Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mloda mama

czy przy porodzie podaje sie imie dla dziecka ?

Polecane posty

Gość przyszla mloda mama

strasznie mnie to nurtuje . Czy kiedy urodze to musze podac imie dla dziecka , czy wpisza samo nazwisko. Nie mam jeszcze wymyslonego imienia a jak mnie sie polozna zapyta jakie imie wpisac to co powiem "nie wiem "?

Gość nie musiszzz
Wpisza wtedy "corka" albo "syn". nie musisz miec ustalonego imienia w szpitalu.

Gość drugieeeeee
nie musisz podawac przy porodzie

Gość grand prix
Jest wpisane "syn" lub "córka" i nazwisko.

Mnie w ogóle nie pytano o imię przez cały pobyt. Z biegu wpisano "córka" a obok moje nazwisko.

w szpitalu nikogo nie interesuje imie twojego dziecka. na opaskach na rączki piszą imie i nazwisko matki, gatę i godzinę porodu orac "c" jeśli córka i "s" jesli syn u nas z grzeczności ordynator jak przychodził na obchód to pytał jak dziecko ma na imię ale pewnie wpadało mu jednym uchem a wypadało drugim, bo jest to fakt nieistotny dla szpitala

Gość przyszla mloda mama
dziekuje bardzo za rozwianie moich watpliwosci :)

a mnie sie polozna pytala jak mnie przyjeli na oddzial i karte zakladala.spytala co bedzie i jak na imie.

gosianica, rodziłaś w państwowym szpitalu w Polsce? i miałaś wpisane imię dziecka na karcie przyczepionej do wózka nowrodka?

gosianica - ja mysle, ze pytała z grzeczności ;) albo była ciekawska :P w Polsce nie zakłada się imiennych kart dla noworodków :)

ja rodziłam we wrześniu i nikt mnie nie pytał o imię dziecka. wszędzie pisało moje imię i nazwisko oraz płeć dziecka i dokładna data urodzenia. imię dopiero musisz podać jak rejestrujesz dziecko w USC

Mi wpisali imię tylko przy tym wózku dla dziecka, w karcie i książeczce szdrowia napisali syn, a na opasce sżd- syn żywy donoszony

Mi wpisali imię tylko przy tym wózku dla dziecka, w karcie i książeczce szdrowia napisali syn, a na opasce sżd- syn żywy donoszony