Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość citroneka

Przeżywalność z alkoholową marskością wątroby.

Polecane posty

Gość gość
Ja wlasnie tez znam alkoholika,który ma stwierdzoną marskosc wątroby a zyje ponad 10 lat ,ale owszem nie pije ani kropli.

Gość Ciapek gość
Leżałem w szpitalu 2 miesiące żółtaczka mechaniczna,wodobrzusze,masakra kilka razy ściągali mi wodę z brzucha taki żółty płyn ,nogi mi popuchły,jeden lekarz powiedziałże ze mnie nic nie bedzie ,ale ja żyje 12 lat i nie trzymam zbytnio diety,essentiale firte,haperegen,smażone tłuste,uważać na niektóre leki,i można żyć nie wolno pić alkoholu,raz lepiej raz gorzej sie czuje nieraz czuje zmęczenie ucisk od wątroby ale da sie żyć ,i wysiłek fizyczny z umiarem ,pozdrawiam wszystkich i nie pijcie alkoholu za dużo ja to zrozumiałem ale po fakcie

Gość gość
2017.10.16 odpisze wieczorem.

Gość gość
Brawo dla tych co potrafią się przyznać do swojego alkoholizmu i wyciągają konsekwencje trochę puzon ale zawsze to coś. Nie mogę zrozumieć jak można pić do nie przytomnośći, w dzień w dzień stale narzeka że go boli ze nie ma siły a pije....

Gość gość
gość 2017.10.15 czy nadal pije?

Gość gość
viki12, ciężko tak coś napisać na podstawie objawów i to pewnie nie pełnych bo nie wiemy na co pacjent sam się skarżył, bez wyników badań. Jak długo i ile pan pił? Brak diagnozy nie oznacza braku choroby. Zdarzają się nagle zgony i u osób młodych i nieobciążonych choroba alkoholową, uznanych za zdrową. Sama byłam świadkiem śmierci takich smierci. Pacjent lat 42, peknięty tętniak aorty brzusznej. Pacjentka lat 39 udar rdzenia kręgowego. Pacjentka 40 lat (c.alkoholowa) toksyczne zapalenie rdzenia kręgowego, tetraplegia w następstwie i zgon. Ludzki organizm jest nieprzewidywalny niestety. Proszę jeszcze napisać, co to znaczy uszkodzona wątroba? Jakie uszkodzenie? Czy szła za tym niewydoność nerek? Encefalopatia? Zespół wątrobowo-nerkowy? Potencjelnych przyczn jest naprawdę dużo. A co zostało uznane za oficjalną przyczynę zgonu? NZK? Co do sekcji http://a.umed.pl/zms/dokumenty/04%20Przepisy%20dotyczace%20sekcji%20zwlok.pdf to strona 11.

Gość gość
Do gosc 22:48 tak nadal pije dzien w dzień. Juz rano jak tylko wstanie to sie musi napic. Idzie do pracy, w południe wraca na przerwę nawalony i idzie spać na godzine. Nie idzie go dobudzic. Majaczy jak umyslowo chory, znow idzie do pracy. Wieczor to samo, wraca i pije..

Gość gość
A jeszcze zauazylam zolte plamki u niego na plecach na wysokosci klatki piersiowej. Wcześniej mial takie z przodu na skorze,tez w okolicach klatki piersiowej.

Gość viki12
Witam ponownie, nie mam póki co więcej informacji. Ale w rozmowie zapytałam mamę przyjaciela, czy była zdiagnozowana marskość wątroby – powiedziała, że nie. Nie widziałam jeszcze karty zgonu ani ostatnich wyników. Z rozmowy z rodziną wiem tylko, ze miał : problemy z wątroba i zalecona była dieta i przepisane leki (nie marskość), tomografia – wyszła ok, wysoki cholesterol, słaba krzepliwość krwi, robiły mu się siniaki, występowały wymioty, w ostatnim czasie spadek apetytu, puszczała się krew z nosa. Nic więcej. Ile lat pił nie wiem, podejrzewam ok. 4 lata, ostatnie 3 m-ce bardziej. Ale ostatni tydzień pił mało, ograniczał, chciał się leczyć, zapisał do poradni. Ktoś mi tłumaczył, że śmierć właśnie mogła być skutkiem tego ograniczenia bez nadzoru lekarskiego (zespół odstawienny). Niewydolność nerek, encefalopatia, zespół wątrobowo-nerkowy – nie. Po 2 atakach padaczki był badany pod różnym kątem, i jedyne co wyszło (albo o czym mi wiadomo) to to co napisałam powyżej. Jeszcze jedna dziwna sprawa i pyt. do osób znających się na medycynie – czy jest możliwe, że z rany sprzed kilku dni, po śmierci zaczyna lecieć krew? Bo taka sytuacja miała miejsce. Szukałam już informacji, osoba znająca się na rzeczy powiedziała, że może być to związane z tzw. autolizą, ale bez badania nie można tego potwierdzić. Co do sekcji – śmierć nastąpiła w domu, bez wyraźnego działania osób trzecich (tak to przynajmniej wygląda - drzwi zamknięte od środka, brak śladów pobicia) dlatego podejrzewam że lekarz wypisał kartę zgonu i po sprawie. Jeżeli dotrę do jakiś wyników lub innych faktów, dam znać. Bardzo mnie ta sprawa niepokoi.

Gość olivia02600
Takze w koncu po 2 miesiacach badan krwi,ultrasonografii-bylam dzis rano u specjalisty.marskosc watroby od picia-Brawo!2 tyg temu zglosilam sie do kliniki odwykowej na detox i leczenie.nie wiem na ile jest watroba uszkodzona,bo facet gadal po angielsku-nie jestem w Polsce.Ale wysla mi wyniki to sobie przetlumacze.Poza tym na poniedzialek umowilam sie do lekarza rodzinnego.Nie wiem co to teraz bedzie,albo kompletnie przestane pic,albo zdechne jak pijaczyna.masakra poprostu.ludzie nie pijcie i badajcie sie.ja juz mialam objawy wczesniej,np przepuklina,ale nie wiedzialam ze to ma zwiazek z watroba- myslalam ze to od dzwigania.topiero jak mi brzuch wyskoczyl i pajaczki na ciele to juz wiedzialam z czym to sie wiaze.

Gość gość
Olivia a jaką tą przepukline mialas? Pępkową? I po której stronie?

Gość olivia02600
nadal mam-pepkowa po stronie prawej,jak watroba.powinnam sie jeszcze bardziej bac?

Gość gość
moj maz wyszedl na osma rano do pracy i wrocil z pol godziny temu doslownie na czworakach-widze,ze zsikal sie w spodnie.pije od lat.juz nie mam sily :( jest zolty a jak nie pije poci sie i majaczy-mowi jakby "po chinsku".nie chce sie leczyc.co robic?juz raz mu trzustka wysiadla to uciekl przez okno ze szpitala.obsliniony spi-smierdzi wodka i papierosami :( zaznaczam to sie ciagle powtarza.znajduje tez po katach puszki i butelki po alkoholu :(

Gość gość
Oliwia pytam,bo moj chlop tez ma tylko nie wiem czy to przepuklina czy co,bo to takie duze zgrubienie i się powiększa,tylko on ma po lewej stronie,ale oczywiście nigdzie z tym nie pójdzie i w koncu nie wiem czy to przepuklina czy jakiś kaszak i od czego to. :/

Gość gość
Do goscia 21:49 jak mu trzustka wysiada to chyba długo dalej tak nie pociągnie ..

Gość gość
moj mezulek ten z godz ok 22 juz wybyl.ukradl mi 20zl z portmonetki jak sie bylam kapac-wiem bo mam maly budzet,mam. wszystko wyliczone.ja pieniazki zarabiam i na swieta zbieram ;( doslownie placze

Gość Dixxxxip
"moj maz wyszedl na osma rano do pracy i wrocil z pol godziny temu doslownie na czworakach-widze,ze zsikal sie w spodnie.pije od lat.juz nie mam sily smutas.gif jest zolty a jak nie pije poci sie i majaczy-mowi jakby "po chinsku".nie chce sie leczyc.co robic?juz raz mu trzustka wysiadla to uciekl przez okno ze szpitala.obsliniony spi-smierdzi wodka i papierosami smutas.gif zaznaczam to sie ciagle powtarza.znajduje tez po katach puszki i butelki po alkoholu" Gratuluje wyborów życiowych. Zero szacunku do kobiet które są z alkoholikiem choćby jeden dzień. Dla niego nie ma już ratunku przez alkohol a dla ciebie - przez głupotę.

Gość gość
na szczescie nie mam nikogo pijacego w rodzinie,ale to co moj sasiad wyprawia to juz sa szczyty.ostatnio biorac rower w piwnicy natknelam sie na niego.spal na podlodze nieprzytomny-myslalam,ze nie zyje.wezwalam karetke,bo sie wystraszylam.byl struty alkoholem.wrocil na drugi dzien znowu pijany i piescia wybil mi szybe w oknie i wyzywal mnie od szmat .policja go zawinela,chyba go zamkna w koncu na odwyku albo w wiezieniu.zona od niego odeszla z 2 dzieci jakies 3 miesiace temu,doprowadzil taki ladny ogrod do ruiny-z 6 worow puszek i flaszek,pety wszedzie.co tam w mieszkaniu sie dzieje to nawet nie chce myslec.widzialam jego zone z miesiac temu na targu-schudla chyba z 10kg ze zgryzoty,ale bardzo ja szanuje i podziwiam,ze dala sobie spokoj i go zostawila.gdzies na kawalerce mieszka i pracuje non stop,matka jej pomaga.mowila tez ze chodzi na terapie i wniosla pozew o rozwod.bardzo dobrze!tak sie powinno robic

Gość gość
ojciec sie znowu zeszczal w gacie-a to dopiero 13,jest pijany 3 razy dziennie

Gość oliwia02600
do gosc z 28 pazdziernika o przepuklinie.prosze go zaciagnac do lekarza musza echo zrobic.pozdrawiam i wytrwalosci

Gość gość
Oliwia byl z tym u lekarza poz i ten mu powiedział,ze to nic poważnego,ze może to wyciąć,ale jeśli go nie boli to lepiej to zostawić. Zadnego skierowania na usg nie dostal zeby to dokładnie przebadac ,nic :/ masakra

Gość oliwia02600
to moze rosnac.ja musze ta swoja wyciac,bo to jakas porazka.mam we wtorek rozmowe rano znow z rodzinnym.nie wiem co to bedzie ale sie nie dam zbyc.kumpel mial ta operacje-okolo godzinki,ale nie wolno przed tym pic****alic ze 2 tyg albo wiecej.i tu jest problem.ii pozniej tez iles tam czasu trzeba poodpoczywac a bron Boze dzwigac

Gość gość
Oliwia no właśnie,a jemu to rośnie :/

Gość gość
moj niepowazny ojciec ma stwierdzona marskosc watroby,ale nadal pije.ile bedzie zyl tak mniej wiecej jak myslicie?

Gość oliwia02600
do gosc ktory ma meza z przepuklina:prosze dzialac,mnie tez zbywaja.widzialam zdjecia niewycietych przepuklin i to strasznie wyglada,a z czasem boli.moze zbywaja bo jest to przyczyna alkoholizmu.niech maz przestanie pic,po czasie zrobic badania.jak lekarz zobaczy,ze facet chce nad soba pracowac to pomoze.ja sie w sumie nie dziwie-pierwszenstwo maja osoby ktore maja problemy watrobowe nie z winy alkoholu.to tak samo jak z przeszczepem.widzialam reportaz ze facetowi alkoholikowi przeczepili watrobe,a on po wyjsciu ze szpitala pognal do monopolu-skandal :/ sama przez swoje pijanstwo mam marskosc watroby ,ale wolalabym zeby dziecko chore dostalo nowa watrobe niz ja.sama jestem sobie winna

Gość oliwia02600
do gosc 19.28 Wysiada mu tez nerki,moga mu peknac zylaki w przelyku,krwawienie wewnatrz organow.jeszcze jak usnie i umrze to pol biedy.gorzej jak sie bedzie meczyl przez wlasna glupote i meczyl was rodzine.przykre dla rodziny ktora na to patrzy.pozniej bedzie lezal w lozku a moze i pampersy.i tak bedzie konal

Gość gość
to sa jakies w cudzyslowiu jaja jak alkohol miesza ludziom w mozgu i jak niszczy organy a takze zycie bliskich osoby uzaleznionej.chleja cale zycie rencinke dostana,cos nazbieraja,zjedza u zakonnic,tam tez ich opiora i co.tak sobie zyja lajtowo,a my zapier i za to placimy.to kpiny jakies.

Gość gość
Oliwia kurde...wlasnie wczoraj przyszedl i pokazuje mimu cale opuchnięte stopy. Kostek w ogole nie widać. Taki obrzęk ma.. ale oczywiście według niego to nie od picia!!! A 2 dni temu całą noc wymiotowal.

Gość gość
jak smiecie nazywac chlanie tych zapijaczonych mord choroba? W ten sposob obrazacie prawdziwie chorych ludzi. Ja tez pilam i nigdy nie usprawiedliwialam sie choroba.

Gość gość
Szukamy osób do dodatkowych testów (Naszą technologie dostaniecie za DARMO). Mimo, że sami już bardzo duże pieniążki zarobiliśmy, to chcemy program rozwijać dalej i udostępniać go dalej tylko w przyszłości będzie on za opłatą. Więcej na HTTP://MGR24.PL