Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam z ciekawości...

czy wg Was powinno być referendum w kwestii legalizacji aborcji w Polsce?

Polecane posty

Gość alez ty decydujesz o dupie
Seks to takie hop siiu ? jak pieski na trawniku ? daruj sobie....

Gość Jerzy wierzący
Aborcja to zło i morderstwo! Kobieta ma podlegać mężczyźnie i być mu posłuszna i jeżeli on chce dzieci, ona ma je rodzić! Usuwanie płodu to grzech śmiertelny a nieposłuszeństwo wobec mężczyzny tez jest grzechem! Kobietom sie w głowach poprzewracało, chcą rządzić swoim ciałem. Ich ciało jest do dyspozycji mężczyzny, one zostały stworzone do usługiwania mężczyznom, kobieta ma być mężczyźnie poddaną! Inaczej sieją zło, grzech i zgorszenie, kobiety to sługi szatana, od urodzenia nieczyste!

Bo obrońców życia obchodzi tylko płód. To taki fetysz...Przez ładny czas byłam wolontariuszka w domu dziecka... Żaden z będących tam ze mną wolontariuszy nie była przeciwna aborcji...żadna... Zakaz aborcji dla co poniektórych osób(zwłaszcza władz kościoła) straciłby całkowicie sens gdyby płód można było zaraz po zapłodnieniu trzymać w słoiczku-z dala od kobiecego ciała,lub gdyby ciąża i poród stały się sprawa lekką i przyjemną.

Gość Jerzy wierzący
kobieta powinna cierpieć za grzechy bo jest grzesznicą, powinna rodzić w bólach bez znieczulenia, powinna pokutować przez całe życie za to, że jest kobietą! Kobiety są nieczyste i wodzą mężczyzn na pokuszenie!!!

Gość kraj hipokrytów
aborcji katole mówią nie, ale niechcianych dzieci do domów nie biorą. kolejek pod ośrodkami adopcyjnymi nie widać:O umoralniac tylko potrafią

Gość Jerzy wierzący
NIe znieważaj katolików grzeszniku! To jedyna prawdziwa wiara, wierna Bogu i jego zasadom!

Gość kraj hipokrytów
spadaj stąd obłąkańcu:O

jestem za aborcją, eutanazją i karą śmierci. Jak już ktoś wspomniał, kiedy mohery poumierają kościół upadnie. Ilu jest teraz młodych ludzi, którzy chodzą do kościoła? Garstka. Wśród moich znajomych prawie nikt nie chodzi, a jak chodzą to z przyzwyczajenia.

Gość Jerzy wierzący
Ja jestem młodym człowiekiem, mam 45 lat i mam nadzieję, ze będzie nas młodych coraz więcej. Musi być religia w szkołach, żeby dzieci nie zatraciły katolickich wartości, wtedy Kościół przetrwa i powróci do swojej świetności, i wtedy niewierni i ateiści pożałują! A kobiety zobacza jaka jest ich rola i przestaną sobiei wyobrażać że sa paniami świata!

Jerzy prowokatorze wypierdalaj stąd. 45 lat to nie taki młody. Ostatnio katecheta nam wmawiał na religii, że od pierścienia Atlantów będziemy opętani. A kościól katolicki wyginie, zobaczycie. Jeszcze ze 40 lat i straci na wartości. W dużych miastach zostanie kilka kościołów. Rydzyk umrze, radio maryja upadnie xD

Pomarancze, podpiszcie sie czrnymi nickami- wtedy pogadamy 🖐️ "ksiądz 1 drze gębę że aborcja to morderstwo, ale jak urodze i nie będę miałą za co tego dziecka utrzymać to ksiądz mi pomoże? gówno! powie mi "radz sobie sama"!" --> a slyszalas o czym takim jak domy dla samotnych matek??? Zgadnij kto je prowadzi??? ;) gdzie chodza po paczki na swieta, lub na darmowe obiady ludzie bezdomni??? wlasnie do instytucji prowadzonych przez kosciol. Jeszcze raz powtorze- nic mnie z kosciolem poza sakramentami branymi za mlodu nie laczy, ale trzevba przyznac, ze odwalaja kawal dobrej roboty, i sa mozna powiedziec instytucja socjalna. Nie zmuszaja tez chyba do dawania na tace??? wiec czumu jakis kleryk ma o tym decydowc czy kobiete=a ma urodzic czy nie ? --> wlasnie stad wnioskuje ze jestes niedouczona, i poki co widac, ze sie nie pomylilam. KLERYKOW (:D) w sejmie to mozna spotkac na wycieczkach :D To POSLOWNE decyduja o tym co uchwalic. Ksiaza nie moga pelnic jednak tej zaszczytnej funkcji. I chociaz bardzo by chceli, nie maja legitymacji do uchwalania czegokolwiek 🖐️ żabka - antykoncepcja oczywiscie koniecznie (a najlepiej szklanka wody zamiast . no ale jak bedzie wpadka to serio uwazasz ze kobieta ma byc pozbawiona prawa do usuniecia jak nie chce dziecka? ---> to jest kwestia nad ktora warto sie byc moze zastanowic. Jednak nie zgodze sie na to, aby szly na to publiczne pieniadze. Jestesmy biednym, zadluzonym krajem, i taki wydatek w resorcie zdrowia spowodowalby koniecznosc ciec. Nie stac nas na to. Wiec jakim kosztem zafundujemy sobie aborcje na zyczenie??? Moze np. nie finansujmy badan prenatalnych??? :O takie realia. aborcji katole mówią nie, ale niechcianych dzieci do domów nie biorą --> dlaczego mam wychowywac Twoje dziecko??? jestes osoba dorosla, bierz odpowiedzialnosc za swoje czyny. Nie chcesz dzieci- zabezpieczaj sie lub wysterylizuj. kolejek pod ośrodkami adopcyjnymi nie widać ---> wynika to ze zlych przepisow :O na zachodzie domow dziecka prawie NIE MA!

Gość Jowiitkaaaa
Aborcji nie popieram jestem natomiast za przymusową sterylizacją biedoty.

"jak bedzie wpadka to serio uwazasz ze kobieta ma byc pozbawiona prawa do usuniecia jak nie chce dziecka? ---> to jest kwestia nad ktora warto sie byc moze zastanowic. Jednak nie zgodze sie na to, aby szly na to publiczne pieniadze. Jestesmy biednym, zadluzonym krajem, i taki wydatek w resorcie zdrowia spowodowalby koniecznosc ciec. Nie stac nas na to. Wiec jakim kosztem zafundujemy sobie aborcje na zyczenie??? Moze np. nie finansujmy badan prenatalnych??? " żabka - no... mowimy o samym prawie, nie o finansowaniu ;) to co o tym myslisz? ;)

Gość dffdsfsdgfsdg
Aborcja jest zaburzeniem równowagi fizycznej organizmu kobiety, jako taka jest sprzeczna z naturą.

Gość kazda operacja jest
zaburzeniem rownowagi organizmu i sprzeczna z natura. Nie robcie operacji!

"Aborcji nie popieram jestem natomiast za przymusową sterylizacją biedoty." Jowitka - ty faszystko :P ale, tfu, tfu, moze i do tego dojdzie :P

Gość aborcja powinna byc karana
smiercia kobiety i lekarza, ktory to robi. A jezeli partner naklania, powinien byc sterylizowany. Moze ludzie sie wtedy naucza co to jest ochrona zycia pozcetego.

Gość kraj hipokrytów
haha, jaki obłąkany katol :D

Kwiatku, napisalam juz ze ja jestem przeciwna. chociaz mam swiadomosc, ze jest to w perspektywie raczej nieuchronne. Tak wlasciwie to nie ma o czym rozmawiac. I tak dziewczyny masowo zamawiaja leki pseudo poronne z jednej stronki, a cala reszta idzie na zabiegi do lekarzy, ktorzy i tak je wykonuja. Byly tutaj juz podobne tematy-na forum "antykoncepcja, plodnosc..." Nie pamietam tam ANI JEDNEJ (SIC!) dziewczyny, ktora wpadla po tabletkach. Wszystki sie nie zabezpieczaly. Dlatego uwazam, ze sprawa aborcji nie powinna byc priorytetowa... sa sprawy naprawde wazniejsze. A Ty Kwiatku co uwazasz?

Gość
oczywiście że powinno być

Wg Kościoła zabezpieczenie przed ciążą też jest grzechem.Kobiety "powinny" więc rodzić tyle dzieci ile Bóg da,wtedy Kościół będzie zadowolony.Będzie nas dużo,ludzi nie będzie stać na kształcenie dzieci,zapanuje ciemnota i wrócimy do czasów środniowiecza.A Kościół będzie tym zachwycony,będzie mógł ludziom każdy kit a ciemni ludzie w to uwieżą:(

żabka - faktycznie malo istotne te dyskusyjki aczkolwiek uwazam ze aborcja powinna byc dozwolona bo jak nie to jak sama piszesz i tak sie ja wykonuje, tylko pokątnie

Gość Jerzy wierzący
Kobiety maja rodzić tyle dzieci ile chce Bóg! Kobiety teraz chcą robić kariere i rządzić, a są stworzone jako poddane mężczyzny, ich jedyna rola jest rodzić dzieci i służyć mężczyznom! Antykoncepcja i aborcja to morderstwo, będziecie sie wszyscy za to smażyc w piekle!

Kwiatek :) kazdy ma prawo do swoich racji. Szanuje Twoj poglad. A co Was drodzy ludzie, deklarujacy sie jako ateisci obchodzi zdanie kosciola??? Czyzbyscie nie stosowali antykoncepcji , bo ksiadz Wam zabronil? :D :D:D Troche konsekwencji ;) jak macie gdzies caly kler, to nie powinno Was ruszac to, co mowia. Jak ja ;)

Gość Jerzy wierzący
Ja nie jestem ateistą, jestem katolikiem praktykującym i wierzącym i mówię wam, że antykoncepcja to zło i morderstwo! to jest zabijanie życia w najpierwszej formie, w postaci boskiego nasienia, to zabijanie nienarodzonych!