Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kmldcksolkd

Jak wygląda rejestracja w urzędzie pracy?

Polecane posty

Gość kmldcksolkd

j.w

Gość fasdfs
podchodzisz do okienka i mówisz że się chcesz zarejestrować bo szukasz pracy albo chcesz otrzymywać świadczenia a następnie czekasz 5-10 minut aż urzędniczka się przestanie z ciebie śmiać a potem już ci powie co musisz zrobić:classic_cool:

Gość tjatja
otrzymasz plik paierów do wypełnienia i już jeste s bezrobotną/ym

Gość kmldcksolkd
Nikt się nigdy nie rejestrował jako bezrobotny? Chce się teraz zarejestrować bo nie mam ubezpieczenia, jestem w trakcie pisania biznes planu i po nowym roku chce startować o dofinansowania żeby otworzyć własną firmę jednak do tego czasu jakby coś się stało to wole mieć ubezp. Jak to wszystko się załatwia, czy powinnam powiedzieć od razu że po nowym roku chce otworzyć własną firmę ale udawać że szukam jakiejś pracy d tego czasu czy nie wspominać o tym?

Gość asssssssssssssssssssskj
na stronie internetowej swojego urzedu pracy masz wniosek rejestracji bezrobotnego, wypelniasz go. idziesz z nim do urzedu pracy, zabierasz tez ze soba wszystkie umowy i swiadectwa pracy (a wniosek mozesz tez dostac w urzedzie i go sobie wypelniasz zanim podejdziesz do okienka) potem podchodzisz do okienka, wyjmujesz dowod, podajesz wszystkie papiery i tyle. jesli czegos zapomnisz, to masz 7 dni na doniesienie dokumentow, a potem wyznaczaja Ci termin w jakim masz sie stawic w urzedzie, zeby oni mogli Ci zaproponowac jakies oferty pracy. o szkolenia kursy i staze pytaj sama, tego nie proponują, a to czasem otwiera drzwi

Gość kmldcksolkd
aha czyli mam mieć ze sobą wszystkie dotychczasowe świadectwa pracy i umowy? no właśnie o to mi chodziło żebym nie musiała latać sto razy wole od razu wiedzieć i wszytko załatwić