Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chinadoll

Nieprzyjemny orgazm

Polecane posty

Gość chinadoll

Gość chinadoll
Hej :) Mam spory problem... a mianowicie nieprzyjemny orgazm. (?) Uprawianie seksu samo w sobie jest dla mnie przyjemne, natomiat w pewnym momencie stumuacji przechodzi mnie nieprzyjemny dreszcz, okolice intymne stają się delikatne, każdy dotyk staje się wręcz bolesny. Czy istneje coś takiego jak "nieprzyjemny orgazm"? Nigdy nie doświadczyłam "przyjemnego" orgazmu, a raczej taki powinien on być... ;| Nie wiem dobrze, jak sobie z tym poradzić...

U wielu kobiet żołądź łechtaczki wykazuje taką wrażliwość, że byle dotknięcie sprawia im niemal ból i wolą mniej bezpośrednie pieszczoty trzonu łechtaczki lub całego wzgórka łonowego. W przypadku nadwrażliwości łechtaczki do jej stymulacji należy stosować olejki z dodatkiem mięty, co powoduje osłabienie receptywności łechtaczki. Masę informacji na ten temat znajdziesz w fachowej literaturze czy chociażby sieci.:-)

Gość chinadoll
Ale same pieszczoty łechtaczki sa przyjemne, nie odczuwam ani bólu ani dyskomfortu, robi się "coraz bardziej przyjemnie" i nagle prask, nieprzyjemny dreszcz i koniec zabawy. I dopiero wtedy dotyk staje się bolesny.

Gość student sekksuologii
spróbuj orgazmów odbytniczych i sutkowych!

Gość chinadoll
Nie mansturbuję się... jakoś nigdy mnie to specjalnie nie podniecało, wiem, że przy problemach z osiągnięciem orgazmu jest to zalecane... ale jakoś nie mam ochoty. ;|

Gość chinadoll
Tez się zastanawiałam, ze to może to... Aczkolwiek... nigdy nie czułam się winna, że uprawiam seks i nie uważałam tego, za coś złego bądź wstydliwego. No chyba że to jakoś mega głęboko w podświadomości siedzi.

Gość guzik prawda
jesli facet nie umie´cie doprowadzic do orgazmu to dostajesz nadwrazliwosci lechtaczki. Nie wolno dotykac tylko samej lechtaczki,moze to byc na poczatku przyjemne ale pozniej powoduje nadwrazliwosc i nie mozna wcale dotykaac. Powiedz partnerowi zeby lizal cala lechtaczke a niech juz zaczyna troche powyzej wejscia do pochwy,w polowie niech nacisnie mocniej jezykiem dalej przesuwajac a w miejscu napletka lechtaczki mniejszy nacisk i spowrotem to samo. Bez zadnych koleczek sa podniecajace na poczatku ale nie doprowadza do orgazmu wrecz odwrotnie. Ruchy musza byc jednostajne az do orgazmu a jak bedziesz szczytowac to nie moze juz takich intensywnych ruchow wykonywac. Podobnie jak czlonek ruchy sa intensywne ale tylko do orgazmu. Musza byc jednostajne takie same z takim samym naciskiem. Sprobuj najpierw sama sie doprowadzic do orgazmu.