agnes19 0 Napisano Styczeń 7, 2011 najlepiej jak bedzie najedzona, odbije sie jej, umyj ja, jak bedzie plakala po, bo dzieci na poczatku nie lubia mycia, przekonasz sie bdac w szpitalu dlaczego, to przystaw ja do piersi, jak usnie ok, jak nie to sie pobawi i potem unie:P ja mojego juz tydz nie myje bo jak chory to nie wolno, ale dzis musze bo may brudasek:) 'chusteczki nie zalatwia sprawy:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Styczeń 7, 2011 pytaj chetnie odpowiem:) ale inne tez niech pisza kobitki bo kazda po swojemu robi:P z/w bo musze malego przebrac, bo zwrocil caly soczek:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 7, 2011 no to mniej więcej mam jasnośc sytuacji, czyli karmimy, czekamy aż się odbeknie może trochę pozaczepiamy małą i przygotowujemy do kapieli :) no to spoko to chyba tak najlepiej :) a później znowu karmienie i mam nadzieję ze później to juz trochę pośpi... :) bo to jakis intensywny czas będzie :) dzwonił M i dzis szybciej wraca :) a ja w czarnej dupie z obiadem jestem, musiałam szybko cos zrobic i zaraz znowu do kuchni smigam Agnes a ty masz podgrzewacz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Styczeń 7, 2011 niestety nie jeszcze nie kupilam ale bardzo bym chciala tylko taki ze sterylizatorem upatrzylam na zaganskiej:P my juz po kapieli:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 7, 2011 najlepiej moim zdaniem miec plan dnia i starac sie go od poczatku wprowadzac w zycie u mnie bylo jadno wielkie poplatanie raz tak raz tak i teraz ciezko mi dziecko przestawic ;) banoman jesli twoja mala bedzie ulewala tak jak moj maly to przebieranie w pierwszej kolejnosci polecam ;) wiem ciezko i szkoda jak dziecko placze bo jest glodne ale to dla jego dobra ;) agnes daj na luz pisz pisz bo dobre rady dajesz np. dla mnie i dla seby pomoglas :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 7, 2011 banoman jesli bedziesz karmila piersia to nie nastawiaj sie na dlugie spanie ;) bo moze byc tak jak u mnie co 2 h alarm i tak juz mu zostalo :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 7, 2011 wiecie co ja mam podgrzewacz i tylko miejsce zawala bo ja durna baba nie wiem do konca o co z nim chodzi :/ banoman jesli chodzi o dzieciaczki to nie ma glupich pytan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Styczeń 7, 2011 dzieki amerie:P moj ulewal zawsze po karmieniu:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 7, 2011 moj wlasnie tez i kurde jak go klade w nocy czasami tez mu sie uleje przez sen :( widac ze mu zle bo sie wtedy ostro kreci :/ mam nadzieje ze albo to minie albo lekarka cos przepisze licze ze ten twoj "magiczny zageszczacz " cos da ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 7, 2011 agnes a twoj maly to lubi siedziec na rekach u ciebie??? w sensie czy jak go nudza zabawki to chce byc noszony :/ ?? u nas to przyzwyczajenie zostalo troche po tym jak maly mial kolki i nosilismy go na zmiane :/ zle to wroze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 7, 2011 amerie ja też tak patrzyłam na ten mój podgrzewacz i nei wiem czy bedę muiała go uzywać :D ale nie chciałam się przyznawać - dobrze ze nie ja jedna :) a dziewczyny amluchy jak się kładzie do łóżeczka to na boku ciagle maja spac czy na plecach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 7, 2011 niby najlepiej na plecach ale moj maly spi na boku bo tak jak pisalam on ulewa czesto :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 7, 2011 z tym podgrzewaczem jest tak ze chyba nie moze byc wlaczony cala noc :/ ja robie mleko tak ze mam gotowa wode przegotowana juz w butelce pozniej tylko wstaje troche podgrzewam w czajniku elektrycznym i mieszam plus mleko oczywiscie ;) i tak co 2 h srednio :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Styczeń 7, 2011 u nas dalo:P oby i u Was:) mojemu dzis soczek nie podpasowal i caly zwrocil:( zaraz znowu musze go przebrac.. a od tego nie mycia to ma jakies uczulenie na buzi:( musze kremowac non stop! uwazaj Amerie na uszy zeby Sebusiowi wymiociny sie tam nie dostaly bo zapalenie murowane:( mnie lekarka przed tym przestrzegala, dlatego zawsze zakladalam czapke na noc jakny sie ulalo:( ja potrzebuje sterylizatora bo te butelki od takiego mycia sie strasznie niszcza:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 7, 2011 no właśnei bo ostatnio mi się M pytał o to i ja mu powiedziałam że na boku trzeba układać bo jakby się ulało to wszystko wyleci a M mi mówił ze na boku to sie przewróci na twarz i się udusi.... no tacy my madrzy :) i M twierdził ze na plecach. I on swoje a ja swoje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 7, 2011 ale zamotalam w czajniku dodatkowo podgrzewam wode nowa zeby mleczko cieple bylo :) zeby mi ktos pokazal albo wyjasnil po polsku o co z tym podgrzewaczem chodzi to bym moze cos z nim robila ale tez nie wiem czy to tylko zawracanie dupy bo chyba tak jak robie to szybciej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Styczeń 7, 2011 no kijowo, u nas wstaje co trzy godz ale ost co 4 musze go oduczyc w nocy jesc ale jsk narazie dupa:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 7, 2011 u mnie na podgrzewaczy jest napisane że on trzyma temp 40stop jak długo chce czyli niby moge teoretycznie na noc nastwiac i później byłoby z głowy (jesli będę karmiła butelką) tez ma niby funkcje sterylizatora ale ja to chyba będę gotowała te butelki i smoczki - jesli mozna. Ola m owiła ze zalewała przygotowana wodą... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 7, 2011 banoman mojej kolezanki maly spi na plecach i jest ok ale u nas to zdecydowanie odpada no i sebek woli na boku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Styczeń 7, 2011 ja tez tak czyszcze...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Styczeń 7, 2011 moj spi na placach ale na boku tez czasami:P ale do 3 miecha tylko na boku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Styczeń 7, 2011 moj spi na placach ale na boku tez czasami:P ale do 3 miecha tylko na boku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 7, 2011 agnes jak ja czytam na forach to diewczyny pisza ze dzieci karmione butla zazwyczaj szybko przesypiaja nocki nie wiem kiedy tezn przelom u mnie nastapi ale nie szybko ja mam starylizator i jest ok ale ten moj podgrzewacz to jakis dupny chyba :/ ale moj maly krzyczy na zabawki szok!!! hahahah Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Styczeń 7, 2011 no zebys wiedziala.. do 6 m-ca niby mozna, a u nas 6 tuz tuz, zapytam sie lekarki moze cos poradzi:P hih:) Sebus bedzie juz coraz wiecej gaworzyl, krzyczal:) moj piszczy:P i sie smieje:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Styczeń 7, 2011 Ale sie dyskusja rozwinęła :) to ja też wtrace swoje mądrości. Mi sie wydaje ze najpierw powinna być kąpiel później jedzenie. Bo po pierwsze co z tego że nastawimy sie na kapanie a dziecko usnie przy jedzeniu. Szkoda budzić, a poza tym większość dzieci usypia przy cycu, nie wiem jak przy butelce. Po drugie kąpać z pełnym brzuszkiem to też chyba nie za fajnie. Dziecko chyba nie jest automatem że je i zaraz śpi i tak wkoło. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce ale ja będę się starała wprowadzić rytuał czyli kapanie jedzenie i lulu. Banmon jaka masz ta "dojarke"? Isis z Avent? Bo ja mam ta właśnie o jak sobie przylozylam to jakos słabo działa, no w sumie jak ma działać jak mleka nie ma :-p Amerie a czy w Uk robią lewatywe?z tego co słyszałam to nie. Nie chcialabym takiej niespodzianki przy porodzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Styczeń 7, 2011 No i banmon pierwsze chyba karmienie później przewijanie bo po każdym karmieniu jest kupa ma początku. No a jak usnie przy karmieniu to chyba na spiocha przewijac. Nie wiem już sama, zobaczy sie w praktyce. Moja kolezanka ma małego, cóz nieplanowanego, nie chciała dziecka i ciężko jej było, jej facet też zielony i niezadowolony i oni to dopiero mieli jazdę. Jak mały miał czkawke to do położnej dzwonili, przez pierwsze dni nie przebierali bo sie bali, teraz może jest lepiej ale dla mnie wciąż katastrofa. A mama jej pomoc nie mogła bo sie poważnie rozchorowała i w polsce siedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amerie9 0 Napisano Styczeń 7, 2011 hope nie musisz sie martwic o lewatywe ;) ja np. przed porodem jak odeszly mi wody to biegalam do kibelka z 6 razy ponoc tak organizm reaguje przed porodem u niektorych do tego wymiotowalam strasznie :/ agnes moja maly juz gada ;) uwielbiam to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 7, 2011 amerie a ty jak organizowałaś kapanie ? Hope przy cycu nie powinno sie pozwalać spać, cyc jest do karmienia a nei ma działac usypiajaco, tak mi się wydaje i ja się tej szkoły będę trzymała jednak. mi się wydawało że na poczatku to dziecko właśnie taki automacik, je, załatwia się i śpi i raczej słabo się rozglada ... :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Styczeń 7, 2011 Hope laktator mam ten co ty. Ręczny. Nawet nie patrzyłam jak on działa, zreszta tak na sucho to mi nic nie da a do piersi przystawiac nie mozna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Styczeń 7, 2011 Wiecie co mówię do mojego męża ze ja czuję ze jednak chłopiec, jakos tak wewnętrznie np i usg też nie są w 100% ale coś odstawalo. A on sie przyznał że pomyliło mu sie, pani u której był przepowiedziała nam ma 200% córeczkę ale druga. I nie chciał mi już mówić bo on wie swoje. Olsnilo go na usg jak byliśmy i sprawdził tp wszystko co mu wrozyla bo ma to na kartkach a4 tyle tego jest i najlepsze ze wszystko sie zgadza co do joty. Zapomniał sobie tylko kolejność dzieci bo ja ciągle o dziewczynce mówiłam.możecie sie śmiać ze sie bzdurami zajmuje i planuje dzieci u wróżki.dla mnie coś w tym jest skoro baba potrafi ci powiedzieć szczegóły z dzieciństwa i kolor samochodu albo litery z nazwiska , albo dokładne daty. Mój mąż był raz w życiu a jego kolega który ja polecił był 8 lat temu i wszystko co mu powiedziała się sprawdziło, on do niej wszedł a ta pani ze jemu mama zmarła jak miał 11 lat. Więc koledze wyszły oczy i uszy i mina mu zrzedla bo jak sam mówi poszedł sobie lajcikowo ot tak sobie i nie wierzył. Więc moje przeczucia tak naprawdę od poczatku ciąży coś mi mówiły ze chłopiec, a ja uparcie na dziewczynkę na odwrót. Wychodzi na to że będzie drugi forumowy Gabrys (m tak wymyślił) lub Nataniel. A moje planowania płci tak naprawdę jak patrzyłam w kalendarz to skończyły się 1 dzień przed owu, już na to nie patrzyłam bo na innym topiku dziewczyny kończyły 3 dni przed owu i mają synów. Planować można sobie. Oj życie. Jak się urodzi dziewczynka to dopiero będą jajka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach