Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mpmiranda

kOBIETKI co robicie w sylwestra? jak radzicie sobie z hukami i hałasem??

Polecane posty

Gość mpmiranda

nie boicie się o ciąże?? że to wszystko zaszkodzi?? i czy pijecie lampkę szampana czy ani łyka??

Gość stara żona i szczęśliwa
skąd wiesz ze ton iemiecki? moze to cygański ?

Gość huk i hałas buahaaaaa a potem
chodzenie na paluszkach

Gość ale ze jak..........
halas ciazy zaszkodzi?

ja w zeszłym roku byłam w ciąży podczas Sylwestra i wypiłam pół lampki szampana. Poza tym bawiłam się jak reszta znajomych, czyli trochę potańczyłam itp. Poszłam wcześniej spać niż reszta.

Gość autorce to radze calą
ciążę przelezec w jakims sterylnym, dzwiekoszczelnym pomieszczeniu skoro tak lubi panikowac...:o

ja proponuję przynajmniej kocem okryć rzuch. ta trochę tłumi dźwięki. można też zamknąć się w piwnicy lub jakimś pomieszczeniu bez okien

Gość noe bo najpierww
chodzicie na paluszkac i kazecie na siebie dmuchac i chuchac i co to jeszcze swiete krowy , a potem idziecie na sylwestra , pijecie alkohol, przebywacie w pomieszczeniach gdzie jest straszny huk, zakopcone, wariujecie itd. A po sylwestrze znowu swieta krowa

Gość kto kaze na siebie
chycac i dmuchac ten kaze... dla mnie ciąża to nie choroba wiec chcę byc traktowana jak normalny człowiek a nie swieta krowa:O

Gość kto kaze na siebie
* chuchać

mnie tez zastanawia czy huki z petardy maja wplyw na ciaza? to moje pierwsze dziecko, wiec chyba mam prawo nie wiedziec czy cos takiego moze zle wplywac na ciaze. nie zachowuje sie ja kksiezniczka na ktora trrzeba dmuchac. Nie pije, nie przebywam w zakopconych miejscach.

Gość eee ja tez nigdzie nie
no to ty ok rozumiem, ale ile jest takich dop?

Gość eee ja tez nigdzie nie
lilia nad stawe - ciazy bedzie szkodzic dokladnie to co malemu dziecku. Wyobraz sobie ze juz urodzilas, i co bedzie korzystne dla tego dziecka a co nie.

ale jaki mogą mieć wpływ na ciążę? boisz się panicznie tych petard czy co?jak ktoś wierci dziurę wiertarką czy wbija gwoździe to też może szkodzić? a mikser? codzinnie człowiek styka się z różnymi hałasami. dlaczego te od petard mają szkodzić?

Gość dzici lubią hałas
zresztą same hałasują ile wlezie wiec nei powinno szkodzic:P

Gość Bardziej bym sie martwiła
o pieski, one bardzo boją sie huku bo są bezposrednio na niego narazone ale zeby dziecko w brzuchu? no dajcie spokoj

Gość ksdfledfaerfrrgrtyuu
alonuszka nie gadaj jej bzdur!! Dzieci małe wybitnie boją się petard, nie tylko dzieci ale i psy itd. I wcale nie tak jak miksera (który tak jak i suszarka zresztą działa na dzieci uspokajająco :) )

ale dziecko urodzone to co innego niż dziecko w brzuchu okryte wodami płodowymi i innymi cudami. poza tym nie kazde dziecko się boi. moje sylwestra przespało spokojnie

Gość świat ogłupiał
jak ja kocham takie mimozy:D,

Gość no wlasnie co innego
bezposrednie narazenie na nagły huk a co innego bedac w jakis sposob od tego odizolowanym, unaczej zareagujsze gdy odpali obok ciebie petarda a inaczej bedac w domu a petarda gdzies tam na zewnatrz

Gość ciezarne na kafe
z nudów uwielbiaja sobie stwarzac problemy...wnet zaczną sie zastanawiac czy to w jaki sposób oddychają nie szkodzi dziecku:D:D:D

Gość mloda mama mama 2
Hej :) Chciałam i ja się wypowiedzieć. Otóż jakpierwszy raz zaszłam w ciąże miałam świetną pracę. Nie chciałam zniej zrezygnować itd. Teraz bardzo tego żaluję. Pracowałam przy budowach (oczywiście sama nic nie kopałam, nie o to chodzi :) ) ale nadzorowałam budowników. Tam co chwile był jak wielki huk. Czułam jak z każdym hukiem mały się budzi :( Teraz moje dziecko jest przewrażliwione, pamicznie boi się hałasu, bardziej niż inne dzieci :( Zaraz się budzi zaczyna płakac. Jakbym miała wybierać, to nie zrobiłabym tego znowu. Postarałabym się o pracę w biurze.

Gość ale na kafe to choroba
jak widać:D

Gość mpmiranda
własnie mam w domu małe zwierzątka - chomiczki - i one zawsze hasają w nocy a w sylwestra nawet nie wychodzą z norki tak się boją :( ja ogólnie mam takie lęki z dzieciństwa bo od petardy zapaliła się stodoła we wsi w której byłam u dziadków na sylwestrze. i teraz się strasznie boję fajerwerek, petard i burzy, boję się tych dźwiękó jak wybuch i boję się też efektów wizualnych (chociaż z daleka te duże fajerwerki wyglądalją pięknie )

Gość dziecko odbiera wszystkie bodz
z zewnatrz, jakim trzebabyc ulomem zeby tego nie wiedziec? :O Ja nie mialam nigdy dziecka i wiem, uczyli w szkole :O