Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krew mnie zaleje zzzzarazzz

Komornik siadł na wypłate.I co teraz?

Polecane posty

być może, ale w większej mierze wynika to z faktu, że to mężczyźni częściej występują w roli płacących alimenty albo niepłacących migaczy :) FA upadł, bo ponad 80% alimenciarzy nie płaciło zasądzonych alimentów lub, jak wolisz, dlatego, że kobiety były wredne :)

jesli matka olska nie wywiazuje sie z obowiazku opieki mozna odebrac jej dziecko,tak stanowi prawo

zabawne jest w tym wszystkim to ze matki placza ze nie maja za co dziecku dac jesc a jak ojciec chce je wziasc do siebie zeby z nim mieszkalo to przymaja je rekami i nogami byle tylko nie poszlo do ojca. wiec o co chodzi tak naprawde? gdyby chodzilo o dobro dziecka to takie dziecko byloby u tego rodzica ktory zapewni mu lepsze warunki bytowe. a tymczasem w 99% dziecko idzie do matki chociaz ona ma gorsze warunki i prosze mi tu nie pisac ze matka lepiej wychowa dziecko bo moj kolega wychowuje trojke dzieci - zona zostawila go 5 lat temu, kiedy najmlodszy synek mial rok

Dysproporcje w płci dłużników alimentacyjnych wynikają wyłącznie z tego, że prawie zawsze małoletnie dzieci mieszkają przy matkach. Wyjątki to takie, gdy kobieta siedzi w pace albo w psychiatryku ;)

Gość wychowanie dziecka
nie sprowadza sie do pieniedzy, gdyby tak bylo dawaloby sie dzieciakowi kase raz w miesiacu, pakowalo torbe w gescie dobrej woli i niech sie chowa na ulicy. Wychowanie dziecka to milion obowiazkow jednym z nich jest lozenie pieniedzy na jego utrzymanie. Ojciec alimenciarz powinien robic chociaz tyle To do pana Blokersa...

Zołza, najważniejsze przecież jest dobro dziecka ;) Zwykle dopiero po rozstaniu rodziców okazuje się, że od zawsze znali oni jego zupełnie inne definicje ;)

Do "wychowanie dziecka": zauważ, że rodzina składa się z mamy, taty i dziecka (dzieci). Od stworzenia takich warunków można mówić o WYCHOWANIU a nie UTRZYMYWANIU dziecka.

Od ich rozstania minelo ok.3 lata dziecko ma 4 lata.Miala juz 3 facetow.Kazdy z nia mieszkal. jak miala faceta to potrafila powiedziec ona ma ojca( niby jej nowy partner) i ze ona takiego tatusia nie potrzebuje. Moj chcial wziac dziecko a ona po miesiac czasu mu nie dawala.Dopiero jak byl termin placenia alimentow.Zerwala z facetem i sobie o nim przypomniala.I wtedy dzownni i pisze zeby corke wzial na wweeknd. Kilka miesicy temu mial sprawe o ograniczenie mu wladzy rodzicielskiej.Bo chiala stworzyc ze swoim nowym partnerem rodzine dla dzecka.Mala zabiera na weeknd do siebie.1 raz w miesiacu+ co tydzien sobote lub niedziele.Kazde swieta mala jest u niego.Urodziny zawsze jej robi u siebie.I matka 2 dla niej u siebie w domu. Przez 3 lata co miesiac placi 1 raz mu sie zdarzylo ze nie zaplacil bo byl na zwolnienu lekarskim( bial maly wypadek) i dostal niska wyplate.

Gość wychowanie dziecka
czyli jesli tata zniknie z domu to dziecka juz nie trzeba wychowywac? No to by faktycznie wiele tlumaczylo

Zołza, może za bardzo skróciłem ;) Autor miał na myśli, że mamusia szarpiąca się z tatusiem o alimenty, kontakty z dzieckiem, wqrwiona i roztrzęsiona (i jeszcze wyzywająca faceta od najgorszych w obecności dziecka) nie jest zdokna do wychowania dziecka.

Do "wychowanie dziecka": znikający tatusiowie nie są rozdawani "z przydziału" przez KC PZPR ;) Trzeba selekcjonowac kandydatów na ojców swoich dzieci i wiedzieć czyj materiał genetyczny się przyjmuje :P

Gość ale i kochanica zakladajaca
ten temat nie jest w porządku. OCZERNIŁA MATKĘ DZIECKA JAKBY WSZYSTKO WIEDZIAŁA CO SIĘ DZIEJE W TAMTYM DOMU. SŁUCHAJ PANIENKO LEŻAŁAŚ POD ŁÓŻKIEM MATKI TEGO DZIECKA? PODGLĄDAŁAŚ? PODSŁUCHIWAŁAŚ? Takie to metody mają te .... Może zajrzyj do swojego łóżka? Ilu facetom dawałaś d... ? Podła jesteś i tyle. Ale poczekaj. Urodzisz dziecko. Później dostaniesz kopa w d... i wtedy ty będziesz biegać do komornika w sprawie alimentów spóźnionych o miesiąc. Tatuś ma wyznaczony termin. Olał to. A dziecko chce jeść, nawet jak tatuś ma je w d...

Gość wychowanie dziecka
Sa dwa wyjscia: albo kobieta ma prawo do rownej z mezczyzna nieodpowiedzialnosci, w takim wypadku moze przyjmowac material genetyczny dowolnie, tak jak panowie rozdawac albo od kobiety wymaga sie wiekszej odpowiedzialnosci i obarcza sie ja konsekwencjami bezmyslego zachowania dwojga ludzi, w takim wypadku nie mozna sie dziwic ze dzieci sa przyznawane przez Sady matkom...Sady maja prawo zakladac z gory ze mezczyzni sa bezmyslni i nieodpowiedzialni a ich dzialania nalezy kontrolowac ;)

Do "wychowanie dziecka": znikający tatusiowie nie są rozdawani "z przydziału" przez KC PZPR Trzeba selekcjonowac kandydatów na ojców swoich dzieci i wiedzieć czyj materiał genetyczny się przyjmuje i vice versa kobiet się z przydziału nie dostaje, więc po co pisać o wrednych matkach polkach?

Gość bardzo duzo mu zabral ten
komornik....jak na moje....chyba nawet nie wiesz ale on musial miec wiecej niz miesiac zaleglosci...poza tym skoro zarabia 1700zł to chyba stac go na to zeby co miesiac placic alimenty...skoro nie zaplacil dobrze mu tak.... matka dziecka niestety ale musiala sama wlozyc cale pieniadze na utrzymanie dziecka bo dziecka niestety ale zahibernować na miesiac az ojcu sie zachce znowu placic nie mozna.... Takze mi nie jest zal Twojego faceta powiem wiecej dobrze mu tak.... i nie dziwi mnie to,ze matka dziecka komornika mu nie zdejmie....on jest poporstu nie pewny....a Ty sie zastanow czy z kims takim warto budowac swoja przyszlosc....skoro olewa teraz swoje dziecko to Ciebie i wasze wspolne dzieci tez oleje....

Do "wychowanie dziecka": kobiety mają jednak przypadłość umyślnego "łapania na dziecko" i późniejszego wyrażania zdziwienia faktem zniknięcia tatusia :P

Gość Ty usiadz na komornika

Bo znam to dziewczyne i wiem jaka jest. Czy to normalne zeby przez 3 lata miec 3 facetow. I do kazdego mala mowila "tato".Teraz niedawno znow rozstala sie z facetem.A przeciez chciala z nim stworzyc rodzine i normalny dom na dziecka.I co z takiego dziecka wyrosnie.Non stop nowy tatus. Zaraz znow znajdzie sobie nowego i moj facet bedzie musial sie prosci zeby wziasc corke.

Gość Teddy 0.
Zaraz będą i córeczkę posuwać kolejni fagasi twojej konkurentki :D

Gość wychowanie dziecka
co do lapania tatusia na dziecko to faktycznie, wsrod panow krazy taka miejska legenda. Moge Cie jednak zapewnic, ze masz mniejsza szanse trafic na taka panne niz na atak rekina ;) Odetchnij i juz sie nie martw

Gość bardzo duzo mu zabral ten
i jeszcze jedno.... co z tego ze byl na zwolnieniu lekarskim.... mial wypadek? dostał odszkodowanie... byl na L4? zasada jest taka im dluzej jestes na L4 ym bardziej ci sie to oplaca....takze to go nie tlumaczy u mnie w firmie bylo tak 2 tyg byłam na l4 potem 2 tyg pracowalam i z kasa wyszłam lepiej niz jakbym caly miesiac zapierdzielała.... Obowiazkiem Twojego faceta jest płacic na dziecko w terminie... ale jak widac nawet tego nie potrafi i jest to dla niego zbyt odpowiedzialne zadanie dlatego zamiast komentowac matke dziecka zacznij komentowac poczynania Twojego faceta tak samo ostro....

Wlasnie moj facet do mnie dzownil i rozmawail ze swoja byla.Komornik zabral mu te zalegle i biezace alimenty.Bo ona nie pracuje i ona nie ma kasy i nie ma za co zyc.Ale powiedziala ze jak dostanie kase od komornika to pojdzie i mu go zdejmie. Teraz jak troszke ochlanelam to w sumie dobrze ze mu zabral calosc teraz ma juz na biezaco.I tak mial to oddac tylko ze na 2 raty. Tak jak zarabia 1700zł to komornik mu zabral ok.900 i zostalo mu do wyplaty 800zl.

Gość wychowanie dziecka
Blokers, no to bardzo rozsadnie :)