Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sosjerka

chce przygarnac psa ze schroniska - PROBLEM

Polecane posty

od dawna mysle o tym, aby przygarnac taka sierotke ze schroniska. Nie jest to moja fanaberia, ale wielkie pragnienie. Jestem dorosla osoba, w rodzinnym domu zawsze był pies. Teraz wyprowadzam sie do wlasnego mieszkania i chcialabym zabrac ze schroniska jakiegos biednego pieska. Moze byc bez oka, czy lapki, moze byc obiektywnie rzecz biorac paskudny, ja wlasnie takiego psa chce kochac i go uszczesliwic. Problem polega na tym,ze moj chlopak rowniez posiada psa - nie psa ;> jest to husky o ciezkim charakterze, pies, ktory ma w dupie wsyztsko, lacznie ze swoim panem. Lubie go na swoj sposob, ale nie wypelnia mojej 'psiej pustki' ;] Nie ma z tym psem kontaktu, nie merda ogonem, no po prostu taki pies- kot;] I teraz problem - czy mimo wsyztsko przygarnac biednego psiaka ze schroniska, wiedzac, ze w przyszlosci i husky (pod warunkiem,ze dozyje - juz jest dosc stary) bedzie mieszkal w tym smaym domu? Czy spelnic swoje marzenie o biednym psiaku, kosztem problemow z zamieszkaniem ze sowim facetem, drugim psem, klotniami etc.?

ja bym nie ryzykowała, jezeli maja byc pod jednym dachem husky moze byc zazdrosny i moga sie gryzc tym bardziej jezeli chcesz wziac takiego kaleke, biedaczka,on bedzie słabszym osobnikiem podziwiam Cie, ja jakbm mogła tez wziełabym takiego pieska zeby chociaz na starosc zaznał ciepła... :( niestety mam juz dwa psy...

Gość Lubieżelki
taaa a fececi nie biją kobiet...srata tata

husky jest suczka, ona jest okej , nie jest agresywna, tylko taka nieokrzesana i nietowarzyska - ja mowie na nia warzywo ;p ;) chce wziac malego samczyka, bez oczka. Nie dlatego,ze robie z siebie matke terese, bo tego typu osoba nie jestem. Po prostu kocham psy i mam jakas wewnetrzna potrzebe kochania takiej schroniskowej lajzy i zeby ona kochala mnie ;) A poza tym na razie na pewno husky nie zamieszka z nami, moze nigdy. I dlatego zastanwiam sie,czy warto jest przekreslac swoje marzenia ( i tego biednego psiaka pewnie tez), sugerujac sie przyszloscia, ktora moze nie nadejdzie. A zreszta sadze,ze dla takiej schroniskowej bidy wielkim szcesciem bedzie nawet mieszkanie z drugim psem, niz umieranie w schronisku :/

Gość grenadinne
ja ma takie wrazenie, ze ty juz decyzje podjelas, a teraz szukasz jedynie takiego motywacyjnego kopa - posc, zabrac i zeby juz byl ;) powodzenia! ostatnio uslyszalam, ze biorac psa ze schroniska nie zmienisz calego swiata, ale zmienisz caly swiat dla tego jednego psa :)

grenadinne - jest dokladnie tak jak mowisz - szukam kogos, kto mi powie, ze wlasnie tak powinnam zrobic, nie myslac o tym,co bedzie kiedys. Moj chlopak jest przeciwny, bo jest jego pies. A ja nie umiem sie pogodzic z tym,ze musze czekac, tym bardziej,ze robie to od 2 lat, ale temat wraca. Teraz znalazlam psiaka, ktory skradl moje serce i chcialabym go przygarnac. A ludzie obok mowie,ze to nierozsadne, skoro w przyslzosci bedzie bhusky, bedzie dziecko i milion innych rzeczy. :/

Gość juiop
Jeżeli w domu jest już pies nie bierz następnego...można zaryzykować biorąc suczkę, ale i to nie gwarantuje spokoju. Pies, który był pierwszy będzie odczuwał zagrożenie dla swojej pozycji i swojego terenu...może doprowadzic to do agresji skierowanej do nowego psa...pozostawienie tych piesków choc na trochę bez opieki ( właściciele w pracy) może źle się skończyć...

nie ma innego psa. Jesli w przyszlosci ja i moj chlopak bedziemy chcieli zamieszkac razem, a jego pies do tej pory bedzie zyl to wtedy wprowadzi sie razem z nim.. Ale to wsyztsko jest pod znakiem zapytania.

Stary pies na pewno zaakceptuje nowego i uzgodnia jakieś warunki, co do współżycia, ale dopiero po jakimś czasie. Ja miałam właśnie flegmatyczną dobermankę i zakręconego kundelka, i choć przez kilka pierwszych dni sierść latała w powietrzu, to potem jeden spał wtulony w drugiego:)

hehehe ;) ciesze sie, ze tak mowisz, chcoiaz u mnie nie wiadomo,czy sytuacja z serii ' 2 psy w mieszkaniu' kiedykolwiek bedzie miala miejsce. Po prostu moj chlopak traktuje mnie jak rozpieszczonego bachora, ktory sobie wymyslil psa. A to jednak troche wieksza sprawa, bo ja nie szukam psa z rodowodem, ktorym sie bede chwalic na ulicy. Chce biednego psa, ktorego spotkala wiele zlego w zyciu - chce mu to wsyztsko wnagrodzic, kupic miekka poduche, pileczke i miec w dupie tych, ktorzy beda krzywo patrzec na psa bez oka.

Gość tootsie25
Zdecydowanie wez psinke! Sama mowisz, ze nie wiadomo w ogole czy do zamieszkania waszego w ogole dojdzie, jesli tak, to nie wiadomo czy "warzywko" bedzie jeszcze na tym swiecie, wiec nie zastanawiaj sie. Ja mam jamniczke i marze o drugim psiaku, ale mama by mnie chyba zabila gdybym przyszla z drugim zwierzakiem:D

dziekuje tootsie za wsparcie :D I wiem,ze wszyscy wiecie,ze zalozylam ten temat wlasnie po to, aby cos takiego uslyszec. I mimo,ze to jest akurat troche dziecinne to kieruja mna naprawde wyzsze uczucia ;] Za chwile jade na powazna rozmowe o psiaku :>

Gość lojkara
i ?

Gość a ja poznalam
i jak z psinka?:) opowiadaj

Rozmowa była ciezka..Nie dlatego,ze problemem jest przygarniecie pieska, tylko co bedzie jesli...;] ale drazni mnie takie gdybanie, bo rownie dobrze moze mnie szlag trafic za 2 dni ;p to najlepiej sie obwiazac puchowymi poduchami, wejsc do szafy i czekac ;p no bez sensu :p Poryczalam sie oczywiscie opowiadajac o psie, ktorego jakis ch.. skatowal tak,ze stracil oko. Ale koniec koncow postanowilismy przygarnac psiaka :) Bedzie sie oswajal ze sowja kolezanka i moze pewnego dnia zamieszkaja razem ;) Na razie chce sie jak najwiecej dowiedziec o psiaku no i mam nadzieje, ze jescze szukaja dla niego domu :)

Gość tootsie25
zamiesc jego zdjecia jak juz go bedziesz miala;)

biorac psa ze schroniska nie zmienisz calego swiata, ale zmienisz caly swiat dla tego jednego psa TO PRAWDA PRZEZ DUZE P też mam psiaka ze schroniska, to najwierniejsze zwierzątko jakie widziałam

Gość jedyne co mozesz teraz
powiedz dlaczego tak sie uparłas żeby ten pies był bez oka?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aec77bbd5f01fd27.html to moje (mam nadzieje moje) cudo :) Wiem,ze to idiotyczne, ale takie bidy bez oczek,lapek etc. chwytaja mnie za serce. Sadze, ze maja o wiele mniejsza szanse na adopcje, bo ludzie wstydza sie wychodzic z okaleczonymi psami. Tym bardziej chce byc ta osoba, ktora go przygarnie. Wlasnie dlatego, ze ma mala szanse, a mnie jego brak oczka w ogole nie przeszkadza, wrecz sprobuje go kochac 2 razy mocniej wlasnie za to, ze jest tak wyjatkowy ;) Odezwala się do mnie jego opiekunka - Miki wciaz szuka domku ! :D Jutro bede dzwonila popytac o szczegoly i mam nadzieje,ze juz niebawem odmienie jego psi los :D

Gość 1q2w3e
nawet nie wiesz jak taki piesek bedzie ci wdzięczy. Nie zastanawiaj się tylko bierz go!!! ja wzięłam ze schroniska 10-letnia sunię, której były właściciel rozbił głowę łopatą i wybił oko. Nie żałuje swojej decyzji bo psinka dziekuje mi na każdym kroku za to że zapewniłam jej dom

Gość hurrrraaaaaaaaaaaaa
sosjerka, jesteś wspaniałym człowiekiem :)

dzieki wielkie ! Naprawde bardzo mi pomoglo zalozenie tego tematu, choc normalnie tylko siedze przed kompem, czytam pierdoly na kafe i nabijam sie z tych, co je zakladaja ;) Ale jesli Mki do mnie trafi to chyba zrobie screena tego tematu, wydrukuje i powiesze w ramce ;)))

Gość hurrrraaaaaaaaaaaaa
a takich, co wybijają pieskom oczy to bym chyba zajebała :O