Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zachod_slonca

jak zadbać o higene pochwy

Polecane posty

Gość zachod_slonca

Stosuję intyme firmy ziai, jest b.dobra, nie podrażnia.Głównie mam problem z upławami.Wiem,ze to dużo zależeć może od tego co się je.Czy tabletki które regulują poziom ph pochwy się spisują?denerwuje mnie to, że upławy są geste,itd. Jak facet mnie ma pieścić językiem to raczej unikam, bo podczas tego myśle o dyskomforcie, a nie o przyjemnosci.

Gość myj sie czesto stosuj
wkładki higieniczne a przed stosunkiem mozesz uzywac husteczek do higeny intymnej

Gość jak masz inne objawy to idź do
przede wszystkim to idź do lekarza, bo być może masz zapalenie bakteryjne, albo grzybice. Tylko najlepiej najpierw zrób posiew, a nie leki w ciemno, bo możesz dużo gorzej na tym wyjść. A nic cie nie swędzi, bądź piecze?? Nie boli cie podczas stosunku??? Bo jeśli nie to moze nie są upławy, tylko po prostu masz dużą ilość normalnego śluzu. Z płynów które ja mogę polecić to jedynie lactacyd , ale ten płyn nie emulsja. Ja przetestowałam większość z tych niby super, delikatnych itp. Każdy mnie podrażnia. Nawet lactacyd femina emulsja. Jedynie ten płyn lactacyd o niższym ph jest OK, ale nie wiem czy go można cały czas stosować, więc inny w miare ok jest ziaja neutral. Wszystkie inne, nawet te polecane przez ginów mnie bardzo wysuszają, podrażniają itp. No i jak masz objawy, to idź do lekarza. Jak już masz jakieś zapalenie, to same tabletki typu lacibios czy provag nic nie dadzą.

Gość zachod_slonca
do lekarza to chodze.zawsze mam "lekkie" (jak on to mówi) zapalenie i przepisane leki.ale nie przyjmie mnie z każda małą pierdołą. a z reszta wiem sama kiedy mam zapalenie-wtedy ide do rodzinnego po gynalgin, bo ma szerokie zastosowanie i po tyg.leczenia mam spokoj na jakis czas.ale te upławy to mnie denerwuja.są żółte i bardzo gęste-obrzydliwe.jak byłam nastolatka to miałam taki ładny śluz.a teraz mam 25l.i juz nie są takie "przezroczyste". wkładki to stosuje-facet ze mnie sie naśmiewa,ze mam schize z tym codziennym wklejaniem tych wkładek. jem dużo słodyczy i mysle ze to od tego mam tendencje do stanów grzybicznych.ale pytanie jak to zredukować...? chyba musze pomyslec o innym lekarzu, choć większość i tak ma w dupie zdrowie i samopoczucie klientek.

Poszukaj zdecydowanie innego lekarza. Powinien zrobić coś z tym zapaleniem, bo to normalne nie jest. Profilaktycznie możesz stosować lactovaginal. Ale najpierw doradzam znalezienie innego lekarza i wyleczenie się porządne. Robiłaś posiew, cytologię?

Gość zachod_slonca
czytam o posiewie co napisałas.chciałam wcześniej zbadać bakterie które ten stan wywołuja.czytałam ze 300zł to kosztuje, tzn nie posiew,ale inne jakies profejonalne badanie.mysle ze ten posiew duzo rozwiąze.jak ktos moze wiecej napisac na ten temat to prosze. dzieki bardzo, pomogłas mi

Gość zachod_slonca
moje gg 5153894, wejdz pogadamy

Gość co to za lekarz dla którego
"lekkie zapalenie" jest czymś normalnym? :-O Nigdy stan zapalny nie jest czymś normalnym w organizmie!

Gość zachod_slonca
a kiedys jak poszłam i powiedziałam ze mam zapalenie, nawet nie zbadał,tylko recepte wypisał. ale większosc tak robi.na mojej kumpeli to inny w ogóle eksperymentował-czy z zewn jest stan zapalny czy z wewnątrz.i sie pomylił i brala dwie grupy leków. nie stac mnie na prywatna wizyte u ginekologa.gdzie jest fajny lekarz w poznaniu który przymuje na kase?czy w ogóle jeszcze tacy sumienni wystepuja co przymuja na kase...dla których sie liczy zdrowie a nie każda nastepna osoba przyjeta

Gość zachod_slonca
a co z facetem?mam stałego i nie stosujemy prezerwatwy.być moze on mnie tez zaraża..?ale on sie na nic nie skarży,zadnych wysypek czy cokolwiek-brak.wiec chyba jest ok u niego.

Gość polecam wczorajszy
wywiad z panią ginekolog w dodatku do wyborczej "Wysokie obcasy".Tam znajdziesz odpowiedź na wszystkie twoje pytania