Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam z ciekawości...

czy wg Was powinno być referendum w kwestii legalizacji aborcji w Polsce?

Polecane posty

Gość pytam z ciekaowści...
cała Polska:O

no i prawidłowo! przeciez to jest żart zeby oni byli w ten sposób uprzywilejowani...jakim kurva prawem?:O

Gość hahahaha no pewnie
może być tylko lepiej, a prześcigacie się w przyjmowaniu księdza po kolędzie hahahahahahaha i sracie po nogach, czy wielebnemu się spodoba itp. i itd.......

Gość ale jaki wy macie problem
pytam z ciekawosci......i tobie podobni,idiotyzm tez jest prywatny,wasz mlode pokolenie to jest zguba dla tego kraju..... przez 1000 lat historii nigdy nie bylo tak zle jak jest dzisiaj..... wasze pokolenie z waszymi przekonaniami podda ten piekny kraj bez zadnych wojen obcym.....i wszyscy w Europie o tym wiedza..... w tej 1000 letniej historii jestescie najslabszym ogniwem.... a ci co wyjechali....hmmmm....widac widzieli co sie kroi!!!! ps.nie na temat ??? po co sie skrobac skoro mozna zapobiedz??? Ateista>

Gość ooo i następna co w Holandii
to w Holandii, tam kościół opodatkowany, a u nas ? My jesteśmy opodatkowani na rzecz kościoła

masz rację, jest wielu hipokrytów którzy na księży gadaja a po kolędzie przyjmują...zgoda. ja nie przyjmuje (nie przychodza mi do głowy takie głupie pomysły :D )ale wiem o czym mówisz

Gość niemcy placa
podatki w zaleznosci od wiary(trzeba na zeznaniu podatkowym zaznaczyc wyznanie lub jego brak) ale kosciol tez jest opodatkowany+kosciol placi alimenty za udowodnione nieslubne dzieci ksiezy!!!!!! u nas to by nie przeszlo. I co do referendum to jestem na tak, ale na takich zasadach jak w DE wlasnie(rozmowa z psychologiem, prywatne kliniki, mila atmosfera, nikt nie czuje sie jak przestepca, szanuja twoj wybor+placi kasa chorych)...

tak powinno być, ale czy u nas takie wzorowe warunki są możliwe? jak patrze na polskie szpitale i przychodnie to omg:O

Gość niemcy placa
mowie, ze u nas to nie przejdzie. Zrobmy referendum w nocy, po "dzienniku", to babcie juz spia i nie bedzie problemu..:)a prawda jest taka, co mnie przeraza, ze wladza przymyka oko na nielegalne zabiegi, przeprowadzane w pokatnych brudnych syfiastych gabinetach, kobieta ma zero opieki po, musi sama czesto wracac do domu po zabiegu. Nikt jej nie pomaga. Tak nas strasza skutkami aborcji. A prawda jest taka, ze to wlasnie, przez ta cala atmosfere i brak pomocy psychologa i lekarzy, ktorzy maja zwiazane rece, sprawia, ze kobiety borykaja sie latami z wyrzutami sumienia itp. Gdyby bylo tak jak w Niemczech, to nie bylobproblemu...

czy wy sie zesrywacie w gacie siedzac na muszli???? czy sciagacie majty przed??? czy to do was dotrze???? debilny narodzie????

dlaczego u nas nie może być normalnie 😢

zamknij się chamie, z prostakami nie gadamy:p

Gość legalnie TAK
na kase chorych - NIE

pytam z ciekawosci.....obrazilas sie o to ze jestes typowym przykladem debila???? wolisz sie wpierw zesrac w majty a potem sprzatac???? zal.pl

a dlaczego na kasę chorych nie?> a jak płacimy za detokse narkomanów i leczenie pijaków to jest ok? (nie atakuję Cię, jestem ciekawa co sądzisz)

Gość legalnie TAK
Nagle odstawienie alkoholu czy dajmy na to heroiny moze spowodowac smierc, od odstawienia seksu jeszcze nikt nie umarl ani sie nie rozchorowal ;)

nie w tym sensie pytałam. ćpunowi też nikt nie kazał ćpać a pijaczynie chlać a jakoś ludzie się tak nie oburzają, ze na nich płacą.

Gość akcyza akcyza
na fajkach i wodzie , czesc z niej idzie wlasnie na leczenie, jezeli chodzi o nielegalne prochy to miej pretensje do panstwa ze sa nielegalne, bo ludzie cpac nie przestaną.

Gość kkmbmbn
tak, powinno być, ja osobiscie jestem za, byłoby w wielu kwestiach łatwiej, jednak powinny byc kryteria, nie tak że chce usunac to usuwam ale w konkretnych przypadkach,

wynik takiego referendum bylby NA NIE. Wiec nie ma sesnu go przeprowadzac. Do niedouczonych myszek83 i innych: b. dobrze orientuje sie w kwestiach tworzenia prawa, i jakos nie slyszalam, aby ksieza zasiadali w organach ustawodawczych, zatem mieli wplyw na to, co jest prawem dozwolone, a co zakazane :O Kler krzyczy rownie mocno jak druga strona barykady- czyli spadkobiercy PZPR-u -lewica. Ja, chociaz agnostyk- jestem aborcji przeciwna. Dlaczego refudnujemy leczenia narkomanow, a aborcji nie??? Proste. Ochrone zdrowia i zycia masz zagwarantowane w konstytucji. Leczenie uzaleznienia jest krokiem ratujacym zycie i zdrowie. A aborcja takiego charakteru nie ma. Kiedy jest zagrozeniem dla zycia matki- jest przeprowadzana. Jezeli chcecie sie skrobac- bardzo prosze, ale nie za moje pieniadze.

popieram Mala_zielona_zabka nie latwiej jest zapobiegać niz usuwać?? jest tyle rodzai antykoncepcji, gumki, tablety, plstry, spirale, obrecze, itd

Gość większość dla kobiet a dla
facetów gumki, o ja pierdziu.

Gość lutek29
Nie nie powinno

Gość a ja też mam problem
Nie, żadna zbrodnia nie jest legalna.

..i jeszcze jedno. Troche szacunku dla tych "moherow". To Oni 60 lat temu wywalczyli dla Ciebie wolnosc, i calkiem niedawno bo 20 lat temu przelewali krew w walce o wolnosc slowa, byc mogla teraz bezkarnie pisac na kafe, ze wladza jest do dupy. Jeszcze 30 lat temu, za cos takiego mialabys w przeciagu kilku godzin milicje na karku, i gwarancje 10 lat za kratkami. Wiec nie traktuj ich jak podgatunku. Mamy demokracje, rzady wiekszosci i rownosci obywateli. Kazdy ma prawo miec swoje zdanie, swoja opinie- ale to wiekszosc decyduje. To, ze Tobie cos nie odpowiada nie oznacza ze caly narod sie do Ciebie dostosuje. Skoro wiekszosc legalizacji aborcji nie chce-to po prostu jej nie ma i tyle.

Gość ODWRÓCENIE SIĘ KAPŁANÓW OD JEZ
i jaki terrorze KK terror to może był 15 wieku jak inkwizycja szalała jak teraz oplujesz księdza to nic ci nie zrobi a kiedyś to byś poszedł na stos mohery sa bardziej doświadczone w polityce jak chcecie sie ruchać to trzeba być odpowiedzialnym

Gość syndrom poaborcyjny
Syndrom poaborcyjny W Hiszpanii stwierdzono długotrwałe problemy u kobiet po zabiegu aborcyjnym. * 61% - uzależnia się od alkoholu * 65% myśli o samobójstwie * 81% ma częste napady płaczu