Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamka010101011

Sok jabłkowo miętowy w ciazy !

Polecane posty

Gość Mamka010101011

Hej ! Aktualnie jestem w 20tc, i słyszałam, że z miętą w ciąży trzeba ostrożnie bo może poważnie zaszkodzić. A można pić sok jabłkowo-miętowy ? Np. Costa, która ma aromaty mięty i wgl? Piłyście ? Obiło mi się rownież o uszy, że może sama mięta pomagać przy nudnościach, ale nie wiem już sama czy w końcu jest bezpieczna czy nie, bo jedne ciężaróweczki piją i nic się nie dzieje, a na portalach o ciąży, mówią, że na takie zioła jak szałwia, mięta czy rumianek trzeba uważać.

Rany. Zdecydowanie należysz do osób ktre nie powinny takich rzeczy czytać. Podziel wszystko przez 20 i przyjmij do wiadomości, że możesz jeść i pić absolutnie wszystko, co przed ciążą (prócz alko) oraz uważać na potencjalne źródła zakażenia listerią i toksoplasmą.Tak, tyle!Smacznego :-)

Tak, z ziołami należy uważać, jeśli wypijasz 6 filiżanek zaparzanej mięty dziennie. To MOŻE wtedy na coś tam wpłynie.

Ja jestem teraz w 25 tygodniu i wręcz "opijam się" herbatami ziołowymi:P - tzn. pijam je około 2 razy dziennie. Robiłam tak przed ciążą, nie widzę więc powodów do zmian przyzwyczajeń. Mój lekarz też nie ma nic przeciw temu. Ty bardziej nie rozumiem obaw przed sokami, w których mięta występuje w ilościach super śladowych- a raczej są tam aromaty, niż sama mięta... Raczej nie piłabym napojów gazowanych, dużej ilości kawy, ale to raczej ze względu na to, że są to ogólnie rzeczy niezbyt zdrowe.