Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AAAAA1980

Pytam doświadczonych MAM - czy to wszystko jest rzeczywiście potrzebne???

Polecane posty

Gość DZIEWCZYNY MAJĄ RACJĘ
JAK JUŻ MUSISZ PODGRZAĆ MLEKO TO RÓB TO TAK: http://www.instructables.com/id/How-to-heat-baby-milkformula-in-the-microwave./ POZA TYM JAK PRZEJRZAŁAM ZAWARTOŚĆ NETU POD TYM KĄTEM TO WSZĘDZIE ODRADZAJĄ WKŁADANIA MLEKA DO MICRO: NA WIKI ANSWERS, BABY CENTER, KIDS HEALTH, YAHOO ANSWERS, DOSŁOWNIE WSZĘDZIE TRĄBIĄ ŻE NIE WOLNO. http://www.associatedcontent.com/article/328872/why_you_cant_microwave_breastmilk.html http://www.mercola.com/article/microwave/hazards.htm

Gość berbeska
kup połowe tego co napisałaś i będzie dobrze:) a po co dziecku rękawiczki skoro urodzi się w maju?

Rękawiczki niedrapki - cieniutkie bo na początku nie powinno sie obcinać paznokietków. Moja urodziła sie w lipcu i na początku miała. Ale radze takie większe zeby luz był miedzy paluszkami bo się łapka zapoci.

Gość OBCINAĆ MOŻNA TYLKO LUDZIE
SIĘ ZWYCZAJNIE BOJĄ ŻE POOBCINAJĄ CAŁE PALUSZKI. :) A TAK SERIO TO SKARPETY MOŻNA NACIĄGNĄĆ NA RĄCZKI DZIECKA ALBO DŁUŻSZY RĘKAW. NIEKTÓRE ZACHODNIE CIUCHY DLA NOWORODKÓW MAJĄ SPECJALNE ZAKŁADKI NA DŁONIE ZINTEGROWANE Z RĘKAWAMI TAK ŻE NIE POTRZEBA JUŻ ŻADNYCH RĘKAWICZEK.

Gość gość
Połowę mniej ubranek. Gruszkę bym sobie darowała. Laktator też na początku. Reszta potrzebna-bylam podobnie spakowana-mialam podobne rzeczy. Dodam: dużo koszul po.porodzie (miałam 3-za mało wg mnie)-plamilam. Pocilam się bardzo

Gość gość
U mnie w szpitalu/ w Wawie rodzilam-Inflancka/zakaz rękawiczek dla dzieci. Nic się nie nakładało. Nie wiem, moja córcia się nie drapała. Oliwka na piczatek-bez sensu. Może później. Mojej córki niczym do pół roku nie smarowalam Poza tym oliwka ma parafinę. Dla Ciebie-duzo wody.

Gość gość
Rodzisz 30 maja, pierwsze 3 mies to czerwiec, lipiec sierpień, rozmiar ubranek ok 62: na dzień dobry zrezygnowałabym z ciepłego śpiworka z kapturem - zamiast tego taki pajacyk/ kombinezonik grubszy polarkowy wystarczy, zmniejszyłabym ilość bodziaków na po 5 z długim i krótkim rękawem - jeśli będziesz częściej włączała pralkę - jeśli chcesz włączać pełną to kupuj więcej rzeczy (nie będziesz drżała że nie wyschnie a tu się uleje). Zrezygnowałabym z aspiratorka / gruszki - już ktoś polecał fridę. Zrezygnowałabym ze śpiworka do wózeczka (w razie czego przykryjesz kocykiem). Specjalna torba na akcesoria jest droga, dobrze się sprawdza zwykła, mniejsza sportowa (tańsza). Dodałabym więcej tetry - przydaje się nawet na później jako śliniak / podkładka/ osłonka na moje ramię przy odbijaniu itp Nie miałam przewijaka -przewijałam na łóżku / kanapie, uważałam go za zbędny zakup, na łóżku mogłam swobodnie rozstawić kremiki / balsamiki / pieluszki/ chusteczki/ bodziaki ułożyć, myślę że sam przewijak byłby za mały ale część osób korzysta i sobie chwali...