Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NoCoTyNiePowiesz

sztuczny usmiech na swieta

Polecane posty

swieta i sztuczny usmiech to od lata taka idealna para... trzeba sprzatac.. wielka mi radosc.. trzeba zrobic zakupy i stac w kolekach, niekończących sie - ale fajniee trzeba usmiechac sie keidys dostaniemy tandetny prezent trzeba sie usmiechac, zeby bylo milo, bo musi byc milo.. i sprawiac pozory,ze swieta to naprawde piekny okres, ktory pozwala nam na spedzenie czasu z najblizszymi.(kto go spedza z tesciami to zycze powodzenia) i kazdy jest na sile miły. bo tak poprostu musi byc. a dlaczego.? i po co...

Gość krucha istotka
no coz jak ktos nie potrafi byc szczery wobec innych i samego siebie to pojawiaja sie tzw sztuczne zachowania :P

Gość krucha istotka
jezeli nie potrafisz byc szczera z najblizszymi, czyli z rodzina, z ktora bedziesz spedzac swieta, no to wspolczuje... Skoro udajesz, ze wszytsko jest dobrze, to na co liczysz?

Gość no coś ty/.
ja zawsze jestem szczera, więc nie muszę wysilać się na sztuczność tylko po to aby się komuś przypodobać. sztucznym jest się wówczas-gdy nie ma się własnego " ja" dla mnie święta to przecudowny czas ! i radosny:)

Gość ale deprecha
jak sie widzi wszystko w szarych kolorach to tak jest, Najlepiej zamknac sie w czterech scianach i plakac. Wielu oddaloby wiele za to zeby nie spedzac swiat samych.... dlaczego tak trudno co niektorym odkryc magie swiat? moze dlatego ze sa niezadowoleni z samych siebie?.....

Gość krucha istotka
dla mnie swieta sa rowneiz cudowne, podobnie jak dla "no coś ty/.". Nikt nigdy nie udaje, bo po co, skoro jestesmy rodzina i wiadomo, ze raz jest gorzej, raz lepiej. O takich rzeczach trzeba rozmawiac, a nie robic przykrywke idealnych swiat, bo pozniej wychodzi jak wychodzi i swieta staja sie dla nas jajgorszym okresem, bo musimy udawac kogos, kim nie jestesmy...

Gość tumborek
z rodzina jest rożnie,bo się jej nie wybiera...mnie tez wkurza ten przymus szczęśliwości i miłości....Ja mam w ogóle w plecy bo nawet nie jestem chrześcijanką i sensu nie widzę żadnego w tym świętowaniu...rodzinę kocham na codzien i okazuje to przez cały czas a nie tylko na świętą..a do cholery nie umiem wkodowac wszystkim ,ze konsekwentnie ze swoim światopoglądem nie świętuje i nie cierpię co roku tłumaczyć wszystkim,ze mnie nie dotyczy cały ten rytuał...

Gość krucha istotka
to po prostu postaw na swoim i nie swietuj... proste

nonono prosze, nagle sami optymiscie sie znalezli. a co jak dostaniecie przykladowo nieladna waszym zdaniem bluzke od rodzica to bedziecie szczerzy i powiciesz' sorry mamo, ale to jest totalne bezguscie, wes to daj komus innemu' napewno poiwedzie- 'swietna jest' dziekuje.

Gość krucha istotka
to nie jest optymizm, ale szczerosc... glownie wobec siebie samych :P jak dostaje prezent, ktory mi sie nie podoba to wtedy mowie "hmm... troche nie w moim guscie :P". zreszta jak dostajesz np bluzke, ktora Ci sie nie podoba i powiesz, ze "jest swietna., dziekuje" i nie zlozysz jej ani razu to chyba jakies paradoksalne :P

Gość no coś ty...
a czy dla ciebie prezent to zwsze coś co sie musi podobac?? a czy nie pomyslałaś kiedyś nad tym, że prezent to też częśc uczucć do drugiej osoby? to chęć zrobienia miłej niespodzianki?? pamiętaj że nie zawsze mamy podobne gusta, a i nie każdy jest na tyle rozgarnięty, aby załatwić w sklepie ewentualną zamianę... dla mnie prezent-to najmniej ważna cześc świąt ( oczywiście nie licząc prezentów dawanych dzieciom ) .dla mnie liczy się to, że ktoś liczy na to, iż sprawi mi choć malutką przyjemność.. a jeśli dla was rodzaj prezentu jest aż tak ważny-no cóż..rzeczywiście można wam tylko współczuć..