Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powazne pytanie takie mam

czy na początku ratuje się kobiety i dzieci?

Polecane posty

chodzi mi o jakies sytuacje zagrozenia np. w samolocie? czy to reguluja jakies przepisy?:o na titnicu tak robili, ale czy nadal jest taka zasada?:D

Gość w jakim ty swiecie zyjesz
brzechwa - zgadzam sie z toba!!!!!!:D Faceci nadaja sie tylko do zaspokajania potrzeb i niczego innego( i to nie wszyscy w dodatku) a ci który nawet nie umieja porzadnie zerżnąć swojej zony to w ogole nie powinni byc!

ludzie! pytam sie o zasady! kwestia teoretyczna! wcale nie interesuje mnie, czy ktos by mnie ratowal, zycie mi niemile, wiec chetnie bym odstapila miejsce... po prostu potrzebuje kompetentnej odpowiedzi! nic wicej! ktos moze pacuje w lotnictwie?

Gość w jakim ty swiecie zyjesz
jakie zasady! ? dziewczyno obudz sie! nawet jakby były to kto w razie zagrozenia bedzie na nie patrzał?????? kazdy dba o swoja d*pe!

Pomarańczowy...- dobre, padałam:) A w titanicu to ratowali najpierw bogatych, a potopiła się biedota. Jak w życiu...

Gość paróweczka
Mnie sie wydaje, ze nie ma takich przepisów. To zreszta wprowadziłoby raczej dodatkowy chaos. W kazdym razie nigdy o takich przepisach nie słyszałam. Stewardessy informują, że jak wylecą maski do oddychania z sufitu, to zeby najpierw założyc sobie, a dopiero potem dziecku (logiczne - inaczej samemu się zasłabnie i sie nie uratuje ani siebie, ani dziecka)

Gość jusaa
a tego co pamietam na tej karcie nic takiego nie pisało

a nie macie jakiegos linka do takiej karty? kurwa, szukam i nic takiego nie moge znalezc:o

Gość growling
ciebie to pojebało? :o

Gość wedny i zlośliwy
w Aushwitz tez do pieca szły najpierw kobiety i dzieci. Faceci szli do kamieniołomów

Gość w pierwszej kolejnosci
dorosli a potem dzieci bo to dorosli wiedzą co robic a gdy ich sie nie da uratowac to nawet te poczatkowo uratowane dzieci, szczegolnie te małe długo nie wytrzymają bez pomocy dorosłych.

Gość Wiem ze w samolotach
nakazują np. ubierac maski najpierw dorosłym a potem dzieciom, bo np. jak dorosły zemdleje czy cos to dziecko raczej samo sobie nie poradzi wiec może byc więcej ofiar - to kwestia zdrowego rozsądku.

widze, ze sie nie dowiem:o

Gość w pierwszej kolejności
faceci bo bab i tak jest więcej

Gość dcdcdcvdvdv
Kiedyś kobieta była naprawdę dużo słabsza od męzczyzny, tak je wychowywano i nie uczono radzenia sobie w trudnych sytuacjach. I jako istota słabsza wymagała szczególnej opieki. Męzczyzna natomiast czerpał satysfakcje z bycia tym silniejszym, z poczucia wyższości nad kobieta i mozliwości ustąpienia jej - czuł sie wtedy jak gentelman. Brał na siebie ryzyko pozostania w niebezpiecznej sytuacji - jako ten silniejszy. teraz obowiązuje zasada ratuj się kto może :p

Pasażerów samolotu pasażerskiego w trakcie lotu nie da się ewakuować. Natomiast gdy już wyląduje (jeżeli wyląduje) to kolejność ewakuacji poszczególnych pasażerów uzależniona jest od miejsca w którym siedzą. Nie stosuje się podziału na mężczyzn, kobiety, dzieci. Każdy pasażer jest traktowany tak samo. Na każdej burcie pasażerskiego samolotu szerokokadłubowego znajdują się trzy wyjścia. Ewakuacja przebiga bardzo szybko. Po dwóch minutach samolot jest pusty.