Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama Bartka

mamusie malych dzieci...

Polecane posty

w lozeczku w nocy w dzien wogole, mata fajna raptem 10min pozniej juz sie znudzi jest strasznie asorbujaca nieraz to obiadu zobic nie zdaze bo jak tylko zaczne to ryk, wezme odloze ryk, usnie pojde do kuchni nie mija 5min ryk mowie Wam tragedia juz mi nieraz sil brak Madalena jaki maluski skarb taka kruszynka

moja ma 4 miesiące. Jak była mniejsza - jadła co 3 godziny. My karmimy butelką. Troszke większe dziecko nie musi jadać co 3 godziny w nocy. 2,5-miesięczne powinno miec już dłuższe przerwy nocne, a butelkowe już powinno noc przesypiać. Jeśli dziecko było by głodne w nocy - obudzi się. Mojej czasami też się zdarza. Oj, jak ja dobrze pamiętam jak moja miała miesiąc :) Marzyłam o przespanej nocy :)

moja córcia chyba mało jada - 6x120 ml +teraz przecier z marchewki itp., wcześniej jadała ok. 90ml na noc.

moja przesypiała od początku cała noc przez pierwszy miesiąc budziłam ją co 3 godziny na karmienie teraz spi od 21 do 9 rano cały czas byla na sztucznym mleku :) a jak wy karmicie?

53 i 3150. wrześniowa - a może kładź do łóżeczka na noc tak, by Cię widziała. Ustaw łóżeczko przy swoim łóżku. Moja na macie 2 godziny rano i popołudniu ze 2 leży... ale dzisiaj to do wyjścia szykowałam się na raty - mała wyje jak szalona- na ręce biorę, uspokoi się - nakładam spodnie, znowu ryk - na ręce, uspokoi się i odłożę - sweter ;) Może czymś ją zainteresuj - poszukaj jakiś fajnych zabaweczek - mojej jak się znudzi to tez ryk, więc czepiam na macie paręnaście sztuk - do wyboru do koloru :) No i jak odchodzę od niej to gadam z innych pomieszczeń... a, i jak lezy na macie to siadam często obok i coś robię, ona się bawi i co raz zerka czy jestem. Ale tez zauważyłam, że ostatnio jest ryk jak zniknę z oczu. To chyba ten lęk separacyjny - pojawia się w ok. 4-5 miesiącu.

ja mieszanie na początku. Potem tylko butla - po 2 miesiącu. Mleko mamy jest szybciej trawione, stad pobudki w nocy dzieci cyckowych ;)

Gość Madalena 29 szcz
marysia mm swietna zabawka musze mojemu kupic taka,ale najpierw sprawdze czy czasem nie ma takiej u nas w sklepach,a jak nie bedzie to kupie na allegro

Gość ANITKA300
od 4 mies chyba mozna do mleka dodawac kleik.dodajecie?bo ja sie troche waham czy nie zaszkodzi

moja tez yk jak tylk za sciana znikne. mowie do niej z kuchni czy lazienki ale nie pomaga lozecz stoi obok naszego. zawsze ja obladuje do okola zabawkami czy to na macie czy to w lozeczku ale i tak ma je gdzies chyba ze bede bawila sie razem z nia. jeszcze na macie pkopie w grzechotki i sie zainteresuje uszajacymi miskami ale zadnej grzechotki nie ruszy. za t tertowe zwija od razu jak tylko jakas zobaczy na horyzoncie

ja chciałam karmic piersią ale niestety nie wyszło:(mała ważyła 2 kilo urodziła sie w 30-31 tc była zbyt mała do piersi:(

Ty na razie nie musisz. Zaczynasz po 5 miesiącu. Ja już bo ja butelkowa mamą jestem. Napisze Ci kiedyś co po kolei ponoć trzeba dawać (mam artykuł od pediatry z ich czasopisma - cały schemat żywienia) ;) Ja dałam marchewkę, potem marchewkę +jabłuszko a teraz ziemniaczek z marchewką. Ty chyba zaczynasz od kleików do mleczka (glutenowych po 5 miesiącu - pól łyżeczki na 100ml) Jest temat dzisiaj na temat zupek i jedzenia niemowlaków - poszukaj.

Gość ANITKA300
ja swojemu kupilam karuzele fisher price z lamka i swietlikami na gorze tez jak sie kreci to gaworzy macha nozkami jak by dal rade to wyskoczyl by z tego lozeczka

Gość Madalena 29 szcz
marysia mm a od jakiego wieku twoja dzidzia bawi sie na macie,bo moj Kamilek ma 26 dni ale jeszcze sie nie interesuje zabawkami

ANITKA - ja dałam na czubek łyżeczki kleiku kukurydzianego - mała dostała alergii - uczulenie i ból brzuszka. Ponoć lepszy ryżowy. Tak troszkę można dać już.

ja zaczęłam od wprowadzania jabłka i marchewki potem coraz więcej innych rzeczy:) kaszkę dałam koło 5 m

Gość ANITKA300
sprobujemy.co prawda budzi sie raz o 4 w nocy ale moze jak bym dodala kleiku to przespal by nocke

Gość ANITKA300
a jak dlugo jestescie z maluchami na spacerze?ja chodze na godzinke ale slyszalam ze dobrze jest nawet 2godziny chodzic jesli jest cieplo

mata to nowy zakup. W łóżeczku robi masakrę. Czasami tak się przekręci, że ma główkę tam gdzie nóżki albo głowę prawie wbitą w szczebelki. :) Na kocyku na naszym łóżku się nudziła, to kupiliśmy matę. Wcześniej miała huśtawkę fishera - na poczatku katastrofa - ryk był jak tylko huśtawkę włączaliśmy, teraz - usypia w niej. Twoja dzidzi jeszcze za maleńka. :) Jeszcze dobrze nie widzi :) Poczekaj, zacznie.

Gość Madalena 29 szcz
moj maluszek spi juz od 20.00 czekam az sie obudzi na karmienie,nie do wiary ze jeszce spi juz jego pora na jedzonko

Gość szczęśliwa_mamuśka
witajcie dziewczyny;) jestem mamą 5-miesięcznej Michelle, mogę do Was dolączyć;)? Pozdrawiam

daj przez sen ;) ja tylko troszkę dziecko wybudzałam, i karmiłam. Uważałam tylko czy połyka. Czasami było tak, że człowiek pada na nos, a wie że i tak za godzinę będzie musiał wstać... więc butla szła w rękę :)

ANITKA - ja chodziłam ile wlezie - mam park pod domem, a jesień była ciepła. Zero litości - deszcz nie deszcz - zasuwałam z wózkiem :) Teraz mniej, bo kupa śniegu w parku :)

ja chodze na godzinne spacery choc zdazy sie ze pojdde z mala kilka razy dziennie czy to na poczte czy do sklepu jak czegos zapomne. ile bawicie sie ze swoimi maluszkami? jak je zabawiacie? moja sie budzi karmionko, zabawa maskotkami spacer po mieszkaniu pozniej mata kosi kosi, sorek pod paszke, husiu i juz drze sie bo zmeczona

marysia a długo karmiłas w nocy ,czy karmisz dalej ,ile ma Twoje dziecko?

Gość szczęśliwa_mamuśka
marysia_mm dzięki za przywitanie...imię temat rzeka cały czas miała być Sara jest Michelle;) Miszka ważyła 3550 i miała 49 cm...co dziwne bo ja taki chudzielec jestem, że szok;)

wszystkie tematy dziś omówimy? Zostawmy coś na jutro ;) ja to wydurniam się. Moja lubi łaskotki, i każde szaleństwo. Mówię np. bziii bziii a ona rechocze prze pół godziny.Albo oglądamy dziewczynkę w lusterku... macha rączkami i nóżkami i gaworzy do lusterka (dziś krzyczała na nią). Albo łapiemy z rączkę od szafy przesuwanej(taka duża złota :) ) i suwamy drzwi ;) Ale przeważnie to śmiejemy się, bo ona śmieszka jest okrutna - pierwszy głośny i świadomy śmiech (taki z zanoszeniem się) - jak miała 1,5 miesiąca. tak długo to trwało, że nagrałam kamerą :)

tala - ja karmiłam chyba z miesiąc przez sen. Położna poradziła by spróbować nie dawać przez sen, i poczekać aż się obudzi - no i się nie budziła :) Ja nie karmię w nocy od 2 miesięcy chyba :) Już się gubię. Moja ma 4,5 miesiąca. Sara tez ładnie :) Oj, mała mama może i urodzić dzidzię 4500kg :)