Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakiś faccecik

DZIEWCZYNY !! Jesli facet zawsze za was placi to jestescie UTRZYMANKAMI !

Polecane posty

Gość jakiś faccecik

A nie partnerkami. Bo jak można nazwać kogoś za kogo cały czas płaci druga strona ? I gdzie tu wasza niby ambicja ? Żenuła :-o

Gość pieczony_kurczak_
mój płaci, bo uważa to za punkt honoru i nieważne, ile bym gadała, że żyjemy w XXI wieku i stać mnie za płacenie za siebie - to chyba kwestia wychowania.. cóż, pozostaje mi kombinować - czasami staram się go gdzieś zabrać, żeby był remis:)

Gość jakiś faccecik
Ale przecież dziecko może iść do żłobka a matka do pracy. Tylko z powodów chorobowych jest to uzasadnione, że kobieta siedzi w domu i nie pracuje. A tak to jesli chce być pełnoprawnym partnerem to powinna pracować i czasami płacić nie tylko za siebie ale i za jego także - skoro on prawie cały czas płaci za nią to jak ona od czasu do czasu zapłaci za niego to korona jej chyba nie spadnie :-o

Gość Poznanianka997
Jak chce seksu to niech placi! Inaczej d00py nie damy!

no no a gotowanie sprzatanie i myślenie o wielu codziennych sprawach to może relaks???????????? o czym ty kurwa mać piszesz

Gość wypominal mi
no ja bylam taka utrzymanak bo nie moglam znalesc pracy a teraz mi wypomina ze bylam na jego utrzymaniu ze nic nie osiagnelam itp... Mieszkalam u niego malo jadlam pieniedzy mi na nic nie dawal chodzialam w jednych spodniach az sie rozwalily na tylku i twierdzil ze wszystko mam moze przez to tak uwazal bo jemu nic nie brakowalo mial na co chcial Moze i bylam na jego utrzymaniu ale nie prosilam sie o kase nawet jelsi mi brakowalo podstawowych rzeczy

jakiś faccecik co jakas cie upokorzyła i mieszasz z błotem kobiety ?? skoro masz ta,kie myslenie to sam pierz , gotuj, prasuj wspólczuje kobiw\ecie która sie z toba zwiaze

Od trzech miesięcy mój facet nie ma pracy. Mieszka u mnie i ja go utrzymuję. Czy wobec tego powinnam przestać go traktować jak partnera...? Bez przesady.

czarne glany brawo za wypowiedz i własnie pokazałas ze nigdu\y nie wiem co moze sie zdazyc w zyciu

Gość jakiś faccecik
Wszystko ok, ale jeśli jedna strona ma cały czas płacić za drugą to znaczy że to sponsoring bo jak inaczej to nazwać ? Ja rozumiem, że facet płaci za kobietę w większości, ale całkowicie ? To ona jest nikim innym jak UTRZYMANKĄ !! I nie mówcie mi, że tak nie jest :-o A kobieta, która pozwala cały czas za siebie płacić nie ma w ogóle godności i honoru :-o

Dziękuję bardzo :) Właśnie tak jest, nigdy nic nie wiadomo. Przecież żaden facet nie może być pewien czy nie znajdzie się w takiej sytuacji. Jeszcze pół roku temu mojemu nie przyszło nawet do głowy, że będzie "utrzymankiem" kobiety ;)

>>to chyba kwestia wychowania.. czyli jak facet nie sponsoruje kobiety, to jest źle wychowany? :D

Autorze, powiem Ci, że jest to "zwyczaj" bardzo zakorzeniony. Ja nie lubię jak facet za mnie płaci i nigdy nie lubiłam. Płacenie za siebie dawało mi poczucie większej niezależności i nie chciałam, żeby ktoś mi cokolwiek wypomniał, bo przecież różnie to bywa.

facecik a moze ty nie mnasz kasy by gdzies laske zabrac i wyzywasz że baby to utrzymanki?

Do Bydlaka Przecież nikt tu nie powiedział, że źle. Jeden jest wychowany inaczej od drugiego, a inaczej nie musi oznaczać źle :O

spomnsorwanie to chyab kupownaie wszytkie ubran, kosmetyków i wszytkich dupereli a isc z konieta do kina , pizze to niby czemu dziewczna ma płacic ?

Co prawda wychodze z pdobnego załozenia, ze skoro mamy rownouprawnienie to rownouprawnienie we wszystkim, ale jest jeden drobny szczegol o ktorym autor chyba zapomnial. Jesli facet zaprasza gdzies Kobietę, to on stawia, i nie wazne czy to jest wyjscie na lody, czy ekskluzywna restauracja. takie zachowanie to jeszcze stara szkoła, gdzie nie brakowało gentlemanow. to jest kwestia meskiego honoru i dumy. Jesli nie masz kasy [jak napisal jeden z przedmówcow] to znajdz sposob zeby Cie za bardzo po kieszenie nie skrobneło a zeby spotkaniu z Kobieta mimo wszystko nic nie brakowało. Ja na przyklad, nie miałem innego wyjscia jak samemu nauczyc sie gotowac [jestem całkiem niezły :P] i zamiast płacic olbrzymie sumy w jakiejs restauracji co ma 1000 gwiazdek, kiedys przygotowałem kolacje dla mnie i mojej ex NA DACHU mojego bloku :P taki dozy obrus, zarełko, dobre wino i kocyk zeby jej nogi nie zmarzły wieczorem ;] i co? nie da sie? oczywiscie ze sie da, tylko trzeba troszke pomysłowosci i wyobrazni. Jak sie nie wie jak to zrobic tosie oglada romanse :P

Gość pieczony_kurczak_
bydlak - tak jest wychowany - w znaczeniu - dla niego to jest coś naturalnego i nie do negocjacji - akurat mnie to lekko wkurza :)

Nie no ja nie moge, jeśli nie stac cie gołodupcu na kobietę to proponuje zainwestowac w chomika:/

Gość przesadzacie trochę....
Czy Wy w związku się rozliczacie, co do złotówki :o ? A gdzie tu miłość i zrozumienie ?? Oczywiście, jeżeli kobieta ma pieniądze, a mężczyzna łoży jej na wszystko i za wszystko płaci, to uważam, że to nie jest OK. Ale bywa, że tracimy pracę z dnia na dzień... i co złego wtedy w tym, że partner wspomoże nas finansowo ? A żony, które zdecydowały się zostać w domu i wychowywać dzieci, to też utrzymanki ?? Ja jestem 6 lat w związku , i nigdy nie mieliśmy takich problemow... Bywało, że gdzieś wychodziliśmy, i moj narzeczony płacił 3 x pod rząd za naszą kolację, za to innym razem ja Mu coś kupowałam, albo zamawiałam dla nas pizzę... i co, powinniśmy się rozliczać ? bez przesady... Teraz mieszkamy razem i ja robię zakupy, za moje pieniądze, jak moj facet jest gdzieś na mieście kupuje za swoje, żadne z nas nie robi problemu.

Gość ok jeśli obowiązki
typu sprzątanie, pranie, prasowanie, gotowanie, opieka nad dzieckiem dzielą na pół to obydwoje powinni pracować

Gość Wygralam
jesli facet bedzie zalowal kasy na kobiete - to ta nie bedzie z nim sypiala - to bardzo proste. wiadomo ze kobiety maja mniejsze potrzeby niz mezczyzni :P po wtore - rownouprawnienie w moim przypadku oznacza - ze nic nie bedzie w lodowce i niech sie sam zywi na miescie :P

Gość czyli najlepiej
rozliczać się co do grosza ... po romantycznej kolacji , faktycznie z uczuciami ma to dużo wspolnego. Gdybym miała takiego faceta, ktory by mi wypominał każdy grosz, to bym Go w tyłek kopnęła. Jak ja mu myję okna w mieszkaniu, to w zamian też powinien mi coś w domu zrobić, albo zapłacić !

Wygralam jesli facet bedzie zalowal kasy na kobiete - to ta nie bedzie z nim sypiala - to bardzo proste.\ To fajna jestes, dajesz za pieniadze? wpolczuje materialistycznego podejscia.