Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam problem z długami faceta

Mam problem z długami faceta

Polecane posty

Bez przesady, to jakie on mial to wczesniejsze zycie, ze ma takie dlugi? Musialby dom budowac przynajmniej..

To są długi po części na poczet jego byłej a po części za rzeczy, których nie uporządkował w przeszłości i nie wiem dlaczego sądził, że jakoś samo przeminie i nikt się nie upomni. W sumie wyszło tego chyba z 20.000.

Gość trutruś
"Nie mam pojęcia dokładnie jak było w ich związku ale wiem na pewno, że to on odszedł od niej, ona chciała go zatrzymać, to wiem na pewno ale jak w związku nie wiem. " Dziewczyno nie wiesz jak jest naprawdę. Znasz tylko jego wersję, czyli nieobiektywną. Gdybyś poznała drugą stronę medalu może mogłabyś sobie wyrobić takie zdanie. Swoją drogą to niezwykle nieodpowiedzialny partner, skoro wciąż ma jakieś długi. I co z tego, że mówisz o rozdzielności majątkowej, skoro w innych postach twierdzisz: "moglibyśmy to spłacić". My? Nie masz wrażenia, że okradasz siebie i dziecko? Nie obawiasz się, że w godzinach próby popłyniesz na następnej pożyczce? Że kiedyś zapuka do Ciebie jakiś dresiarz i zagrozi, że złamie Tobie albo dziecku rękę? Bo wiesz gdzie dresiarz będzie miał papier o rozdzielności? Pomyśl proszę. Nie chcę Cię krytykować, ale jednak zmusić do konstruktywnego myślenia. Co osiągniesz w życiu z takim partnerem? Co dasz swojemu dziecku? Pozdrawiam.

O matko, nie będe w kółko powtarzać tego samego. Chyba lepiej wiem co wiem a czego nie. ON OD NIEJ ODSZEDŁ ONA CHCIAŁA GO ZATRZYMAĆ MAM NA TO WIELU ŚWIADKÓW I NAWET NA PAPIERZE TO MAM! Co do drugiej kwestii to fakt jest taki, że z mojej wypłaty nie daję na to ani grosza aczkolwiek skoro jesteśmy razem to uważam, że to co mamy i zarabiamy jest wspólne więc przyjmuję pieniądze zarobione przez niego jako też moje, stąd piszę "spłacimy". On nie ma zadłużenia u dresiarzy tylko jakby państwowe długi więc conajwyżej przyjdzie komornik, ręki mi łamać nie będzie chyba ale może wejść mu na wypłatę no i wtedy wiadomo, że długi są większe. Ja wiem, że on zachowuje się nieodpowiedzialnie i tego się właśnie boję i siedzę i myślę bo nie wiem co robić, on twierdzi, że już wie i rozumie ale ja mu nie wierze jak na razie w to, że on wie i rozumie, dlatego jestem w kropce i póki co nie robię nic.

To niesamowite ale on się do mnie nie odzywa, ignoruje mnie, zachowuje się jakby mnie nie było. Co ja mu do cholery zrobiłam? On mi wyskakuje, że ma takie długi i to ja mogłabym się obrazić, wkurzyć i nie wiadomo co jeszcze a tutaj niespodzianka, on najwyraźniej uważa, że jest pokrzywdzony i ja zasługuje na karę. Nie wytrzymam, serio, jeszcze nigdy nie widziałam takiego chamstwa.

Gość thc
Poproś o informację z BIK, tam więszość niespłaconych długów figuruje. Kosztuje to chyba 50 zł, wiec dla faceta to wydatek niewielki, a i sam bedzie wiedział na czym stoi tak naprawdę.

Gość blokers to komiczne
trafiłaś na pieprzonego manipulanta. Nie wrózę ci nic dobrego w związku z tym człowiekiem a już NA PEWNO odradzam jakąkolwiek formę wspólnoty majątkowej z nim ( małżeństwo, spółka) :O

Gość tagłupia
Uciekaj od niego. Ja tak zmarnowalam 20 lat zycia. Zawsze były długi, zawsze " ostatnie" i zawsze obiecywał ,że się zmieni. Zadłużył mnie, okradł z szacunku i godności w środowisku. Tacy socjopaci się nie zmienią. Dla nich to sposob na życie.

Gość thc
W przypadku niespłaconych długów watpliwe jest powodzenie faceta przy zakładaniu własnej firmy, nierzetelnym klientom nie zaloża rachunku w banku, nie udziela kredytu, nie uzyskasz telefonu na abonament itp.itd. Ponadto wiarygodnośc firmy przy takim właścicielu jest wątpliwa, chyba że to jakieś szemrane interesy.

Gość thc
Czeka Cię cięzka praca, może więc jednak złóz wniosek o alimenty bądź dogadaj sie z nim polubownie i daj sobie spokój z facetem, a ile on ma lat tak na marginesie??

Gość gaal anonim
po co się pchać w taki związek i takie problemy...

Gość a jego byla...
to jest normalna?:D ze chciala niby go zatrzymac przy sobie?

Mnie się wydaje, że ona po prostu wystraszyła się być samą. Ja na pewno z nim nie wejdę na żadną wspólnotę finansową, nie ma szans. A ta firma to ja mu powiedziałam, że on tego w życiu nie pochyta ze swoim stylem życia, stwierdził, że to zostawiłby mnie.

Gość amaletta
stwierdził, że to zostawiłby mnie. no to masz jasność jaką ten człowiek ma hierarchie wartości :O

Tak, powiedział, że zajmowanie się stroną finansową firmy zostawiłby mnie bo on ma świadomość, że zapomina o takich rzeczach itd. Teraz i tak ja się wszystkim zajmuję, opłaty za mieszkanie, samochód i wszystkie inne rzeczy związane z pieniędzmi bo ja o tym pamiętam a on nie.

Gość amaletta
nie daj sie brać na lewe sanki, to KURWA NIE JEST PROBLEM PAMIĘCI! tylko wygody. Ja tez nie pamiętam o pierdołach i płatnosciach, ale wydatek 20 zł na kalendarz co roku sprawia, że nie wloką się za mną sprawy sprzed 100 lat

Gość nie mam za grosz honoru
Nie wiem co ci rozsadnego poradzic. Bylam z facetem, ktory zupelnie nie mial glowy do pieniedzy, bylismy razem tylko rok i odeszlam od niego. Dlaczego? Nie wytrzymalam kiedy kolejny raz poprosil mnie o pozyczenie powaznej jak na moje owczesne zarabki pieniedzy - 12 tys zlotych co sie rownalo polrocznemu dochodowi netto. Mialam tyle i nawet troche wiecej oszczednosci, moglabym pewnie dodstac kredyt w banku ale prawda powiedziawszy najpierw zapytalam na co te pieniedze. Powiedzial, ze na zalatwienie starych spraw. Po dlugim czasie okazalo sie, ze te stare sprawy to wlasnie dlugi hazardowe - nalogowo gral w pokera i przegrywal mase kasy. Pierwszy raz pozyczyl chyba tysiaka, oddal po trzech miesiacach. Potem pozyczal miejsze i wieksze sumy co jakis czas a musialam sie upominac i chodzic. Przy kwocie 12 tys zarzadalam spisania umowy i potwierdzenia notarialnego. I dowiedzialam sie, ze mu nie ufam. Bylam zakochana, przepraszalam, blagalam. Po tygodniu przyszedl z pierscionkiem. Zgodzilam sie za niego wyjsc. Nastepnego dnia powiedzial, ze przyslemu mezowi chyba pozycze pieniedze bo teraz to juz nawsze wspolne. rzucilam pierscionkiem i kazalam sie mu wynosic. On dzisiaj siedzi w wiezieniu, lezal w szpitalu powaznie pobity, chyba przez wierzycieli. Moze gdybym mu dala pieniedzy to by tak nie bylo . Dzisiaj mam meza, ktory umie trzymac kase, nie wydaje na glupoty i nie jest skapcem jednoczesnie. Moj ex potrafil mi wyrzucic, ze kupilam sobie buty za 200 zlotych kiedy on wlasnie musi splacac cos tam. ja jesli juz kupuje buty to takie by starczyly na dluzej.

Tak to jest tylko jego wygoda, też tak uważam, po prostu wie, że ja pamiętam wiec on nie musi. Aczkolwiek na pewno nie gra nigdzie to wiem, te swoje długi spłaca z tych pieniędzy, które zarobi ja swojej wypłaty nie daję bo te nasze pieniądze idą na życie, opłaty, jedzenie itd. Sam mi powiedział 2 dni temu, że dla niego pieniądze to nie wszystko. Dla mnie też nie ale wiem, że są ważne i trzeba jednak je mieć a on jest nauczony, że jak masz to masz a jak nie to nie i coś się wykombinuje. Tak go nauczyli rodzice. Sami tak żyję. Nie raz mu powiedziałam co o tym myślę.

Gość Kobieto ty
tez boisz sie byc sama skoro to ciagniesz,co to za milosc i zwiazek? Wszystko zaczelo sie od klamstw teraz najlepiej zlozyc wine na jego ex,ale to on jest dupek nic nie warty.Pomysl o sobie i dziecku ile latwiej byloby ile wolnego czasu dla dziecka, a nie splacac dlugi jakiegos gnoja ktöry nie ma odpowiedzialnosci.

Ja nigdy nie zwaliłam winy na jego ex. W którym momencie to zrobiłam?

Jeśli chodzi o długi, które a są związane z jego ex to jest fakt, ma takie długi, odszedł od niej i musiał ponieść konsekwencje ale wcale jej za to nie winię bo sama postąpiłabym tak samo. Myślę, że prawie każda kobieta tak by zrobiła. A że musi to spłacić to jest to faktem i co mam mówić, że nie? Taka jest prawda. Jak wiele innych długów.

Póki co nic bo serio nie wiem, to nie jest taka sobie decyzja tylko jedna na całe życie. Dziecko jest za nim głupie i to nie jest takie łatwe. Na pewno nigdy bym z nim żadnej wspólnoty majątkowej nie zawarła, absolutnie. Do chwili obecnej on zarabiał jakieś pieniądze, na życie nam wystarczało i sobie spłacał raz na jakiś czas te długi. Zobaczę jak to będzie teraz. Odnośnie firmy to temat dla mnie bez sensu teraz, ja jestem taka, że nie cierpię długów, nawet jakbym wisiała 10 złotych to mnie cholera bierze więc nie widzę sensu myśleć o czymś takim teraz kiedy ma tak dużo długu.

Gość domhipotek
straszna sytuacja spotkała Ciebie w życiu, ale nie załamuj rąk, wszystko może się ułożyć!! poczytaj[url=http://domhipotek.com/pozyczki-dla-zadluzonych.html] porady dla zadłużonych, na pewno znajdziesz tam coś co pomoże Ci uporać się z Twoimi kłopotami

Gość gość
Mój też takie bajki opowiadał. A to długi po byłej, a to po ojcu, a to koledze coś wziął itp. Końca nie było. A kiedy ja na głowie stawałam, aby mu pomóc on zaciągał nowe. Do dziś nie wiem, co on robił z tą kasą. W każdym razie łącznie z poprzednimi długami mógłby za nie spokojnie kupić fajne mieszkanie w dobrej dzielnicy. Klapki spadły mi z oczu bardzo późno, ale lepiej późno niż wcale. Jego nie ma a ja mam samochód, remontuje dom po rodzicach i pomyśleć, że bez niego miałabym to wszystko wcześniej, a tak klepałam biedę z księciem, który się śrubokrętem nie potrafił obsłużyć. Obecnie zmienia dziewczyny na coraz młodsze, bo młoda to niezbyt myśląca. Zawsze szuka takich wrażliwych i naiwnych (ja też taka byłam). Robi z siebie ofiarę. Ponoć te długi, co ma teraz to przeze mnie, a ani grosza nie dawał na utrzymanie. Żeby było śmieszniej pracuje od wielu lat w sporej firmie, na dobrym stanowisku za spore pieniądze. Także dziewczyny uważajcie i nie dajcie się zwieźć, bo to co ma to albo na kredyt albo która naiwna mu kupiła. Jeszcze się obrażał, gdy przez te jego długi pieniędzy nie było, że on takiej wędliny jeść nie będzie. Mam mu kupić dobrą szynkę i kabanosy;p

Gość AsiaG23
Niefajna sytuacja, nie ma co liczyć na to, że facet się zmieni. Zadaniem mężczyzny jest zapewnienie stabilności i poczucia bezpieczeństwa rodzinie. Ale my, naiwne często wierzymy, że kredyt, kolejna pożyczka, chwilówka jest tylko ostatnim krokiem do zdobycia dużych pieniędzy. Ja tak wierzyłam, ale byłam jeszcze głupsza, brałam pożyczki na siebie, podpisywałam swoim nazwiskiem. No i co, zostałam z tym sama. Przytłoczyło mnie to wszystko, wpadłam w depresję. Pomogła mi mama, wynajęła Spartan Group, firmę, która zajmowała się negocjacjami z wierzycielami w moim imieniu, radzili co robić. Teraz jest w miarę stabilnie, wszystko mam rozłożone na normalne raty, możliwe do spłaty. Jakoś sobie z tym radzę. Za naiwność trzeba płacić.

Gość gość
Czyli sytuacja jest taka że dwie kobiety ( w tym jedna żona, ta ktòrej przysięgał przed Bogiem) walczą o krętacza, nieodpowiedzialnego łebka i.oszusta ktòremu po potrąceniu zostaje 600 zł na czysto? Tak mało chłopów bw Polsce czy co?

Gość olga123
pomóż mężowi ogłosić upadłość konsumencką, ma problemy komornikiem zadzwoń 535 132 294