Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aa aa aa pieski trzy

Topik, na którym będzie miło, przyjemnie i normalnie.

Polecane posty

Gość ike po mężu Kononowiczowa
sami widziałaś mojego mena na Pudelku ?

pomarańczo jesteś tak żałosna że każdy następny post do Ciebie bedzie moją stratą czasu a wiec bez odbioru:)

sami głupota my też stałyśmy się o wiele słabsze nasze babki rodziły w bólach, prały na tarach, nosiły wiadra wody , nie miały tysiąca przypadłości sercowo- uczuciowo- psychicznych, bo nie miały czasu na takie pierdoły

To my stałyśmy się inne,silniejsze pewniejsze,mamy wiecej możliwości itd. nie sami to jedno i drugie my trochę w gorę, oni trochę w dół nikt nie został na tych samych pozycjach. rozłazimy się rozpaczliwie w dwóch róznych kierunkach.....

spoko sami nie udało jej się z tobą to teraz zaczepia mnie i tak całą niedzielę zastanawia się co jeszcze żałosnego napisać, żeby tu zaistnieć kasować ścierwo i po problemie

nie jesteśmy słabsze natomiast nie ma co ukrywac czasy są trudne,kryzys gospodarczy,stres związany z utratą pracy,każda działalność gospodarcza może skończyć się bankructwem. ludzie w pogoni za czymś zatracają siebie---- ale nie o tym temat.:)

Gość retro a ty masz faceta
nikomu nic do tego co z facetem wyciągniętym robisz, pytanie było raczej obiektywne jak cały temat słabych facetów ale dzięki za próbę wyjaśnienia

nasze babki rodziły w bólach, prały na tarach, nosiły wiadra wody , nie miały tysiąca przypadłości sercowo- uczuciowo- psychicznych, bo nie miały czasu na takie pierdoły Ike:) to raczej przykład braku wyboru, a nie siły dziś jak chcesz to rodzisz w bólach, a jak nie, to bez bólu dlatego jesteś pewniejsza, nikt cię do niczego nie zmusi nie chcesz mieć męza - nie masz ni echcesz mieć dzieci- nie masz, i masz do tego celu zajebistą antykoncepcję i tak dalej i tak dalej...

trudne czasy?? okres wojen to były trudne czasy okres komuny to były trudne czasy- kiedy zamiast siedzieć na kafe i grzać tyłek baba musiała wystać nawet głupi papier toaletowy

Może pomieszała nam się hierarchia wartości potrzeb,brak umiejętności porozumiewania się Myślę ze kobiety rozwinęły sie za bardzo..... ale to tylko moje zdanie

Ike nie znam okresu wojny--nie przezyłam tego,nie mam porównania W tych czasach jest trudno.Mi.Czasem.

Gość uchuchu ike prawda zakuła
? :D

retro ale ja nie mówię o wyborach czy przymusie tylko o sile nie ważne, że musiały ważne , że robiły to- czemu dziś wiele kobiet by nie podołało

Myślę ze kobiety rozwinęły sie za bardzo..... świat dał im po prostu więcej możliwości i chyba lepiej niż faceci umieją je wykorzystać zresztą, faceci wszystkie swoje przywileje wykorzystali już dawno temu czas na odrobinę sprawiedliwości.

Okres komuny dla moich rodziców był wspaniały Co tydzień urządzali jakieś mini przyjęcia z produktów na kartki mieli czas dla znajomych .....kazdy to samo widzi w inny sposób

Staramy się tylko nadążyć za wymaganiami jakie stawia przed nami rzeczywistość. Nie musimy rodzić w bólach ani jeździć na traktorach. Rzeczywiście płcie unifikują się chyba coraz bardziej ale czy to źle. W końcu jesteśmy ludźmi.

Zgadzam się z Retro--teraz praktycznie nic nie musumy...błąd jak nie chcemy to nie musimy chcieć.

Resro -nie będzie sprawiedliwości. Kultura i tradycja oddziaływuje na nas bardzo silnie.

ważne , że robiły to- czemu dziś wiele kobiet by nie podołało co???? :) zrozum że teraz to tylko zależy od ciebie chcesz nosić wiadra z wodą? prosze bardzo!:) gwarantuję ci że dasz radę:) tylko że już nie musisz, zwyczajnie.:) i bardzo dobrze:) czas żeby kobiety miały taki wybór własnie we wszystkich dziedzinach życia. ale spokojnie, podołają niejednemu:) jak tylko będa chciały:) wiem co mówię:)

Brum jeśli zechcemy to możemy jeżdzić na traktorach--nikogo to nie zdziwi,natomiast 50 lat temu byłabys na okładce magazynu ''pani domu'' :)

retro a skąd wiesz?? chcesz tak to widzieć moim zdaniem kobiety dziś są słabe jak cholera psychiczne sita i na marzeniach- że pewnie dałyby radę- niech poprzestaną

Gość stephanka
ike wszyscy którzy widzieli twojego męża jednogłośnie stwierdzili ze jest niemal bliźniaczo podobny do pana K. Kononowicza:D więc sie tak nie unoś

ale czemu ja mam zgadywać retro skoro widzę co innego

Nie ike to nie chodzi o psychike my się czasem zozkobiecamy --pozwalamy sobie na chwilę słąbości. Mężczyźni tez są słabi psychicznie tylko inaczej to okazują ,nie pokazują światu''ja cierpię''tylko zamykają się w swojej dziupli z piwem.:)

Gość Luśka Wind
To prawda, ze teraz kobiety sięgają coraz dalej, a tym samym wypierają mężczyzn z ich tradycyjnych pozycji dominatora. pewnie właśnie to jest przyczyną ogólnego osłabienia gatunku męskiego.

sorry sami ale jak obserwuję albo czytam te wszystkie baby, które bez chłopa nie byłyby w stanie kupić sobie mydła to robi mi się mdło te wszystkie, które załamuja się na wiele miesięcy, bo odeszły od nich portki itd

Ike nie ryczałaś nigdy za facetem nie masz ochoty czasem siąść i powiedzieć --dziś leże ty robisz wszystko za mnie.? Nie lubię okazywac słabości,czuje się wtedy okropnie żałosna,ale tam mam ! Facet do tego nigdy się nie przyzna,bo tak trzeba tego od niego oczekujemy/