Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama Bartka

mamusie malych dzieci...

Polecane posty

Gość Im so sorry for you
rece opadaja do ziemi moze odwiedzisz inny topik i tam bedziesz sie wypowiadac??

Zazdroszcze tak kochanego dziecka:-) moja to diabel pod wzgledem spania, do momentu kiedy sami nie pojdziemy spac zasypia spi godzine wstaje i chce sie bawic w nocy budzi sie co 2-3h na jedzenie byl juz okres ze spala 5h ale znowu sie jej odwidzialo:/ ur 11.09 a Ty? od kiedy córa tak ładnie Ci spi?

Wszystkie dzieci są kochane nawet jak nie chcą spać w nocy :). Moja w wieku 4 m-cy spała od 21 do 7-8 z dwoma przerwami na jedzonko. A teraz to potrafi nawet o 23 pójść spać i do 9 rano też z przerwami bo ząbki wychodzą.

moja tak od 2 miesięcy. Wcześniej budziła się co 3 godziny an żarło, ale ponowne jej usypianie trwało 1,5 godz. Robiliśmy parę błędów np. włączaliśmy TV w nocy (skoro mała nie śpi, to co mamy robić), kąpaliśmy o różnych porach, gadaliśmy do niej jak się budziła w nocy itp. Zaczęliśmy stopniowo zmieniać te nawyki. Kąpanko punkt 19, od razu w piżamkę, jedzonko, i do łóżeczka. Włączaliśmy zabawkę i czekaliśmy az zaśnie. A w nocy jak się budziła - nie gadaliśmy do niej, tylko jedzonko (u nas butla) i do łóżeczka. Czasami leżała w tym łóżeczku pewnie i z pół godziny, aż się uspała. Coś tam pod noskiem gaworzyła, ale nie płakała... no i jest jak jest :)

a ja rodziłam 3 września. :) O 2 dni później niż termin. Miał być mały uczeń na 1 września - plecak i do szkoły :)

hej kobietki :) jestem mamą 18 miesięcznej dziewczynki można dolączyc do was?

moje dwa skaryb jak razem poszły spać tak i teraz razem wstały więc życzę miłego wieczoru Do usłyszenia

widzę że wasze pociechy takie maleńkie :) może ja już za stara bo moja córka juz całkiem duża jest:)

tala24 Witaj! My mamy mieszkanie z jednym bardzo dużym pokojem i wielką kuchnią którą planujemy kiedyś przerobić na pokój małej. Teraz jak małą śpi to niby w kuchni siedzimy ale że mieszkanie jest tak zaprojektwane ze jedyne drzwi to lazienkowe w pokoju i tak slychac wszystko. Być może dlatego sie budzi ale jak tu inaczej funkcjonwac

Gość ANITKA300
oj tam ninie zwracajcie uwagi na takie docinki zawsze sie znajdzie ktos kto otworzy gebe niepotrzebnie.tak jest na kazdym temacie

no i dobrze, że nie super cicho :) Potem na paluszkach byś chodziła. Moja śpi jak ja odkurzam... no ale czasami przebudza się od "cmoka" jak daje jej buziaka na dobranoc. Może jakiś parawanik skombinuj. Zawsze to trochę przygłuszy odgłosy.

Gość ANITKA300
a ja jestem ciekawa do ktorej moj starszak pospi

generalnie chcila bym ja przyzwyczaic do domowych odglosow, jedyne co moze slyszec to pisanie na klawiaturze i od czasu do czasu czajnik, radia czy muzyki po polozeniu malej nie włączamy. Wasze dzieciaczki mają własne pokoiki? Śpią Wam grzecznie w swoim łużeczku? bo moja ono gryzie i ledwo co materaca dotknie to przeraliwy placz, łzy i rzucanie sie po calym lozeczku:/ dla swietego spokoju klade ja znami ale tak byc przeciez nie moze

wrześniowa mamusiu jeśli mogę wtrącić słowo my również mieszkaliśmy w kawalerce z aneksem kuchennym z córką prawie16 miesięcy :( kiedy spała ja normalnie oglądałam tv i gotowałam :) mieszkanko było bardzo małe ale postanowiłam ja przyzwyczaić do odgłosów od początku inaczej życ by sie nie dało:)

a jak o spaniu mowa.... moje dziecię wstaje o 6 rano. Ciemno, cicho... a ona gada do zabawki :) przez 2 godziny polecam zabawkę http://www.allegro.pl/item875224491_chicco_2009_pozytywka_kolysanka_lullaby_glos_mamy.html kiedyś przyłapałam swoje dziecię jak z nosem w światełku dosłownie miauczało do tego, by się uruchomiło. Przy tym tez usypia.

Gość Madalena 29 szcz
Witam dziewczyny,moj synus ma 26 dni :))

wrześniowa - a może daj jej coś do łóżeczka czym się zainteresuje? Moja też się bawi łukiem z zabawkami. Bawi się bawi, aż padnie ze zmęczenia z głową pod przebijakiem :) i nóżkami na zabawce :) Ja robię też tak, że mała leży w łóżeczku, a ja do niej gadam :) wtedy słucha, ale jednocześnie uspokaja, bo wie że mama niedaleko.

moja w dzien spi do 10 -11 ze wstawaniem na jedzonko czy zmiane pieluszki. jak sie budzi a ja wlasnie jestem w innym pokju to tez gada sama do siebie bawi sie koldra czy ukochana tetrowa. wytrzyma tak do pl h i krzyk by ktos do niej podszedl i sie nia zajal

moja spala zawsze w swoim łóżeczku a od paru miesięcy sama w swoim pokoju:) marysia _mm świetna ta zabawka:)

no to chyba normalne :) Moja tez woła jak za długo. W dzień leży na macie przeważnie, ale jak chcę posiedzieć przy komputerze, to kładę ją do łóżeczka. To wieczorem w łóżeczku nie chce, tak?

w lozeczku ma pelno zabawek,karuzele ppatrzy sie na nie potyrpie 2min rzuci i juz krzyk. podejde zaczne mowic to i tak krzyk moze mie widziec slyszec ale to i tak nie pomaga a jak juz powaznie sie wkurzy to daje czadu nawet cumla nie wezmie. przez ostatnie kilka dni tylko raczki i nsic ja po calym mieszkaniu pokazujac tu kwiatka, tu lustro czy karteczki

Gość Madalena 29 szcz
marysia mmm Powiedz mi jak twoje malenstwo tak dlugo spi przeciez trzeba karmic co 4 godziny??? ile dajesz mu mililitrow mleka i w jakich godzinach.Moj szkrab budzi sie co 3 h jak sa pory karmienia.Tez bym chciala jak ty w 2 mies cala noc przespac,ale wydaje mi sie to niemozliwe...hmmmm....prosze napisz cos wiecej na ten temat.Pozdrawiam

tala - zabawka wymiata. Moja dostała ją na chrzciny od mojej siostry. Bez niej nawet nie wyjezdzamy :) Córcia gada do tej zabawki jak szalona, od kiedy ją ma. Wcześnie zaczęła gaworzyć (czy głużyć), bo nawet 2 miesięcy nie miała. I jak się rozkręciła, to masakra. Normalnie miauczy do niej by ta się włączała... a jak długo się nie włącza to krzyczy :)