Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karola243

boję się ciąży i upośledzonego dziecka

Polecane posty

Gość Karola243

Hej. Mam problem. Ostani stosunek odbylam w pazdzierniku. Teraz mamy styczen, wiec od tamtej pory mialam juz 2 okresy. W zwiazku z tym noralnie bralam dalej tabletki abtykoncepcyjne oraz tabletki na nadcisnienie, ktore mam. Co wiecej w polowie grudnia bralam antybiotyk, bo mialam zapalenie tchawicy. Do wtorku powinnam miec okres (bo we wt powinnam zaczac kolejne opakowanie), i zazwyczaj mam go w sobote lub nidziele, a tu poki co nie mam a juz niedziela godz 15:( niby troszke cos tam brudzi i troche mnie boli jak na @, ale bardzo sie martwie. Jesli sie okaze, ze 3 mc jestem w ciazy, to bede zalamana, bo niedosc ze jeszcze nie chcę, to sie boje o dziecko, wszystkie leki ktore wymienilam uszkadzaja płód. Co robic? :( Czy jest jeszcze szansa, ze dostanę okres i ze to nie ciąża?

Gość imoegapremiuma44
mam nadzieje ze jestes w ciazy i urodzisz downa

Gość csadevcwe vwrd
A nie przyszło Ci do głowy że właśnie z powodów zdrowotnych i leków które brałaś od października, cykl się trochę rozregulował? Dlaczego od razu ciąża?

Gość glodna bardzoooo
no jasne ze to nie ciaza skoro juz mialas 2 okresy...nie panikuj !!:)

Gość Karola243
csadevce - przyszlo, ale najbardziej boję się ciązy z powodow, ktore wymienilam. leki na andcisnienie biore od roku, wiec na pewno nie są powodem, chyba, ze te antybiotyki.... jesli do jutra nie dostanę zrobię oczywiście test, ale strasznie sie boje i martwie. a jesli sie nie pojawi, a test będzie negatywny, to kontynuowac antykoncepcje hormonalną czy jak? :( i prosze o powazne odpowiedzi, bo to dla mnie naprawdę stres.

Gość Ups....................
nie pękaj podczas brania tabletek tak się zdarza że jest prawie normalne krwawienie lub tylko plamienie, też tak miałam. wiec nie stresuj się.

Gość imoegapremiuma44
zycze ci suko zebys urodziła niedorozwoja jak ty

Gość csadevcwe vwrd
Raczej martw się tym dlaczego tak często chorujesz a nie ciążą. Raczej nie ma szans na to żeby po 2 okresach sądzić że jest się w ciąży. Szczególnie że od października były by też i inne objawy.

Gość Karola243
nie choruję tak często , bralam antybiotyki pierwszy raz od roku. a nadcisnienie to juz sie ma na cale zycie niestety, u mnie to sprawa dziedziczna.

Gość csadevcwe vwrd
Byłaś chora, brałaś antybiotyk, więc z tego powodu cykl się mógł nieco rozregulować. Nadciśnienie też jest w końcu chorobą, czy dziedziczną czy nie, ale jest. Jak się będziesz nakręcać, jeszcze bardziej sobie możesz rozregulować i po co? Boli Cię, plamisz, więc przestań panikować. Mdli Cię, powiększyły Ci się piersi, jesteś bardziej zmęczona, masz huśtawki nastrojów (to tylko kilka objawów typowych dla pierwszych dwóch miesięcy ciąży) - nie? To uspokój się. A jak już tak bardzo schizujesz - zrób test. Na pewno będzie negatywny. PS. Nadciśnienie i tabletki? Mam nadzieję że lekarz dobrze Ci je dobrał. Ze względu właśnie na ryzyko wysokiego ciśnienia i ewentualnych z nim związanych powikłań.

Gość Karola243
Yasminelle biore, ponoć przy nadciśnieniu mogą być - tak mowi moja ginekolog. Zmeczona to ja jestem zawsze, ale chyba zadnych innych objawow nie zauwazylam. moze teraz i sam ten stres mi ten okres hamuje no kto wie:(

Gość csadevcwe vwrd
No to przyjmij do wiadomości że ciąża jest nieprawdopodobna a jutro marsz do apteki i uspokój się :) I następnym razem nie panikuj tak, chyba że lubisz jak ludzie jada po Tobie! :)