Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vietta1000

katar u niemowlaka

Polecane posty

Gość Vietta1000

Moj synek wlasnei konczy 2 miesiace i ma od 3 tygodni katar nie wodnisty ,tylko jakby zapchany nosek,wstrzykuje mu do noska wode morską w areozolu ale to i tak nic nie daje,smarowlam mu wczesniej mascia majerankowa tez nic nie pomoglo jak probuje mu cos sciagnac gruszka to schodzi ale tak słabo, prawie nic bo maly po calym "zabiegu" nadal ma zatkany nos :(

psikaj jak najczesciej i odciagaj aspiratorkiem (Frida, Sopelek i inne podobne) gruszki są do d... ;)

Gość Vietta1000
mam ten aspirator ale on ma duza koncowke tez tym robilam :(

jak to duzą koncówkę? :D wydaje mi się, że większośc takich maluszków ma podobne rozmiarowo noski :P kładź malucha jak najczesciej na brzuszku

Hej! Mi bardzo pomogło Euphorbium (homeopatyczny spray do noska) jak zaliczaliśmy katar - pediatra go poleciła i kazała stosować rano i wieczorem po jednym wtryśnięciu do każdej dziurki+ aspirator "katarek podłączany do odkurzacza. Używałam fridy bo sie go bałam ale jak sama sie pochorowałam to nie byłam w stanie nic frida odciągnąć a mąż sie bał i katarek nas uratował :) Acha przed odciąganiem dobrze jest najpierw dać dziecku na 2 min przed marimer do noska (woda morska w sprayu) żeby wydzielina sie rozrzedziła i dopiero odciągać. Dużo zdrówka życzę.

Ważne aby po zakropieniu wodą morską położyć dziecko na brzuchu - aby nadmiar wydzieliny wypływał z nosa na zewnątrz, a nie spływał do gardła - bo to może spowodować przeniesienie infekcji do niższych partii dróg oddechowych:( U mnie podobnie ja u Vietta - frida ma za dużą końcówkę - widać,że otwory w nosie dzieci są różnych rozmiarów (mała ma 5 tygodni). Ja w razie potrzeby używam gruszki i bardzo dobrze mi się sprawdza.

Gość Vietta1000
dziekuje za odpowiedzi :) mysle ze jak to sie nie zmieni bede musiala sie udac do lekarza

Gość nosssek
a jesteś pewna,ze to katar?a nie sapka? może ma tak jakby przypchany nosek,ale nic nie leci z niego tylko furczy? mójsynek ma tak od urodzenia i to nie katar:) nawilżaj pomieszczenie i psikaj do noska

Gość Vietta1000
no nic nie leci mu z tego noska, nie wiem moze masz racje," chrząka jak świnka" tyle ze zaczal robic zielone kupki wiec juz sama nie wiem ,jak spi to oddycha noskiem bo zasypia ze smoczkiem ,co do nawilzania ,muy mamy tu dosc wilgotno bo niedosc ze mamy nawilzacz powietrza to jeszcze suszarke w pokoju z praniem ,w calym mieszkaniu z okien leci woda