mala
ty juz znana na tym forum jestes tepa hipokrytko , ze kurzy mozdzek masz. Do garow matole , tam sie tylko nadajesz tluku.

Gość niesmacznie sie robi
ktos powinien byc madrzejszym i sie wylaczyc? feee, kobiety a taakie prostackie:O

bardzo mnie cieszy, że już 14 strona i dyskusja przybrała tak gorący charakter, teraz kończę, bo muszę całość skopiować i wydrukować, by potem w spokoju napisać jeszcze raz całość, upiększając niektóre wypowiedzi tego żałosnego fiuta offerma, a potem w skoroszyt i do szuflady, może przy pomocy jakiejś natchnionej polonistki coś napiszemy. Dziękuję ślicznie, za dyskusję.

Gość niesmacznie sie robi
zamekame, zapraszamy jak nabierzecie dystansu:D:P

Gość niedorzniete zbokole
wywialyjak prawda weszla na jaw

bmblondyn - taki to dla Ciebie problem że tyle ciągniesz ten topic? przeczytałam prawie całość:) zdrady nic nie usprawiedliwa, gdybyś poszedł sobie z tą swoja drugą laską, a pięć minut wcześniej ZERWAł z tą byłą - wtedy już sprawa wyglądałaby inaczej. Ona Cię na swój sposób najprawdopodobniej kochała, może snuła wizję wspólnej przyszłości jak Ty miałes uciechy fizyczne z tą drugą;) Nie jestem zwolenniczką czekania do ślubu, zdaje się że to miałeś na myśli zakładając ten temat, bo to opisujesz, ale nie dziw się że ludzie krytykują Cie za zdradę - bo to ją jednak popelnileś, jakby nie patrzeć. Zasady ustala się na początku związku i albo komuś pasują albo nie, ewentualnie można sie wycofać zanim klamka zapadnie, ale potrzeba przynajmniej trzech prostych słów: 'z nami koniec' Poza tym, pisząc do niej po latach i przypominając tamtą sprawę dasz o sobie tylko znać że.....o niej myślisz.....nieważne czy pozytywnie czy negatywnie, na tym etapie, jak piszesz masz udane życie z żoną i dziećmi, powinna tamta laska być Ci obojętna....a ty o niej jednak myslisz:)

Gość ideaia
mi, a nie mowilam :-) pozdrawiam wszystkich

Gość Nie zgadzam sie z tym
Zdrada jest w zwiazku, a co to za zwiazek jesli ona z siebie nic nie dala. To zaden zwiazek. Facet moze sie rozmyslic nawet w dniu slubu jak z dziewczyna nic nie bylo. Nie zdradza jej bo przeciez nie jest jest facetem dopoki ona nic z siebie nie da. Ludzie , obudzcie sie.

Gość ideaia
nie wiedzialam ze zdradza sie tylko dupe, a uczuc juz nie ... ciekawa koncepcja

Gość Jakie uczucia ma baba
co mysli tylko o sobie? To ona zdradzila jego uczucia. Jej chodzilo tylko o slub. Zwykla sprzedajna szmata.

związek jest od chwili kiedy dwoje ludzi decyduje się z sobą być, a nie od momentu pójścia do łóżka (jest wiele przypadków w których było TYLK łóżko na parę nocy i czy to można nazwać związkiem). Poza tym w jej mniemaniu to był najprawdziwszy związek i myślała o nim poważnie...być może zachowanie tej dziewczyny teraz byłoby mniej rygorystyczne, ale też to były inne czasy, nie ulega jednak wątpliwości zranił jej uczucia i nieładnie postąpił. nie jestem za pomysłem czekania do śubu ale uwaga zwłaszcza w dzisiejszych czasach, 20 lat temu nie wiem co bym myslała, krytykuję tutaj jednak zachowanie

a co to znaczy "ze soba byc" Czy to tylko ze on placi jej rachunki i za raczke potrzyma. Za raczke to mozesz potrzymac i kolezanke. Czy to juz bedzie zwiazek? To jak potrzymasz za raczke jakas kolezanke to masz sie z nia ozenic , bo ona tak sobie wymyslila i uzmnala to za zwiazek?

20 lat temu bylo jeszcze normalnie. Teraz jest duzo gorzej.

a co to znaczy "ze soba byc" Czy to tylko ze on placi jej rachunki i za raczke potrzyma. Za raczke to mozesz potrzymac i kolezanke. Czy to juz bedzie zwiazek? To jak potrzymasz za raczke jakas kolezanke to masz sie z nia ozenic , bo ona tak sobie wymyslila i uzmnala to za zwiazek? po pierwsze co wy macie ludzie z tymi rachunkami? po drugie nie chce mi sie tego komentować, bo to jest jedna z tych rzeczy gdzie niewiadomo czy się śmiać czy płakać;)

Gość Zapytam inaczej
85 - to Twoj rok urodzenia? Masz 24 lata ? Co dla Ciebie oznacza "zwiazek"?

tak mam 24 lata:) proszę bardzo, jest to moja opinia, wierzę że jest dużo ludzi którzy podzielają moje zdanie, ale wiem też że zdania mogą być odmienne:) prawdziwy związek dwojga ludzi jest oparty na miłości i zaufaniu. Ufamy sobie we wszystkim i jesteśmy siebie pewni. Ufamy, że druga osoba nasz nie oszuka i że nas nie zdradzi. Są czasem nieporozumienia i kłótnie jak w każdej relacji, ale przede wszystkim mamy do siebie szacunek, nie mieszamy siebie nawzajem z błotem i nie wyzywamy tylko po to żeby później przeprosić będąc skruszonym, bo wiemy że to nie tędy droga, szanujemy siebie. To nasze zalety (zewnętrzne i wewnętrzne) sprawiły że staliśmy się dla siebie atrakcyjni, ale z biegiem czasu uczymy się również akceptować nasze wady, chociaż jest trochę rzeczy które nas denerwuje w tej drugiej osobie, cóż czasami staramy się to zmienić, ale też możemy dać za wygraną.Związek przechodzi przez różne etapy i oczywiście choć nie na początku, w miarę zaangażowanie się w związku naturalne jest że planujemy wspólną przyszłość. Czyli planujemy zalegalizować nasz związek. Związek kobiety i mężczyzny (hm przeważnie) łączy się z wzajemnym pożądaniem i pragnieniem siebie nawzajem, z bliskością a w tą włączamy również seks. Odpowiedzialni ludzie wiedzą, że jeśli chcemy zbudować z kimś trwałą relację to nie możemy własnie zaczynać od tego seksu, ponieważ on jest w stanie przesłonić wiele innych rzeczy. Najwazniejsze jest w takim razie na początku poznać swój charakter i zaufać sobie nawzajem. Ale seks jest nieodłączny i pojawia się w każdym dojrzałym związku. Czy przed ślubem czy po ślubie to już jest kwestia osobista i każdy decyduje ze swoim partnerem/partnerką. Ja uważam że lepiej przed, ale rozumiem że ludzie mogą się decydować na tą drugą opcje, choć jest to dość ryzykowne ale niech każdy robi jak chce. A teraz najważniejsza rzecz: w związku pragniemy żeby druga osoba była szczęśliwa jest to dla nas najważniejsze, nie zdradzamy i nie oszukujemy tylko staramy się znaleźć kompromis i złoty środek. jeśli nam taki układ nie odpowiada to dajemy za wygraną, zrywamy i szukamy szczęścia z kim innym. "Związek" oparty tylko na seksie oraz taki w którym nie ma zrozumienia, miłości, zaufania i kompromisu, lub też taki gdzie łóżko pojawiło się na samym początku przesłaniając inne rzeczy i nie dając nam możliwości dobrego poznania innych rzeczy nie jest dla mnie związkiem.

Gość Zapytam inaczej
Duzo tekstu i duzo uczuciowosci i emocji. Mnie bardziej interesuja konkrety wiec "przyczepie sie" do niektorych Twoich wypowiedzi: "w związku pragniemy żeby druga osoba była szczęśliwa jest to dla nas najważniejsze, nie zdradzamy i nie oszukujemy tylko staramy się znaleźć kompromis i złoty środek" No to jak oceniasz te dziewczyne skoro nie dajac seksu unieszczesliwiala autora / to chyba dosc oczywiste/ ale do tego chciala slub z facetem do ktorego czula fizyczna odraze? Jak to sie ma do uczciwosci w stosunku do chlopaka, ktorego twierdzila , ze kocha i chce za meza? Przeciez to zblizenie , ktore tak ja odrzucilo nie bylo na wstepie tylko po 2-ch czy 3-ch latach ich "zwiazku" Wiec wiedziala co do niego czuje i jak na niego reaguje. Zgadzasz sie ze mna? "Zwiazek" autora nie byl oparty na seksie. Tego seksu w ogole tam nie bylo. Co myslisz o planach slubnych z facetem do ltorego wiez , ze czujesz fizyczna odraze i co myslisz o dziewczynie , ktora decyduje sie na slub z favetem od ktorego ja odrzuca fizycznie?

to co napisałaś normalna dzieczyno jest bardzo interesujące, i trochę tak jakby idealizmem zalatuje, ale bardzo dobre. Relacje między kobietą a meżczyzną zawsze były i będą takie same. Tak samo jak 20, 40, 60, lat temu tak i dzisiaj są dziewczyny i męzczyźni, mniej lub więcej pruderyjni, nic się na to nie poradzi. W dzisiejszych czasach, też jest wiele takich par, co czekają do ślubu, popatrzmy na spotkanie modlitewne w Poznaniu. Ja poruszyłem taki temat, że naraziłem się wszystkim, bo powiedziałem prawdę, nic nie jest do końca białe ani czarne, życie to dominacja szarości. Ja już wszystko napisałem, związek nasz zatrzymał się w pewnym punkcie, którego ona nie chciała za żadne skarby przekroczyć, więc staneliśmy w martwym punkcie. Ja zerwałem z nią jednostronnie, w tę piękną majową noc, a czy musiałem jej o tym mówić? Odeszłem od niej choć ona o tym nie wiedziała.....i tu jest cała moja wina.

Gość Zapytam inaczej
a Ty wiedziales przez te trzy lata , ze ona czuje do Ciebie seksualne obrzydzenie ?

'nie dała seksu' - właśnie o to w tym wszystkim chodzi że seksem się wiele rzeczy teraz załatwia i to jest moim zdaniem błąd. Wiadomo że jest fascynujący i może być odlotowy dlatego wielu zapomina o tym że są też inne wartościowe rzeczy w związku. Nie dała seksu więc nie chciała żeby był szczęśliwy. Chciała, nie chciała, nie wiem, mówię że ja nie podzielam zdania tej omawianej na 15 stronach dziewczyny;) ale trochę mi to zalatuje nastolatkami i 'dowodami miłości'..... Seks to nie jest coś co można dać albo nie dać żeby sprawić aby ktoś poczuł się szczęśliwy, dojrzali ludzie sami dochodzą do momentu w którym decydują że albo 1) przyszła pora na seks albo2) nie jest nam jeszcze potrzebny itp, jeśli mają odmienne zdanie to odchodzą i tyle:) aa i blondyn nie da się zerwać jednostronnie, to nie jest takie proste:) w gimnazjum jeszcze do przyjęcia o tej odrazie fizycznej to nie doczytałam...to faktycznie dziwne, oczywiście jeśli ktoś nie czuje do drugiej osoby pociągu fizycznego to nie ma być mowy o budowaniu czegoś....a ta panna tak czuła? myślałam że nie chce iść do łóżka przez zasady a nie przez brak pociągu

i to jest potęga forum i spojrzenie na temat, z różnych stron, po raz pierwszy zacząłem myśleć, o niej, że ona mogła odczuwać do mnie seksualne obrzydzenie...... to dlaczego to tak długo trwało, dlaczego nie powiedziała mi od razu.... coraz więcej robi się tego dlaczego.....

Gość Zapytam inaczej
A miala jakiegos innego kandydata do slubu?

bmblondyn - ale to było tyle lat temu, może czas już dać temu spokój, dlaczego tak Cię to jeszcze męczy.....? Z tym obrzydzeniem to wątpię, jakoś ślub chciała brać;) Do dwóch facetów w życiu czułam faktycznie obrzydzenie, spotkałam sie z nimi tylko dwa razy, z czego obaj (o zgrozo) chcieli bardzo kontunuacji tej znajomości........nie dotknęłabym ich nawet gumiakiem na patyku a mając w perspektywie ślub z którymś z nim wolałabym leżeć krzyżem do końca życia w pasie cnoty;)