Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marietta ricotta

Zsunięta prezerwatywa a 25 dzień cyklu... postinor?

Polecane posty

Gość marietta ricotta

Witam, Zacznijmy od tego, że mam 22 lata, i stałego partnera. W razie jakby ktoś mnie chciał od puszczalskich dziwek wyzywać. Wiem, że mój problem jest na poziomie nieodpowiedzialnej 17-stki, nie myślałam nigdy, że kiedyś się znajdę w takiej sytuacji, ale cóż stało się. Współżyłam z chłopakiem jakieś 9 godzin temu. Czyli w 25 a raczej już 26 dniu cyklu. Zsunęła się nam prezerwatywa. Myślę, że wiele się z niej nie wylało, ale zawsze coś... Chłopak mówi, żebym szła do gina po postinor. A ja się trochę boję... nie chcę się faszerować hormonami. Może mi coś doradzicie? Co powinnam zrobić, przy założeniu, że jeszcze przez kilka lat nie chcę mieć dzieci? Myślę, że 25 czy 26 dzień cyku to już raczej dni niepłodne, ale jakieś prawdopodobieństwo zawsze jest. Iść po tą cholerną tabletkę czy nie?

Gość Milaszka
Mialas dni nieplodne, nie jestes w ciazy napewno.

Gość tylko łapka
leć po ten postinor,chłopak jest mądrzejszy od ciebie

Gość marietta ricotta
mądrzejszy, tylko, że to nie on będzie musiał przyjąć tą dawkę hormonów.... a na każdego to działa inaczej... poza tym nie wiem w ogóle gdzie znaleźć takiego gina, który mnie przyjmie od ręki i jeszcze przepisze to świństwo... bo czytałam różne rzeczy na ten temat

Gość marietta ricotta
już sama nic nie wiem

Gość niebanalna
to na pogotowie.mówie poważnie!

Gość niebanalna
a tam "trzeba było"teraz to już nic nie poradzi.leć laska póki nie minęły 72 godz,bo potem będzie ryk

marietta ricotta 1 ubierasz się 2 wychodzisz z domu 3 idziesz do ginekologa 4 mówisz mu co i jak 5 bada cie jeśli zajdzie taka konieczność 6przepisuje ci postinor lub inne tabletki jeśli uważa ze nie ma innego wyjścia 7 dziękujesz umawiasz się na kolejną wizytę 8 wrcasz do domu --przestajesz wypisywac tutaj głupoty!

Gość little girl only
Tak - bierz postinor po każdej pękniętej gumce, niezależnie czy dni płodne czy niepłodne a za kilka lat na pewno będziesz miała dzieci...

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
daj sobie spokój z postinorem, w tych dniach cyklu na 90% nie zajdziesz w ciaze

Gość marietta ricotta
Tak też postanowiłam... Nie będę go brać. Jest małe prawdopodobieństwo, a ja nie chcę się tym faszerować. Za kilka lat chcę mieć dzieci, a nie wiem czy ta tabletka jest do końca bezpieczna i nie będzie miała na to wpływu czy będę mogła później zostać mamą. Zastanawiam się też nad moralnością tego rozwiązania. Co ma być to będzie... Z dwojga złego wolę teraz mieć dziecko niż później go w ogóle nie mieć. Chyba, że mi chłopak przemówi do rozsądku jak wróci z pracy :P

bez przesadyzmu, raczej nie ma specjalnych szans na ciążę, chyba, że masz bardzo nieregularne cykle. albo dużego pecha ;)

Gość marietta ricotta
właśnie cykle mam w miarę regularne co 28-29 dni dlatego myślę, że będzie ok

"nie ma specjalnych szans na ciążę, chyba, że masz bardzo nieregularne cykle. " tylko że plemniki mogąprzeżyć w drogach rodnych, bo majątam niezłe wilgotne ciepłe środowisko, kilka dni więc co z tego że dzisaj nie ma jajka jak może być za 2 dni :P

Gość marietta ricotta
jak za dwa czy trzy dni ma być okres, a żeby plemniki przeżyły potrzebny jest płodny śluz... a skąd płodny śluz w niepłodne dni?

Gość marietta ricotta
a gdzie uzasadnienie?

Gość fitka no
no pewnie lec nie zastanwiaj sie na dzieci masz czas jestes za mloda na mame Pozdrawiam i polecam brac oprocz tego tabletki antykoncepcyjne ;)

Gość niczego nie bierz
w tym dniu cyklu z pewnością nie mialaś owulacji

"uważaj, bo jeden mężczyzna już urodził dziecko, ty też możesz zajść " ta zboaczona baba któa sobie płeć zmieniła ale nie wycieła macicy i dała się przelecieć? czy ta któa zamroziła swoje komórki jajowe, potem sięzoperowała, weszła w związek gejowski i dała jajo do wychowania ze speirmą męża matce surrogatce? bo to jakiśtaki hardcor był

Gość marietta ricotta
BNB widzę, że Ci zależy żebym jednak w tej ciąży była :P

Gość marietta ricotta
niby nie koniec świata, ale jest jeszcze tyle rzeczy do zrobienia zanim się zacznie być za kogoś odpowiedzialnym...

jesli masz regularne cykle z roznica pomylki do 1-2 dni to mialas wtedy dni nieplodne i nawet jakby byl 18 dzien cyklu (przy okresie nastepujacym w 28-30dniu)to tez moglabys sie kochac bez zabezpieczenia. wieksze ryzyko zajscia w ciaze wystepuje podczas okresu i po okresie (plemnik moze przezyc maksymalnie 7dni i dotrwac owulacji ktora zazwyczaj nastepuje 12-15dnia)do 16-17 dnia cyklu sa dni plodne - potem jajeczko obumiera i nie ma z czego powstac dziecko. tak wiec nie jestes w ciazy-ci co uwazaja ze mozesz byc widac spali na biologii i nie czytali zadnych poradnikow dotyczacych seksu. ps.tylko jesli masz rozregulowane cykle w sensie ze jednego miesiaca 28dni, 2 miesiaca 35 a trzeciego 21, albo mialas silne stresy po okresie lub bylas gdzies za granica to wtedy mozesz isc po ta tabletke bo jest ryzyko ze dzien owulacji sie przesunal- ale i tak w tych 2 ostatnich przypadkach(stres, podroz) nie mial prawa przesunac sie dalej jak do 20dnia cyklu.

Gość marietta ricotta
dzięki trochę mnie uspokoiłaś... choć i tak się będę martwić do okresu... no nic, zostało mi tylko czekać do poniedziałku