Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mistyczna

Zjawiska niewyjasnionone

Polecane posty

I znów otwieram temat dla ciekawych zjawisk paranormalnych. Opisuj tutaj to, co ci sie przydarzyło lub czego jesteś ciekaw.

Gość ja mam kontakty z demonami
ale i tak nie uwierzycie :P

Gość chchch
masz racje, nie wierzymy:P

Gość Melpomena...
Ja to ma cale setki niewyjasnionych zjawisk w kolo... jednym z najpowazniejszych jest znikanie skarpetek... piore, pore i patrze a tu olowy nie ma... a bylo...

Tak, znikające skarpetki we wnętrzu pralki, też mam ten problem ^^ Ale proponuję potraktować temat poważnie

Gość chchch
ojej...ja bym się bała:( znikanie skarpetek w niewyjaśnionych okolicznościach...

Gość demonoid
[trudno jest uwierzyć w coś, czego nasz rozum nie pojmuje ] nie chodzi o rozum tylko o dowody :) dokąd nie wynaleziono mikroskopu ludzie nie nic wiedzieli o bakteriach i mogli tylko wierzeyć że jakas "zaraza" jest przez coś tam pzenowszona...świat duchowy też jest bogaty ale nie mamy sprzętu aby go zobaczyć (jeszcze nie mamy bo to kwestia czasu)

Gość chchch
o, przypomniało mi się coś;) brat mojej babci powierzył jej kieedyś jakąś tajemnicę i prosił, żeby nikomu nie mówiła. Potem zmarł. Babcia chciała to komuś później powiedzieć i w tym momencie spadł jej na głowę kwiatek leżący na szafce:D może przypadek:)

dameniod Oczywiście zgadzam się z tobą :-) Człowiek potrzebuje mocnego dowodu aby w coś uwierzyć. Czasem to dobrze, a czasem źle.

Gość chanti coffin
ja od jakiegoś czasu nawiązałam "kontakt" ze swoim Aniołem.Zawsze wierzyłam w Anioły a teraz już WIEM że one istnieją.To niesłychane jak bardzo pomaga mi gdy go potrzebuję, proszę o coś i to dostaję np bardzo chcę by zadzwonił mój chłopak proszę Anioła o pomoc i za chwilę mój facet dzwoni.Wystarczy tylko nawiązać kontakt ze swoim Aniołem on nas zawsze wysłucha i pomoże

Gość gryczka
chanti, a jak to zrobić?

Gość EEEEEEEEEEEEtam
Tytuł zły - powinno być: zjawiska nie wyjaśnione (tzn. DOTYCHCZAS nie wyjaśnione). Tak, tak, wiem, że zmieniła się pisownia imiesłowów biernych z "nie", ale tu chodzi o sens... Mistycyzm - to określenie na dziury w ludzkim poznaniu.

I warto również dodać, że choć ktoś nie wierzy w anioły to i tak ma swego opiekuna. Dla jednych to właśnie są anioły, dla innych wysokie postacie w kapturach lub po prostu wyglądające jak człowiek

Gość chanti coffin
gryczka ja nawiązałam swój kontakt w ten sposób, że któregoś dnia po prostu usiadłam w samotności i zapytałam w myślach "Aniele jesteś przy mnie? Potrzebuję Twojej pomocy" zaczęłąm rozmyślać o sobie swoim życiu poryczałam się wtedy nieźle a potem wszystko minęło i p o prostu zaufałam Aniołowi.Teraz wiem, że jest ze mną i pomaga mi zawsze

Gość A skąd ty to mistyczna wiesz
????? To znaczy o tym opiekunie. Twój anioł ci powiedział? Czy może delirium tremens dopadło? Wiesz, bo wiesz i już? Dowody! Cytaty poproszę! Tylko naukowe, nie fantastyczno-naukowe...

Gdzie byś nie zerknął, wszędzie na necie pisze " zjawiska niewyjasnione " a nie " zjawiska nie wyjasnione ". Jeżeli cię nie interesuje temat, to krzyżyk w prawym górnym rogu widzisz chyba?

Gość EEEEEEEEEEEEtam
Nie skumałaś, o co biega... :-( Trudno... A temat mnie interesuje, ale z NAUKOWEGO punktu widzenia :-P

Gość błyszcząca mimoza
Polecam wszystkim wierzącym w zjawiska nadprzyrodzone konkretną wizytę u lekarza (psychiatry) :)

Gość bliscąca mymoza a ty w co
wierzysz???

Gość A skąd ty to mistyczna wiesz
Najwyraźniej nie wiesz, co to _mocny dowód_ . To, co cytujesz, to dywagacje i domysły, a nie dowody, przykro mi.

Temat chyba każdego interesuje z punktu widzenia nauki. Problem w tym że każdy, kto bezgranicznie wierzy tylko w naukę, nie potrafi popatrzeć obiektywnie na pewne zjawiska. Zawsze szuka w tym odpowiedzi nauki a jak jej nie znajdzie to często przyjmuje że mu się przewidziało

A co, mam ci przedstawić jakieś wyniki badań? Każdy wierzy w to co wierzy. Może to z dupy wzięty dowód ale np kiedy idziesz ciemną uliczką i jakiś wewnętrzny głosik mówi ci żebyś skręciła gdzieś to myślisz że to twoje wybitne zdolności czy po prostu jest ktoś kto się tobą opiekuję. Ale chcesz dowodów? OK. Zaraz ci kilka przytoczę.

Gość EEEEEEEEEEEEtam
Przedkładasz subiektywizm indywidualnego doświadczenia nad obiektywizm nauki? Dość ryzykowna teza...

Gość chanti coffin
a czy na wszystko musi być dowód naukowy???Czemu ludzie nie mogą przyjąć że coś po prostu ISTNIEJE bez żadnych dowodów?

Gość firrrrr
a mamy podobno XXI wiek...

Gość pajęcza...
Witam Cię mistyczna ... Kiedyś już pisałam do Ciebie nawet na gg. Miałam się później odezwać, ale jakoś nie miałam okazji. Może tym razem powiesz mi jak się pozbyć tych moich nienormalności? Pisałaś mi kiedyś, że mogłabym je rozwijać, ale ja nie chcę. Chcę normalnie żyć bez strachu ...