Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak tak mozna

niedlugo to bedzie temat tabu

Polecane posty

Gość nie widzę w tym niz złego
obejrzalam, i widze to normalne jestesmy ssakami, taksamo jak malpy, konie czy krowy

Gość skoro jestes takim samynms
sakiem jak malpa to wyjedz do afryki i zyj na drzewie z innymi malpami i kopuluj ze wszystkimi samcami, czemu zyjesz wbrew naturze ssaka ktorego ubustwiasz ?:D

Gość mimimimimimimi
"Niestety, często powoduje to wady zgryzu, a także wiele problemów z mówieniem, takich jak seplenienie. Język słabo pracuje, stąd potem malec ma problem z wymówieniem niektórych głosek wymagających jego sporej sprawności, np. s, z, c, z, sz, dż, cz, sz, ż oraz r." nie widzę w tym niz złego: Dzieciak będzie seplenił, ale nie ma w tym nic złego, prawda? :D W szkole będą się z niego śmiały inne dzieci, ale lepiej ssać cyca ile wlezie :o

Gość o masakra..........
ja proponuje karmienie cyckiem az do 18 roku życia :[ no bo jak mozna takie duze dziecko karmić,to przecież nie zrobi to róznicy jak bedzie jeszcze troszkę wieksze...... zal mi was

Usmialam sie. Karmic takie duze dzieci? Puknijcie wy sie baby w glowe. To juz nie ma co jesc, ze musicie przystawiac dzieci? WHO poleca wprawdzie karmienie do 2 lat, ale to z uwagi na kraje trzeciego swiata, gdzie jest bieda i glod! Ja rozumiem karmienie do roku. Ale do 2 lat? i dluzej???? Litosci! Czy musicie zaspakajac swoja potrzebe bliskosci wlasnie w ten sposob?

Gość Fawila
Zawsze mozna oddesac mleko i dac dziecku w butelce i problem w glowy, zadnych zebow ani problemow natury moralnej.

hienna super wypowiedz :) ja tez nie wiem po co dwuatka karmic cycem sama mam dzxieko i moj w tym wieku kotlety wcinal a co do popicia cycek :O rok rozumiem bo moze nie miec ząbkow itp, ale pozniej po co ?

Gość do tych przeciwnych karmienia
piersią - po to że dziecko karmione piersią jest dużo zdrowsze niż w inny sps karmione - proste.

dla mnie roczne dziecko moze jeszcze ok ale 1,5 roczne to juz paskuda :/ obrzydliwe karmienei cyckiem dziecka takiego duzegoz zebami fuj... nie widze w tym ani przyjemnosci ani sensu, ja karmilam 7 mcy potem syn nie chcial cycka bo wolal mieso ale jak patzre na niego i to ze jesczze dzis moglabym mu dac piers to mnie odrzuca :/ kazdy robi jak chce ale ja na pewno dluzej niz rok nei bede karmic

Gość taaa duzo zdrowsze
to wyniakaloby ze wszystkie karmione sztucznie chorują w przeciwienstwie do tych "piersiowych" a znam pelno takich co to na cycku a co chwilę lapia infekcje! zdrowie dziecka zalezy od wielu czynnikow a nie tylko karmienia cycem!

Gość Wybaczcie ale dla mnie
karmienie piersia dziecka, ktore ma juz zęby, potrafi w miarę samo jesc, mowic czy chodzic jest po prostu niesmaczne!!!

Gość Obrzydliwe jest dla mnie
karmienie kilkuletnich dzieci - nie ma znaczenia jaki matka ma biust tylko sam fakt karmienia tak duzego dziecka!

karmienie do 3-4 lat uważam na normalne ja zaierzalm karmic do 2,5-3 lat ale jak ktoś karmi 4 lata to swiat sie nie zawali....

Jak już to piersia a nie cyckiem... nie wodze nic złego w karmieniu wlasnych dzieci

2 czy 4 latek, ma inne zapotrzebowanie zywieniowe, niz bobas przy piersi... Nie wiem, co te kobiety karmiace piersia parolatków, w sumie pokazac chca :-O

Gość ha ha psychoanalitycy
amerykańscy twierdzą,że to często matce sprawia seksualną przyjemność,tylko się przyznać nie potrafią......a później dzieci staja się dewiantami na tym polu i.....nie wiadomo dlaczego,albo mamisynkami!psychika dziecka też potrzebuje do rozwoju określonych bodźców,ale niektóre mogą to zaburzyć!

karmienie dziecka max do roku zycia i mowi Wam to stomatolog. dziecku w wieku ok.6/7 miesiecy zaczynaja sie wyzynac pierwsze zabki, ksztaltowac prawidlowy zgryz. karmiac dziecko po roku zycia fundujecie mu piekna wade zgryzu i pozniej kosztowne leczenie ortodontyczne. nie mowiac juz o "wrazeniach" matki, ktore z pewnoscia do przyjemnych nie naleza. sutek to bardzo wrazliwa czesc ciala i nie wyobrazam sobie, zeby ktos mi go gryzl zebami. poza tym po roku zycia wskazane jest podawanie dzieku pokarmu o roznej konsystencji, zeby umozliwic prawidlowe starcie mlecznych zebow. w przeciwnym wypadku, jak wyzej, dziecko bedzie mialo wade zgryzu z ktora czesto trzeba sie zmagac latami.

Gość biedna ta pani