Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anastasja8977

nie umiem wychodzic z diety 1000 kcal BŁAGAM O POMOC!

Polecane posty

Gość anastasja8977

hej. od kilku lat stosuje diete 1000 kcal z przerwami. no wlasnie często wygląda to tak: 3 miesiąc 100 kcal miesiąc 1100 2 miesiąc 1200 3 miesiąc 1300 i tak az do 1900 bo więcej juz w siebie nei wepchne zawsze mam efekt jojo :(

Gość anastasja8977
sorry chodzilo mi o to ze przeez pierwsze 3 miechy jem 1000 kcal... a potem co miesiąc zwiększam o 100 kcal

Gość ahaaaaaaaada
Mądra baba po szkodzie... Trzeba było od razu się mądrze i racjonalnie odchudzać. Teraz bez przytycia wyjść się nie da, a zwiększać to powinnaś o 100 kcal na tydzień a nie na miesiąc.

Gość nastaawe
totalnie się nie zgadzam z przedmówczynią. 100 na tydzien!? o w życiu! jak juz to 50 co 2 tygodnie!!!!!!!!!!!!

Gość hfbfnb
dziwne bo wszedzie pisza ze 100 kcal na tydzirn. ja bylam na diecie 1000 kcal i zwiekszalam o 50 kcal średnio 0 2, 3 lub 4 dni bo moim postanowieniem bylo schudnac i zwiekszyc liczbe spozywanych kcal przed Wielkanoca. i udalo mi sie to rok temu, nie w tym czasie nie przytlam, ale moze to tez kwestia tego ze uprawialam w tym czasie baaardzo duzo sportu. ale zwiekszac o 100 kcal co miesiac to juz chyba lekka przesada...

Gość dajana1233
wszedzie pisza ze 100 kcal na tydzirn. to strasznie za szybko

Gość baskant
100 kcal na tydzień to jest 14 kcal dziennie - to 100 gram pomidora albo 15 g piersi z kurczaka, to prawie nic! Toż większą różnicę ma się w trakcie diety, bo nie da się wszystkiego co do grama i co do kalorii policzyć.

Tak wlasnie sobie pomyslalam, jak napisalas o tych 14 kaloriach dziennie, ze ja pije codziennie potrojne espresso - 15kcal. 100kcal tygodniowo to naprawde pestka, jakies 80ml kawy (niespelna 1/3 szklanki)

Gość mrągowskaskss23
"100kcal tygodniowo to naprawde pestka" sorry ale się nie zgodzę. ja dodawalam 100 co tydzien i mialam masakryczny efekt jojo. naprawdę. teraz juz zgłupialam i zupelnie nie wiem jak wychodzic z 1000 kcal zeby nei rpzytyc bo ja zawsze tyje. nawet jak robilam potem o 100 CO MIESIĄC to i tak przytyłam. I co teraz powiecie? że to "pestka"?

Gość tulipananny
100 to na pewno nie pestka. przeciez to aż 10% dotychczasowej liczby spożywanych kalorii. to nie jest pesteczka. z resztą co to za wyliczenia 14 kcal na dzien>! ? bez sensu. tez zwiekszalam o 100 co tydzien i przytylam. nigdy więcej tej diety nie chce.

To kwestia wzgledna oczywiscie te 100kcal tygodniowo, dla jednego duzo dla drugiego malo. Moim zdaniem za efekt jojo odpowiada spowolniony metabolizm z powodu dostarczania za malej ilosci kalorii a nie 100kcal tygodniowo wiecej. Organizm bedacy na diecie 1000kcal "gloduje" przez pewien czas i nastepstwem tego jest odkladanie wszystkiego co dostaje na pozniej. Jesli jada sie czesciej i wiecej kalorii organizm spala je nabiezaco bo "nie widzi" potrzeby magazynowania. Powyzej wkleilam link, w ktorym madrzejsi radza jak wychodzic z tej diety. Ja sie nie znam, nigdy na takiej nie bylam wiec nie bede dyskutowac.

a w kwestii procentow to nie 10% bo dostarczasz 1000kcal kazdego dnia a nie tygodniowo. W tygodniu to 7000 tysiecy kalorii i zwiekszenie tego do 7100kcal tygodniowo to wzrost o okolo 1,5%

Gość anatemkas
Dyskusja bezsensowna, bo 1000 kcal z definicji jest dietą głupią i powodującą jojo, i naprawdę trzeba mieć duuuużo szczęścia, żeby z tej głupoty wyjść obronną ręką. Jakby autorka jadła 1500-1600 kcal, to raz że nie rozwaliłaby sobie aż tak metabolizmu (i organizm nie magazynowałby teraz każdej nadprogramowej kcal), a dwa: nie miałby praktycznie potrzeby wychodzenia z czegokolwiek, bo to niewielka, racjonalna obniżka kaloryczna i łatwo wrócić do normy. Ta racjonalna dieta trwałaby tyle samo - albo i krócej - niż głupia 1000 kcal-owa głodówka (bo to jest dieta głodówkowa) razem z wychodzeniem, A efekty byłyby trwałe i bez jojo.

Gość anastasja8977
macie racje ale ja juz wtedy jadlam mniej moze nawet 1800. więc zeby schudnąć przeszlam na 1000

Gość gość
poczytajcie o diecie limvena.