Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już niedługo

Pród - Ś L Ą S K - Ruda Śląska - Godula !!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość karin 1979
nie

Gość już niedługo.......
Karin dziękuję :)

karina- nie rób głupoty! CC to powazny zabieg po którym się leży i leży... ja 3 miechy temu urodziłam na goduli Oleńkę. Poród naturalny, BEZ żadnego ZNIECZULENIA, nie nacinali mnie nawet (dzieki położnej Kasi-małej blondyneczce) a brak znieczulenie dzieki cipie położnej brunetce- nie znam nazwiska. ale urodziłam i żyję. chwilę po porodzie SAMA wzięłam prysznic, nosiłam Olę, smiałam się, wyszłam po dobie- a po CC będziesz leżeć, bół szwów jest podobno paskudny i długotrwały... rób jak chcesz ale na Goduli naprawdę porody naturalne są przeprowadzane dobrze. wszyscy myśleli że 1 dziecko- będę szyta, nacinana, ledwo żywa- a ja latałam jakz piórkiem w dupie. :) Ból spory ale z oksytocyną podobno sto razy większy- róż bez wspomagaczy- ja się męczyłam ze skurczami co 20 sekund przez 17 godzin ale wywołania nie chciałam- wytrzymałam i sprawnie urodziłam- kilka parć, pomoc położnej i Ola na świecie, krocze wogóle nie zmasakrowane a ja szczęśliwa. :) a po drugie z CC jest problem bo na goduli mało anestezjologów jest i do mnie nawet nie miała czasu przyjść zrobić OBIECANAGO znieczulenia :O lewatywę ci sami zrobią i nie brń się- o wiele większy komfort rodzenia. mi robiła to baba okropna i stara, traktowali mnie na początku jak zwierzątko w ZOO- w czasie lewatywy przyszło sobie 3 lekarzy i się gapiło. koszmar. ale na sali do porodu był już spokój

a do jakiego lekarza chodzisz? no i oczywiście jeśli bardzo się boisz to może zrób to CC ale naprawdę ja też chciałam a teraz wiem że to byłby okropny błąd. jak rodzisz naturalnie to dzieciątko na świecie- a Ciebie już nic nie boli- możesz je wziąć na ręce, chodzić. a jak masz CC to dziecko na świecie a Ty musisz dalej leżeć obolała, dalej czuć ból, nie możesz nawet podnieść dziecka... nie chcę Ci nic sugerować- że musisz, ale chcę Ci doradzić od serca. ja to dopiero się bałam, mam 20 lat, mieszkam tu od pół roku, nie znałam szpitala, lekarzy, nie miałam nikogo- panika. ale poród wspominam fantastycznie mimo 17 godz. bólu. :)

Gość już niedługo.......
im bliżej tym mam miększe nogi :D mam nadzieje ,że dam radę

już niedługo- a czemu byś miała nie dać :) będzie dobrze wszystko. ja byłam spanikowana, nie chciałam rodzić, chciałam żeby to dziecko jakoś wyjęli bez bólu, bez porodu, a skończyło się tak cudnie że lepiej nie mogło być :)

Gość karin 1979
tyle że ja panicznie boję się właśnie sytuacji z wrednymi położnymi, lekarzami, którzy myślą, że rodząc pierwszy raz wszystko wiesz chyba już jestem za stara na pierwszy poród i pierwsze dziecko :) wiem, że po cesarce jest dużo trudniej, wszyscy mi odradzają ale trudno mnie przekonać

w mojej poprzedniej wypowiedzi (chyba na 1 stronie) opisałam swój poród- w nocy miałam NAJGORSZĄ zmianę- lekarza skurwysyna i 3 położne które na moje krzyki i prośby o czopek na znieczulenie darły mordę że poród ma boleć! miałam jeszcze wtedy 19 lat a one tylko że wiedzą ile mam lat, że teraz pocierpię, że przeżyję i mam spać a nie wyć bo jest noc i chcą spać. myślałam że wyskoczę oknem z rozpaczy. a rano o 7 przyszła taka zmiana, że to chyba był cud od Boga- MÓJ lekarz ukochany i Kasia- połozna. byłam traktowana wspaniale, byli ze mną, mówili dokładnie co robić i wtedy już mimo potwornego bólu byłam szczęśliwa i myślałam tylko że za chwilkę, za moment wszystko się skończy i przytulę tego małego krzykacza :) i tak było :)

zobaczysz że będzie dobrze. tylko nie rób CC jak nie masz wyraźnych wskazań. naprawdę nie warto- poród nie boli ale cierpisz potem nie lepiej pocierpieć naturalnie a potem zobaczyć tą mordkę podobną do Ciebie, przytulić i zapomnieć o całym cierpieniu ? :) idę do Oli bo własnie się obudziła. skubaniec mały- 3 miechy ma a śpi w nocy po 10 godzin, a w dzień jest aniołkiem ... też Ci takiego dzieciaczka życze :)

Gość karin 1979
będzie jak będzie - najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe

Może i głupie , ale mam : Jak wygląda samo przyjęcie na oddział ?? Pytam bo nigdy nie rodziłam :)

idziesz na izbę przyjęć, tam kierują cię na oddział, na oddziale pytają o Twoje dane, czy masz skurcze itp, potem idziesz do takiego chujowego pokoiku gdzie zrobią ci lewatywę- jest tam kibelek i siedzisz tam z 40 minut aż się "wyczyścisz", potem przychodzi taka pinda- spisuje dane, czy pracujesz, itp... (wywiad) potem lekarz bada czy rodzisz no i jak rodzisz idziesz na salę porodową- bardzo przestronną, ładną, z kibelkiem- możesz tam być z mężem całą dobę nawet.

a ta sala , to jest salą w której rodzę czy czekam na dalszą akcje ?? A czy np jest taka możliwość ,że jestem w tym pokoju z mężem do czasu kiedy przychodzi ten nie za uroczy moment i czy wtedy męzulek może sobie wyjść ??

sala w której rodzisz to jednocześnie sala w której czekasz :) ja na niej spędziłam 17 godzin. a czemu nie chcesz męża w tej chwili? to najpiękniejszy moment! i mąż nie gapi się w krocze tylko stoi obok i trzyma za rękę, a potem dają mu nożyczki i przecina pępowinę. nie ma szans żeby zobaczył Ciebie od "złej" strony :)

dziękuję za info , a dlatego go nie chce , bo bardziej będę sie skupiała na nim niż na porodzie , by mi chłop nie zemdlał :D

mój też miał mdleć, umierać i panikować a naprawdę nic takiego się nie dzieje. to bajki i w filmach tak tylko się dzieje. jak cię będzie bolało to skupisz sie tylko na tym by "wypchnąć" już dziecko na świat. a jak zapłacze, to zobaczysz że waro być w takiej chwili z najbliższą osobą. mój od pierwszego spojrzenia zakochany w córci. nigdy w zyciu bym go nie wywaliła z sali- też taki panikant ale chyba instynktownie wie co robić. naprawde jego obecność pomaga. :) nie wywalaj biedaka ;)

i potem ta chwila, Ty mąż i dziecko- a tak on na korytarzu, Ty na sali...

wiesz czasem trzeba i tak , poza tym ja nie mówię ,że bym nie chciała to decyzja mojego , a ja ją akceptuję bo go rozumiem i kocham :)

Gość już niedługo..................
Ktoś tu może jeszcze zagląda??? Może opowie swoje wrażenia o tym szpitalu , będę wdzięczna .. pozdrawiam :):):)

Gość karin1979
wierzę Ci...ja też jak nigdy nienawidzę jak nie wiem co mnie czeka

a jeszcze lepiej ,że nie wiem co mnie czeka i kiedy :D:D:D a jak znam swoje szczęście to ja zacznę rodzić , a mój będzie w robocie i zanim się zwolni , by po mnie przyjechać i mnie zawieść na szpital to troszku minie ..... zawsze zostaje mi rower ;) :D:D:D:D

Gość karin1979
mamy te same problemy :) ja wczoraj mówiłam mojemu lekarzowi, że ciekawe skąd będę wiedzieć, że mam już jechać do szpitala i że już rodze, że on myśli, że ja już ośmioro dzieci urodziłam i wszystko wiem - ja tu poważnie a on się tylko śmiał

Gość aniao
hej dziewczyny, czy kiedy macie terminy? ja mam się stawić na goduli we wtorek rano 9.02. Jestem po terminie i najprawdopodobniej będa mi wywoływać poród, czy któreś z was się też tam wybiera na poczatku przyszłego tygodnia?

ja sie wybieram ... a kiedy maluszek zadecyduje :D:D:D termin mam nna 26.02 :) więc zostało mi jeszcze troszkę , ale różnie bywa wiec w sumie nie wiadomo kiedy się tam znajdę .....

Gość aniao20
to jeszcze masz trochę czasu, ale różnie to bywa. ja też cały styczeń miałam spakowaną torbę i kilkakrotnie miałam wrażenie że się zaczynają skurcze i do dzisiaj siedzę w domu i juz nie wierzę że mnie coś złapie.

Gość klik klik klik klik
rodziłam na goduli w wrześniu 2009 roku moim zdaniem rewelacja położne i lekarze mili (jedna taka pielęgniarka niska przy sobie dość niemiła ale nie dziwie się miała gównianą robotę a mianowicie robiła lewatywy :P) na oddziale noworodkowym tez miałam styczność tylko z sympatycznymi pielęgniarkami sala porodowa jednoosobowa duża i można powiedzieć przytulna jeden z pediatrów (koleś w średnim wieku ) niezły żartowniś - z usg wychodziło ze będzie dziewczynka a on mi tekst "piękny chłopiec" (od razu po porodzie nawet nie wpadłam a to by sprawdzać czy to na pewno dziewczynka jak dali mi ja na pierś ) co do jedzenia to fakt rewelacji nie ma ale to nie restauracja a szpital miejski ogólnie można sie zrelaksować psychicznie zero krzyków zamieszania na korytarzach lekarze wyrozumiali dla pierworódek :)

Aniu powodzenia , mam nadzieję że wszystko pójdzie szybko i sprawnie :) Ciekawa jestem czy jesteś jeszcze w domu , czy może już z maleństwem :) w końcu na godule masz się zgłosić jutro .. :)