Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mężatka22

czy dam rade ????

Polecane posty

Gość mężatka22

witam , jestem 22 kobietą , mężatką mam córeczkę 3 latka i 2 miesiące synka 13 miesięcznego w marcu ma nam się urodzić 3 dzidzia , zaczelismy budowę domu narazie mieszkamy z rodzicami , ale boję się że nie dam sobie rady z 3 dzieci , obecnie moje skarby są rozpieszczone a przecież teraz będe musiała poświęcać 3 dzieci uwagę , nie mogę liczyc na męża pracuje po 10 godz dzienie rodzice tez pracują wiec jestem sam od 7 do 15 lub 18 .............:( już się boję

Gość a do kogo masz pretensje

22 i trojka , podziwiam ja mam 26 i jedno i na razie nie zamierzam sie rozmnażac :D czy dasz rade a cholera wie a tak długo sama nie siedzisz ja latem sama od 9 do 2 w nocy i dałam rade

Mężatko22-jak będziesz musiała to dasz radę,przecież nie siądziesz na środku pokoju i nie powiesz że nie dasz rady.Trzeba tylko chcieć. Pozdrawiam i powodzenia :)

Gość Lubię to....
Tak to jest jak się jest młoda mamą. Wspólczuję Ci, zmarnowanych lat.

ja mam 25,dwójkę i zostaję sama na cały tydzień,mąż na wyjeździe i musze dać radę,nie ma wyjścia ;)

Gość mężatka22
ja nie czuje że coś zmarnowałam cieszę się , i każde nasze dziecko było zaplanowane , a sądzicie że to dobry pomysł wziąść nianie ?

Gość polecam wziąĆ SOJP do ręki
;) to będzie naprawdę dobry pomysł w tej chwili;)

Dasz radę zobaczysz :) Po co ci jakaś obca kobieta jeszcze w domu? Twoja strasza córka będzie miała ok. 4 latek czyli będzie zajmowała się sobą i będzie bardziej grzeczna. Dla noworodka z 1,5 roczniaka kupisz wozek rok po roku i kolejny problem z glowy

Gość mężatka22
mam taką nadzieje ostatnio mam chwiejny humor raz jestem pełna radości że dam rade a raz że nie ... wiem że to hormony , córcia juz nie może doczekać się małego braciszka , a nad nianią się zastanowię stać nas , a zawsze mi będzie razniej :) poki rodzice nie wrócą i mąż ;)

Gość mężatka22
Three1983 a powiedz mi czy lepiej staraszą córeczke wysłać do przeczkola?

Napewno lepiej :) Ja swoją posłałam jak skończyła 3 latka, to duże odciążenie. Nie ma się dodatkowego dziecka do ubierania, do obinia śniadania, do zabawy, lżej jest z dwójka maluchów niz z trójką.

Gość laski
ja mam rade dla Ciebie... moze Ty sie wybierz do "przeczkola" i naucz sie pisać

Jejku,przestańcie się czepiać głupiego błędu. Jak Was tak razi to załóżcie "różowe okulary" ;)

Kajtuś - Nie Twoja sprawa ile kto ma dzieci, jeżeli stać nas na zapewnienie im najlpeszych warunków to możemy mieć nawet 10 !

mówilam o autorce, to młodziutka dziewczyna, nie mają nawet wlasnego domu jeszcze. Jeśli ktoś ma warunki i robi to świadomie, ok.

Gość 22 lata i trojka dzieci
:o pewnie zaczelas sie puszczac majac 15 lat az w koncu wpadlas :o Wpsolczuje mezowi, musi teraz zapierdalac na 5 osob, pewnie dom tez na kredyt? a ty bedziesz siedziala z dupa w domu i opierdalala sie :o Co za patologia...

Już myślałam że o mnie tez :/ Ale autorka pisze że ich stać, dom budują... Ja mam trójęczkę, świadomie. Mam dom i wszytsko co potrzebne dzieciom.

22 lata i trojka dzieci > jakby mąż nie chcial zapierdalac na 5 osób to by nie płodzil tylu dzieci, chyba że nei wie skąd sie biorą, podobnie jak ty:)

Gość mężatka22
szok ! słuchajcie stać nas na 3 dzieci , nie puszczałam się od 15 lat mąż moj był moim pierwszym facetem i jedynym jest 10 lat starszy ode mnie mamy własną firmę ja też pracuje jako tłumacz kończę studia ,domu budujemy nie na kredyt tylko za własne pieniądze , a właśnie podjeliśmy decyzję że wynajmiemy nianię , dzieci były zaplanowane , nigdy nie zaliczyliśmy "wpadki". Kajtuś -nie OBRAŻAJ MNIE ANI MOJEGO MĘŻĄ!!

Gość ja mam 25 l
planujemy trzecie. Na razie nam jakoś nie wychodzi. Już rozmawialiśmy z mężem ze kiedy zajdę w ciąże to bierzemy jakąś panią do sprzątania. Niani nie chce. Zabawa z dzieciakami zmienianie im pieluch itd to dla mnie frajda. Wole żeby ktoś za mnie pozmywał podłogę i umył kibel a ja w tym czasie zajmę się dziećmi niż odwrotnie. Choć z 2 strony to mam pewne opory bo jakoś mi tak głupio ze obca baba miałaby nam ten kibel myć. Zobaczymy jak się wszystko potoczy. Jak będę się czułą na siłach to pani do pomocy się podziękuje.

Gość sa rozni ludzie
ale po co ty piszesz na kafe skoro ci tak dobzre to po co jest ci zle/dobzre, pochwalic sie/pozalic sie?? nie rozumiem skoro masz kase, chcesz meic dzieic, chcesz dom i go budujesz, masz meza itd.. to z czym masz nei dac rady???? wynajmiesz nianie i gosposie i sprawa zaltwiona

hmn.... my nie chcemy obcej kobiety ale kuzynkę męża, nie zostawiła by dzieci z kobietą którą nie znam , i nie mam do niej zaufania . I przecież to nic złego że wieku 22 lat mam rodzinę , męża, dzieci :)

Gość ja mam 25 l
Nauczona doświadczeniami wiem że z rodziną nie powinno się wchodzić w układy pracownik, pracodawca bo się to źle kończy. Ja swoich dzieci z nikim zostawiać nie zamierzam. Będę z nimi siedziała aż najmłodsze osiągnie wiek stosowny by mogło wybrać się do przed przedszkola czy jak tam się to teraz nazywa (czyli około 2 lat) To najmłodsze, które jest obecnie w planach. Ja mam dzieci młodsze od twoich.

ja też nie chce ich zostawiać , ale czasem chce wyjść na zakupy czy nawet do lekarza , to muszą z kimś zostać ja mąż jest w pracy a rodziców też nie ma , "ja mam 25 l" a ile twoje dzieci mają lat jeśli moge wiedziec ?