Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sennosc

układanie noworodka

Polecane posty

Gość sennosc

Jak najlepiej ułożyć malucha? Wszędzie słychać że generalnie tylko na pleckach. Ale ostatnio wyczytałam że po jedzeniu na boku na jakiś czas. Proszę doświadczone mamy o wypowiedzi.

ja kladlam mala na boku takie tez zalecenie dostalam w szpitalu a pozniej od poloznej. przez pierwszy mies swojego zycia spala na boku strasznie ulewala a to najbezpieczniejsza pozycja

ja tez kladlam na boku maly na plecach w ogole nie chcial spac...teraz ma prawie 5 miesiecy i sam uklada sie jak chce i tez zawzwyczaj jest to pozycja na boku rzadko polozy sie na plecach a jak juz to na chwile

Gość zeby glowka byla
okragla trzeba klasc raz na jedna raz na druga strone,to jak wczesniej ktos napisal jest bezpieczne.A jak masz malenstwo na oku moze polezec na pleckach.Moje dwie dziewczyny maja lepki okragle jak pileczki.:)

ja też na boku na zmiane po jedzeniu lewy prawy a jak sie bawimy to na plecach ale nie spi na pleckach narazie ma 3 tyg. wiec spi zawsze na boczku

ja tez kladlam na boku a na usg bioderek dostalam reprymende od lekarza ze z tego powodu mala ma przykurcz miesni... no i od tej pory klade wylacznie na pleckach...

ja kładłam na boczku od urodzenia (za pleckami układałam wałek z koca)... po ok. miesiącu - zaczęłam układać na pleckach. Z bioderkami jest ok.

ja też kładłam od urodzenia na boku, raz jednym, raz drugim, bo małej sie troche ulewało, a to najbezpieczniejsza pozycja w tej sytuacji. Teraz ma 2,5 miesiąca i sama sie przekręca tak, jakjej wygodnie, choć przyznam, że najspokojniejsza jestem, kiedy śpi na boku, bo wiem, że sie wówczas nie zakrztusi

aaa, jeszcze coś. Pediatra kazał na boczku, nigdy na brzuszku do spania, ortopeda od bioderek - nie na boczku, można na brzuszku (tylko prześcieradło mocno naciągnąć, i materac musi być twardy). I weź tu bądź mądra :)

ja moją od urodzenia kładłam raz na jednym boczku, raz na drugim, pod plecki podkładałam wałek z koca. jak miała około 3 miesiace to sie zaczeła wiercic i sama sie przekręcała na plecki. spała na poduszce KLIN, wiec nie bałam sie o ulewanie. zresztą w ogóle nie ulewała. główkę ma okrągłą, bioderka zdrowe

mnie też pediatra zalecił kłaść własnie na boku. Ortopeda powiedział tylko, że jesli na boku, to pilnować, żeby raz na jednym, raz na drugim i żeby w ciągu dnia leżała czasem na pleckach, żeby gówkę mogła przerzucac na obie strony