Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati...

Termin na Wrzesień

Polecane posty

Gość pati...

Witam. Choc mam jeeszcze 3 dni do @ to wczoraj zrobilam o 19 test ciazowy i 2 wyrazne kreski ta jedna ciut mniej ale widac jak byk :) tak sie ciesze :) termin wedlug kalkulatora wychodzi mi na miedzy 7 a 8 wrzesnia :) mam juz corke z tego miesiaca :)

Pati gratuluję serdecznie!! :) Ja zrobiłam test dokładnie w Wigilię rano (w dzień spodziewanej @) no i.. wyszła bladziutka różowa kreseczka. Dziś powtórzyłam test i kreska była już wyraźniejsza. W poniedziałek zrobię badanie krwi - na razie przyjmuję to wszystko z lekkim niedowierzaniem :) - tak bardzo pragniemy dziecka i nie chcę się rozczarować. Nasza Gwiazdeczka zrobiła nam cudowny prezent na Święta :):) Z obliczeń wynika termin na 2 września więc dołączam do Ciebie:)

Gość koraaaa
no musze tu sory powiedzcie mi co jest??!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie moge zadnego!!!!! nowego tematu załozyc bo tylko zadnego!!!!! '''Nastąpił błąd w czasie wykonywania zadania. Przykro nam, ten post został uznany przez system za spam! - Jeśli uważasz że twoja wiadomość nie jest SPAMem prosimy o kontakt i podanie nam tego ID: 2309331''' noz k**wa co jest

Gość pati...
kasiak gratuluje ci serdecznie :) a masz juz jakies objawy? mnie bardzo pieka szczypia piersi i jem duzo chilli nigdy wczesniej nie jadlam.na razie to tyle mierze temp codziennie dzis mialam 36.6 daj znac co wyjdzie z krwi choc pewnie sliczna beta :)

Gość pati...
kasiak gratuluje ci serdecznie :) a masz juz jakies objawy? mnie bardzo pieka szczypia piersi i jem duzo chilli nigdy wczesniej nie jadlam.na razie to tyle mierze temp codziennie dzis mialam 36.6 daj znac co wyjdzie z krwi choc pewnie sliczna beta :)

Gość pati...
kasiak gratuluje ci serdecznie :) a masz juz jakies objawy? mnie bardzo pieka szczypia piersi i jem duzo chilli nigdy wczesniej nie jadlam.na razie to tyle mierze temp codziennie dzis mialam 36.6 daj znac co wyjdzie z krwi choc pewnie sliczna beta :) koraa proponuje napisac do moderatora podajac swoj numer

Gość pati...
jak nie chcialo nic wyslac tak teraz az kilka razy

Gość zaróżowniona ...
nie mówcie ze to już terminy są na Wrzesień 2010 !!!! Ja rodziłam we wrześniu 2008 i już 2010 ?

dlaczego przesadzamy? za 4 dni witamy 2010 rok jakby nie bylo :) ja dzis ponowilam test i wyszly juz 2 wyrazne kreski :) maz przeszczeliwy wpisalam ostatnia date miesiaczki i wyszla data 7-8 wrzesnia wiec nie rozumiem waszego zdziwienia :)

Patinka26 gratuluję pięknej grubej krechy:) Ja z tego niedowierzania to męża wysłałam do apteki po testy i przez cztery dni pod rząd testowałam. Codziennie wyraźniejsza druga kreseczka wychodzi :):):) Jeśli chodzi o objawy to od samego początku (kilka dni po owulacji zaczęły boleć mnie piersi - powiększyły się i stały się bardzo wrażliwe na dotyk (ale mam tak zawsze przed @ więc nie zwróciłam na to szczególnej uwagi) do tego bardzo widoczne żyły na piersiach - nigdy tak nie miałam. Oprócz tego, miałam ból brzucha jak przed okresem (tylko troszkę inaczej..). Najdziwniejsze dla mnie było to że całkowicie odrzuciło mnie od papierosów (troszkę wcześniej podpalałam). No i temperatura utrzymuje się powyżej 37 stopni. Natomiast nie zauważyłam u siebie żadnych mdłości ani senności, może odrobinę częściej chodzę do toalety. Jutro zrobię badania krwi i wszystko się będzie jasne, ale jakoś tak czuję że już tam w środku kiełkuje nowe życie.. :) Tyle o mnie - ale się rozpisałam! Patinka a Ty kiedy robisz badania? 1 kaloria - u mnie pierwszy dzień ostatniej miesiączki - 25 XI przy 29 dniowym cyklu na każdym kalkulatorze wychodzi 2 września 2010 - więc raczej nie przesadzamy:)

kasiak super ciesze sie razem z toba :) ja badan na poczatku robic nie bede a chcialabym :( ale tutaj gdzie mieszkam do 12 tc nie uznaja kobietyb za ciezarna ale pod koniec stycznia pojde umowic sie z polozna tutaj cala ciaze prowadzi wlasnie midwife czyli polozna ginekologa nie widzisz na oczy zero badan no chyba ze cos sie dzieje juz zlego wtedy w szpitalu badaja ale tez nie zawsze niestety. musze isc poniewaz mialam wczesniej przedwczesny porod urodzilam w 22 tc synek zmarl pozniej pozamaciczna no a teraz z olivka w 34 tc odeszly mi wody pomimo tego ze mialam szewek zalozny tak wiec musze sie starac o szewek tu gdzie mieszkam bez tego nie donosze. ja tez mam zyly na piersiach widoczne bardzo wogole piersi mam bardzo tkliwe i duze sie zrobily jakby ktos je woda napompowal brzuch mnie pobolewa jak na @ ale czasami takie fale nadchodza i mija.

chodzilo mi o badanie ginekologiczne na koziolku u lekarza.Polozna po 12 tc przychodzi 1 raz do domu zaklada karte ciazy wypisuje historie chorob itd pozniej za kazdym razem trzeba przychodzic do jej gabinetu za kazdym razem mierzy cisnienie krwi,bierze mocz do badania tzn wklada przy tobie taki paseczek i wie czy wszystko jest w porzadku no i krew ok 3 razy przez cala ciaze. do tego 2 usg robia jedna ok 12-14tc drogie polowkowe w 20tc ja pewnie bede miala czesciej z powodu mojej histori polozniczej

chodzilo mi o badanie ginekologiczne na koziolku u lekarza.Polozna po 12 tc przychodzi 1 raz do domu zaklada karte ciazy wypisuje historie chorob itd pozniej za kazdym razem trzeba przychodzic do jej gabinetu za kazdym razem mierzy cisnienie krwi,bierze mocz do badania tzn wklada przy tobie taki paseczek i wie czy wszystko jest w porzadku no i krew ok 3 razy przez cala ciaze. do tego 2 usg robia jedna ok 12-14tc drogie polowkowe w 20tc ja pewnie bede miala czesciej z powodu mojej histori polozniczej

u mnie zaczely sie pierwsze objawy a znaczy objaw procz piersi co 30 min w nocy wstawalam sikac dobrze ze mam lazienke na pietrze przy sypialni. Kurcze jakos sobie przypomniec nie moge abym tak miaala przy poprzednich ciazach,pamietam tylko ze jak brzuch byl widoczny to wtedy tak ..no i znow pobolewa brzuch jak na @ planowo ma byc jutro :)

Gość ja też bym miała na wrzesień
jakby się udało. Ale okres mam dostać dopiero 4 stycznia więc na razie cierpliwie czekam.

Czekałam na ten topik. Rok temu przeżywałam to samo, dwie kreski odczytałam 30 grudnia, termin miałam na 5 września. Dziewczyny, ciąża mija szybko, moje dziecko zaraz skończy 4 miesiące ;) Pozdrawiam i trzymam kciuki :) wrześniówka 2009 :)

Gość _mama z września_
A ja testowałam 30 grudnia 2007 !!! Córkę urodziłam 2 września 2008 !!! trudno mi uwierzyc ze juz są mamy z terminami na 2010 ... przecież ja tak niedawno testowałam, jeszcze pamietam tą radość jakby to było wczoraj ( poród też pamiętam - 9 godz. niesamowitego bólu ale później już było samo szczęście) .. w każdym bądź razie życzymy przepęknych i spokojnych miesięcy z maleństwem rosnącym pod sercem

to ja za Zyrafką pogratuluję, tez mam wrzesniowego synka 2009 :) wlasnie lezy na lezaczku obok mnie i przeglada ksiazeczke z materiału :)

Gość moj syn tez rodzony
20 wrzesnia ale 2008.. Ale to moje jedyne dziecko.Nigdy w zyciu nie pojde juz rodzic :-o Masakra..brr..az mnie "trzącha" jak sobie przypomnę:-o

moj syn tez rodzony -ja po 1 szym dziecku tez tak mowilam dlatego mam tak sporo roznice wiekowa.Porod dlugi i bardzo bolesny a pobyt na porodowce wspominam okropnie jednak to mija z czasem :) sama sie przekonasz :) wiem jak czas szybko mija widze to po moich dzieciach jednak jak sie mysli o czym sto sie bardzo dluzy a ja mysle i mysle jak to bedzie z 3 ka slodkich dzieci :)

Właśnie odebrałam badania - Beta 2074 mIU/ml :) Za 2 dni powtórka i sprawdzimy czy rośnie prawidłowo Nie da się opisać jak się cieszę ale chyba dopóki nie zobaczę bijącego serduszka na USG to będzie we mnie niepokój. W każdym razie nie zamierzam się jeszcze chwalić rodzince..:) [url=http://dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=29&dzien=25&miesiac=11&rok=2009&bg=000]http://dziecko.haczewski.pl/suwaczek/2009/11/25/29.png

kasiak no to serdeczne gratulacje :) ja swojej mamie nie zamierzam mowic az do maja :p zawalu dostanie jak sie dowie ze znow jestem w ciazy dla niej to najlepiej miec jedno i koniec a sama miala nas troje :) tez bym poszla zrobic bete ale nie zrobia mi :( ale testy sa ciemne bardzo czyli rosnie :)

witam dzis ma sie pojawic owa @ :) jak na razie cisza test ponowiony 2 grubachne krechy :) tylko ta okropna grypa mnie meczy :(