Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska ula09090

Dziecko przesikuje w nocy pieluszke...

Polecane posty

Gość mamuska ula09090

stosuje Huggisy , do tej pory wytrzymywaly ale teraz okolo 4 rano dziecko juz jest cale przemoczone. Jakie Wy stosujecie pieluchy? P.S Oczywiscie chodzi mi o takie zebym nie musiala w nocy dziecka przewijac. ;)

moze za pozno podajesz dziecku cos do picia mleko,kakao? zrezygnuj z wieczornego podawania przed samym snem czegos do picia bo moze tu problem nie jest w pieluchach a ilosci wypijanego plynu przed snem

czy dziecko przypadkiem nie zabkuje? bo jak ida zeby to wszystko przesika ;)

Gość mamuska ula09090
wlasnie wieczorem duzo pije bo po prostu chce , wiec co mam zrobic nie dac mu sie napic :O wlasnie niedlugo skonczy 6miesiecy wiec mzliwe ze zeby mu beda isc. dzisiaj w nocy zrobil niezla zadyme , wstawalam chyba z 15x, plakal nie widomo o co . Juz nie mam sily do tego obsrajducha ;)

Gość fgedg
polecam przed samym snem zmienic pieluchę.. moja przesikiwała więc zmieniłam na rozmiar większe i teraz mam luuz.. i powiem że tez bardzo dużo pije.. mój sposób się sprawdził => rozmiar większa pielucha + zmiana pieluchy przed samym snem

Gość kameliaaaaa
Może po prostu czas na zmianę rozmiaru pieluszek. Jak są za małe, albo za duże to zdarzają się dość często takie wypadki. Skoro maluch budzi Ci się teraz częściej to pewnie nawykowo podajesz mu butelkę z mlekiem czy innym piciem [ja tak robiłam bo bym wcale nie pospała] Wiem że każdy ma inne preferencje, ale po przetestowaniu chyba wszystkich możliwych i dostępnych na polskim rynku pieluch jednorazowych dochodzę do wniosku że oryginalne pampersy są najlepsze i jeśli tylko dzieciaczek nie jest uczulony na absorbent to polecam je serdecznie, zwłaszcza na noc

Gość a chlopiec to czy dziewczynka
bo jesli chlopiec to moze siusiak mu sie uklada do gory w pieluszce? jesli tak to ukladaj go na dol nie powinnien sie obsikiwac. Po drugie pieluszke zawsze sie zmienia tuz przed spaniem a nie pare godz przed, potem karmi i usypia tak ze zanim dziecko usnie to ma juz troche nasikane. A po trzecie duzo zalezy od pieluszek. Moim zdaniem rowniez pampersy sa najlepsze. Moze sprobuj wiekszy rozmiar? Moze zbyt male zakladasz? Moj Maly nigdy sie nie obsikiwal. Fakt nie raz byla mokra pielucha na maksa ale nigdy az tak.

Gość mamuskaulla09090
wlasnie dzisij kupilam Pampersy , wiec zobaczymy jak bedzie :/ Po kapieli przed snem zakladam mu zawsze nowa pieluche wiec nie ma mowy o tym zeby przesikiwal z tego powodu. Co do rozmiaru to jest jak najbardziej wlasciwy , synek wazy 11kg i stosuje rozm 9-20 kg . Siusiaczka tez ukladam mu do dolu.

Gość nie no żartujesz
????? niedługo skończy 6 miesięcy i waży 11 kg???????????????????

Gość nie no żartujesz
kupuj Huggies`y 4+ same 4 na pewno są za małe mój synek wazy 10 kg i kupuję te 4+, bo są po prostu większe

Gość si si
po prostu wieksze pieluchy...te z + zazwyczaj sa na noc czyli maja specjalna wkladke na noc :)

Gość mamauska ula09090
wazy 11 kg bo jest po prostu dlugi 76cm i tak naprawde nie widac jego wagi. Kupilam wczoraj Pampersy sa naprawde super nie przesikal sie dzisiejszej nocy ale maja jeden minus , mianowicie ten ich zapach jak sie dziecko zesika ... okropnosc, ma sie wrazenie za dziecko cale smierdzi sikami. Z tego tez powodu bede stosowac je tylko na noc.

pampersy sa zdecydowanie bardziej pewne jesli chodzi o wytrzymalosc podczas nocy. Tylko, ze moj ma mniej wiecej taka wage jak Twoj i uzywamy rozmiaru 5 - chyba 11-25 kg

huggiesy byly na samym poczatku, teraz tylko pampersy. Na dzien zwykle stosuje simply dry bo sa tansze a na noc i wszelkie drzemki active fit. Dla mnie nie smierdza :)

ja mialam ten sam problem z huggiesami! rozmiar jest dobrany odpowiednio, pielucha zmieniona zaraz przed snem, a wszystko wylewalo sie gora na plecy..ale ja zauwazylam, ze to nie jest chyba z przesikania, tylko z nieodpowiedniego dopasowania pieluszki do pupy, wszystkie inne pieluszki maja takie dluzsze zakladki po bokach, szersze, a huggies maja tylko te tasme do zapinania na rzep, mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi...po prostu powierzchnia pieluchy wydaje mi sie mniejsza. czasem zmienialam te pieluche w srodku nocy, bo czulam, ze ma mokre spioszki, ale po zdjeciu pieluchy wcale nie byla ona przelana. wygladalo to tak jakby to siku ucieklo gora... czy ktos mial jeszcze takie doswaidczenie z huggies super dry?

Gość a jaaaaaa
DZIECKO MA CORAZ WIĘCEJ MOCZU ZAŁÓŻ MU WIĘKSZY ROZMIAR. U mojej małej też tak było. Ja oryginalnych pampersów używałam okazjonalnie ale przeważnie dada komfort z biedronki. Są super i nie przemakają :) Polecam!!!