Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlena789

jak długo karmiłyście dziecką mlekiem z piersi?

Polecane posty

do omatko dak dlugo -> doedukuj się, piersi wiszą jak się o nie nie dba, czyli nosi złe staniki albo wcale, szczególnie w ciązy, kiedy skór ma większe tendencje do rozciągania. To także kwestia genetyczna (niektóre całe życie bez stanika chodzą i w wieku lat 30 maja piersi jak u nastolatki).Samo karmienie nie ma z tym nic wspólnego. Ja o piersi dbam od ciaży i nie zauważyłam (ani ja ani mój partner) jakichkolwiek zmiań w kształcie.

Gość oczywiscie kocurze ale
jak juz tak rozmawiamy to nie zapominaj, ze jestes tez kobieta, a nie tylko matka, bo wiem, ze pisalas tu, ze twoje zycie seksualne od urodzenia dziecka nie istnieje i, ze masz z tym problem i swietnie zdaje sobie sprawe, ze to nie ten temat, ale lepiej czasem zastanawo sie nad soba i zdaj sobie sprawe, ze jestes rowniez kobieta, zona i kochanka, a przynajmniej byc powinnas, a nie tylko matka.

Straszny - po prostu, tak, jak przed ciążą, noszę dobrze dobrany stanik (obwód stanika trzyma piersi na miejscu, nie muszę regulować ramiączek, tył nie podchodzi mi między łopatki). Bardzo mało osób ma dobrze dobrany. Paradoksalnie obwód pod biustem nie oznacza z góry obwodu stanika. Osobiście noszę 75 mimo, że obwd pod persiami mam trochę większy.

Gość oczywiscie kocurze ale
Prosze i musisz wiedziec, ze naprawde nie napisalam tego zlosliwie. Po prostu znam zycie i to, co napisalam, napisalabym / powiedzialabym kazdej jednej kobiecie; znajomej, nieznajomej, przyjaciolce, siostrze, sasiadce...gdyby o tym powiedziala czy napisala tak jak ty wczesniej. To bardzo wazne, zeby nie zapominac u byciu kobieta, zona i kochana bedac rowniez matka. Ok, ale dosyc wymadrzania. Wiem, ze rozumiesz o co mi chodzi.

Gość Mój synek
ma 6 miesięcy. Od miesiąca przyzwyczajam go do mleka modyfikowanego. Mieszałam z moim własnym, stopniowo zwiekszając ilość modyfikowanego. Teraz jest w stanie wypić już nie mieszane. Zaczęłam też podawać inne jedzonko. Siłą rzeczy laktacja mi się zmniejszyła. Aktualnie karmię tylko w nocy piersią. Myślę że jeszcze z 2 - 3 tygodnie i pożegnamy się z karmieniem piersiowym...

Gość do kocura
może zmień mleko? moje dziecko chętnie piło bebiko, a jak okazało się, że jest uczulone, to dostało nutramigen i tu już zaczał się problem, bo nie zamierzało wypić ani łyka ;) wystarczyło dosypać łyżeczkę kaszki a nutramigen stał się ulubionym mlekiem ;) może spróbuj tak :D pozdrawiam i powodzenia zyczę

Gość nununu
pierwsze dziecko karmilam 4 miesiace,drugie trzy miesiace,ile dalam rade tyle karmilam,choc nie lubilam tego robic:(

Gość Lawinia70
2 lata i 2 miesiące

Gość
Już 14 miesiąc. Co do biustu to....że tak powiem uległ zmianie w pierwszym tygodniu po urodzeniu dziecka i niestety tak mu juz zostało, więc dalsze karmienie niczego już nie zmieniło i nie zmieni.

Gość ja karmiłam
3 dni i jakoś też mi dziecko nie choruje a w panie w przedszkolu chwalą małą ,że bardzo szybko się rozwija ;-P. Ale zaraz ktoś się odezwie ,że za lat 10 córka będzie miała PArkinsona, 5 rodzjów nowotworów i wadę wzroku -50 ;-P

starsi w sumie prawie od poczatku byli karmieniu mieszanie-ale trwalo to 3-4 miesiace. potem przeszlismy calkiem na modyfikowane mlodsi-rok i kilka dni tylko moim mlekiem. a piersi... hmm... wygladaja calkiem calkiem;) ale trzeba o nie dbac... pozdr.🌻

chyba nie chodzi o smak mleka, bo jak podaję łyżeczką to chętnie połyka... Co do mieszania swojego z modyfikowanym - pediatra mi powiedział, że nie można tak robić (też chciałam wypróbować tą metodę)

Hm. A mi pediatra powiedziała waśnie, bym sprbowała mieszać swoje ze sztucznym jeśli chcę przejść na jakiś czas na dokarmianie (w planach była moja hospitalizacja). Widać co lekarz - to opinia. Niestety moje dziecko nie zaakceptowało sztucznego mleka mimo mieszania.

Pierwsze 14 m-cy,drugie 3 m-ce mieszanie później się okazało że niby jest uczulony na laktoze i białko ( w wieku 8 m-cy alergia została wykluczona) dostawał nutramigen z kaszką morelową,bo tylko z taką pił, trzeci 12 m-cy. Wszystkie dzieci same rezygnowały z piersi:)

Gość same plusy
A ja karmiłam prawie 2 i pół roku. Mała ma teraz prawie 6 lat. Jest prawdziwym okazem zdrowia i mam nadzieje ze tak pozostanie. Dodam, ze nie mialam nigdy duzych piersi i teraz wygladaja podobnie jak przed ciaza, tzn. sa na swoim miejscu i sa jedrne :-)

Gość pppppppppppppppp
karmienie nie daje gwarancji że dziecko będzie zdrowe, mam znajomą karmiła trzy lata a jej 8 letnie dziecko bierze insulinę :(( Na pewno jak ktoś może to niech karmi ale bez przesady. Ja wiem że nie będę mogła karmić i już słyszę te matki polki ;/ które będą komentować że dziecko z butli karmione Moja kuzynka nie miała pokarmu i nie karmiła, jak opowiedziałam jakiejś babce z rodziny męża to twierdziła że mało przystawiała a ja sądzę, że na pewno nie tylko łatwo mówić jakiejś starej babie :/

Gość Mój synek
Do Straszny Kocur - a mi właśnie pediatra zaleciła mieszanie z własnym mlekiem. I dostałam nawet ulotkę w jakich proporcjach mieszać :-)).