Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mycha

pieroworodki kiedy czulyscie ruchy dziecka?

Polecane posty

Gość zmartwiona mycha

jestem w 19 tygodniu i wciaz malo czuje. Mialam usg w 17tc i dziecko bylo podobno bardzo ruchliwe, choc ja tez malo czulam. Podobno mam lozysko na przedniej scianie, czy to ma wplyw na amortyzacje ruchow? Dzieki za odp.

Pierwszego mocnego kopniaczka, którego nie dało się pomylić z żadnym burczeniem w brzuchu ;) poczułam w 19t5d :)

Gość zmartwiona mycha
Dzieki Darianka, u mnie 19t i 5 dni to jutro, czuje bulgotanie, ale niezbyt regularnie i sie martwie pewnie jak kazda babka w ciazy...

Gość pierwsze ruchy poczuam w 24tc

Gość a ja dokladnie 4 miesiace
po zaplodnieniu 13 listopada zaplodnienie, a 13 marca pierwsze ruchy:) niemniej takie prawdziwe ruchy dziecka zaczelam czuc dopiero jakies 2 miesiace pozniej w ogole moje dziecko to byl aniol w brzuchu, bo nigdy nie doswiadczylam zadnego bolacego kuksanca z jego strony, ale teraz odrabia zaleglosci z okresu plodowego i lobuzuje ile sie da;)

Gość a ja dokladnie 4 miesiace
w 20 tygodniu gwoli scislosci;)

Gość do a ja dokladnie
czyli pewnie lepiej, zeby sie w brzuchu wyszalalo, a pozniej - na zew dalo czasem mamie odpoczac ;)

Gość NPNP
Ja pierwsze ruchy poczułam w 21tygodniu 1dniu i wtedy byłam pewna że to maluszek:)Też sie martwiłam że nie czuje ale wreszcie sie doczekałam:)dziś jest 24+4 i synuś szaleje na całego:D Skoro na USG było wszystko ok.to niemasz się czym martwić tylko cierpliwie czekaj.

Łożysko na przedniej ścianie oznacza, że możesz bardzo późno poczuć ruchy. Wtedy, gdy będą naprawdę silne. Ja poczułam pierwsze w 19 tygodniu, ale to było takie łaskotanie, a nie kopniaki. A skoro na usg było dobrze, to nie masz się co przejmować :)

Gość zmartwiona mycha
dziekuje za odpowiedzi, bede czekac :)

Gość NPNP
A właśnie zapomniałam dopisać że mam łozysko na przedniej ścianie.To ma ponoć kluczowe znaczenie bo łożysko działa jak poduszeczka amortyzując kopniaczki:)

ja tez mialam w 1 ciazy na przedniej i pierwsze ruchy dopiero w 22 tyg skonczonym! w 2 ciazy lozysko bylo na tylnej scianie i juz w 14 czulam dokladnie ruchy :)

Gość ok 4.5 mies

a czy to mozliwe zebym ja juz czuła? zaczełam 12 tc, nie jest to moja pierwsza ciaza i wtedy na pewno na tym etapie nic nie czułam- lub po prostu nie wracałam uwagi na tak delikatne sygnały. teraz od czasu do czasu odczuwam w podbrzuszu takie jakby bąbelki pekajace :), łaskotanie. dodam ze mam bardzo ukrwiona macice poniewaz biore zastrzyki rozrzedzajace krew- to pewnie tez ma znaczenie. jak myslicie, to ruchy dziecka?

Gość do tilli
malo prawdopodobne

Gość do tilli
To raczej jelita ;-)

no własnie tak podejrzewałam, ale... co tam! kto mi zabroni sie cieszyc gazami ? ;)