Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Male persi lllll

ILE KOSZTUJE POWIEKSZENIE PIERSI

Polecane posty

do bognazatory zapłaciłam już zaliczkę przed Świętami za impalnty okręgłe 295 moderate plus Mentora. mam zabieg na poczatku lutego w Solumedzie za 10 000 pln u dr Kruka. może jeszcze nie wprowadzili VAT-u. zapytaj doktora jak zapłacisz zaliczkę?

Magduśka....no ok, dobrze ze zdajesz sobie sprawę, że to nie pomoże w problemach :) na operację fakt ze trzeba troszkę zapłacić ale idz na konsultację, dowiedz się, może jakies raty czy coś :) bo nawet nie wiesz ile odłożyć kasy :) a w ogóle skąd jestes ?:)

Gość Magduska84
:) szczerze to nie wiem nawet gdzie można w miare blisko wykonać taką operację... jestem z Tarnowa:) może orientujecie gdzie w okolicy Tarnowa jest jakaś dobra klinika i gdzie bym mogła udać się na konsultacje:) może faktycznie jakieś raty wchodzą w rachube:)

a jak wyglądają takie piersi powiększone tłuszczem??? sa takie stojące i sprężyste jak od implantów? jakoś mi się wierzyć nie chce... hmmmm

Anarchy nie mam pojęcia jak wyglądają.....ale zaciekawiłaś mnie tym tematem :) hmm a nie jest tak, że z wiekiem te piersi nie są już takie jędrne.....?! albo jak się chudnie to przecież piersi też muszą jakoś zmaleć?

Gość Felicita może Wam się przyda..
Kwestie do wyjaśnienia na konsultacji 1.Czy przed operacją trzeba będzie wykonać badania piersi, jeżeli tak to jakie? Jakie inne badania należy wykonać i w jakim czasie przed operacją? 2.Jakie istnieją metody powiększenia piersi, czy są sposoby na powiększenie piersi bez operacji? 3.Czy można przed zabiegiem dokładnie ustalić do jakiej wielkości zostaną powiększone piersi (rozmiar stanika), czy można skorygować asymetrię w wielkości piersi jeżeli istnieje ona przed operacją, czy można powiększyć piersi do dowolnej wielkości niezależnie od warunków anatomicznych pacjentki, czy założenie większych protez wiąże się z dodatkowym ryzykiem? 4.Czy luźna skóra na piersiach (obwisłość piersi) stanowi jakąś przeszkodę w uzyskaniu dobrego efektu operacji, czy każdy nadmiar skóry na piersiach da się wypełnić protezami, czy też w pewnych przypadkach zachodzi konieczność połączenia powiększenia piesi z plastyką (uniesieniem) piersi? Jakie jest optymalne rozwiązanie w Twoim przypadku? 5.Jak trwałe są efekty tego rodzaju operacji, jakie czynniki mogą na to wpłynąć, czy protezy piersi są na całe życie czy też kiedyś trzeba je będzie wymienić? 6.Czy obecność protez piersiowych zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi lub jakąkolwiek inną chorobę, czy może utrudnić diagnostykę chorób gruczołu piersiowego? 7.Czy obecność implantów piersiowych stanowi przeszkodę w karmieniu piersią? 8.Jak często dochodzi do powstania obkurczającej się na protezach torebki, w jakim czasie po operacji może mieć to miejsce, jakie są tego konsekwencje? 9.Jakie są rodzaje protez, czym się między sobą różnią, czy protezy różnych firm poza ceną różnią się także jakością? 10.Czym charakteryzują się protezy anatomiczne i protezy z zagęszczonym żelem, jakie są ich zalety w porównaniu z innymi protezami, czy ich założenie jest obarczone dodatkowym ryzykiem, jeżeli tak to jakim? Czy w związku z tym ich założenie w Twoim przypadku jest celowe, czy przyniesie Ci to jakąkolwiek dodatkową korzyść? 11.Czym charakteryzują sie protezy teksturowane, czym charakteryzują się protezy tzw. solne jakie mają zalety i wady? 12.W jakim znieczuleniu będzie wykonywana operacja i ile potrwa? 13.Jakie są wady i zalety poszczególnych dostępów do założenia protez (przez pachę, przez otoczkę, przez fałd podsutkowy, endoskopowo przez pępek), który z nich będzie najwłaściwszy dla Ciebie? 14.Jakie są wady i zalety związane z założeniem protez pod gruczoł piersiowy bądź pod mięsień piersiowy, co będzie lepsze dla Ciebie? 15.Jak wygląda opatrunek po operacji, czy będą założone dreny, jeżeli tak to na jak długo, kiedy będą zdjęte szwy, jak długo po zabiegu trzeba nosić stanik? Czy stanik jest w cenie zabiegu czy musze kupić sama, jakiej firmy? Czy mogę nosić stanik z fiszbinami? 16.Czy po operacji występuję dolegliwości bólowe, jeśli tak to jak długo i jak im zaradzić, kiedy po zabiegu będzie można wrócić do normalnej aktywności życiowej (praca, seks, sport), kiedy będzie można podjąć stosunki seksualne, kiedy będzie można opalać piersi na słońcu lub w solarium? 17.Jak często po operacji dochodzi do zaburzeń czucia w obrębie brodawek, kiedy następuje jego powrót, czy może ono nie powrócić? 18.Jak często zdarzają się powikłania (np. infekcja czy krwiak) po tego typu operacjach, jakie mogą być ich konsekwencje? 19.Jaka dokumentacja po wyjściu z kliniki? Czy jest jakaś dokumentacja dla implantów? 20. Kto naprawdę przeprowadza operacje? Lekarz czy asystent? 21.Czy blizny po operacji można czymś smarować?

Gość onatawysnionaaa
Dziewczyny, podnieciłam się niesamowicie waszymi wpisami! od jakiegoś czasu myslę nad operacją, chcialabym miec piekne duże piersi! to moja obsesja powiedzcie mi tylko, czy 24 lata to niezamało na takie coś? moze jeszcze poczekać, co?

Gość hanka90
Ja robiłam Macrolane u Wiatroszaka we Wrocławiu i wstrzykiwał mi po 100ml w każdą pierś. Zapłaciłam 7tys zł. Wszystko wysło bardzo dobrze i mysle ze jak zejdzie to bede dostrzykiwac bo jestem bardzo zadowolona.

i opłaca się tak dostrzykiwać??? przecież to straszne pieniądze? mysle że mając 24 lata możesz spokojnie robić operację, zwłaszcza jesli jestes tego pewna. W końcu młodość to najlepszy czas żeby sie cieszyć swoimi cycuszkami :)

hanka90...No ok, Macrolane może to też jest sposób na powiększenie biustu...ale to jest rozwiązanie na krótki okres czasu...A gdyby tak w kółko powiększać biust to ogromna suma wychodzi. Moim zdaniem to się ie opłaca..... onatawysnionaaa... jeżeli jesteś zdecydowana i wiesz na pewno, że chcesz powiększyć sobie biuścik to nie jesteś za młoda. Tak na prawdę chodzi o to czy po 3 miesiącach nie stwierdzisz, że jednak nie chcesz takich piersi i wolisz małe :)

Gość onatawysnionaaa
Czy taki powiększony biust trzeba poprawiać? teraz mam B, ale chciałabym mieć D/ E ile może kosztować mniej wiecej taka operacja? czy w uk byłąby tańsza/ lepsza?

Gość sabinka 27
koszt operacji+23% vat to ok.17 tys za anatomiczne implanty

Gość sabinka 27
czy ktos slyszal moze o dr.Olender z katowic?-chirurg-plastyk

Hmmm Sabinka, ja nie nic nie słyszałam na temat tego lekarza. Ale popytaj się także na innych forach, może jakaś inna dziewczynka wie coś na temat tego lekarza! A zastanawiasz się nad wyborem tego doktora?!

Gość JakByMcHCIAlA
hejka a czy ktoś tutaj zna dr. Potockiego z warszawy?

nie znam tego lekarza, nawet o nim nie słyszałam nic... tak się zastanawiam nad zrobieniem sobie delikatnie warg...ale nie wiem czym...co myślicie?

ja tez nic nie słyszałam na temat dr Potockiego.... Anarchy chcesz sobie usta powiększyć? widzę, że w miarę jedzenia rośnie apetyt....:) a może i ja bym sobie co nieco poprawiła ?:) ps. co tu tak cicho...??? halllo gdzie jestescie?

Gość lolitek
..

Gość lolitek
Ok dziewczyny, tak co nieco poczytalam i mysle, ze mam troche tu do popisania.. Mam implanty od 10 lat i wiele juz przerobilam.. Moge popisac, jezeli jeszcze tu jestescie....???????? Dodam,ze dzis tu w kafaterii.pl, to moja premiera..;-) Zobaczymy, jak to dziala.......

Gość lolitek
jestescie tu jeszcze??

no hej Lolitek? Masz implanty 10 lat już? i jakie są? pewnie jak naturalne? u kogo robiłaś? czy teraz nie musisz wymieniać implantu ?? pozdrawiam

Gość lolitek
Hej Slicznotka, byl jakis problem serwera, wiec nie moglam po 16 odpisac. Tak wiec zmiana- ponoc nie zawsze potrzebna, szczerze mowiac, nie wiem, jak to jest w przypadku moich. Mam podmiesniowo,robie regularnie usg i wszystko ok. Jestem szczupla, mam wielkosc proporcjonalna do figury- i to jest najwazniejsze. Wygladaja bardzo naturalnie, a po porodzie mega naturalnie. Nie poznac na plazy, czy nawet w lozku ;-) mozecie mi wierzyc. Karmilam mojego synka dlugo piersia bez zadnych problemow. A poczatki..->> prawie 10 lat temu. Coz, samoocena ogolnie nie byla niska, ale wzrosla napewno, gdyz to byl moj komplex. Teraz nosze to, co chce. Wszystko brzmi super.. no nie? Ale na pytanie- czy jeszcze raz sie na to zdecydowala..?? Odpowiem: nie wiem.. Dziwne nie..(?)

Gość magduska84
Lolitek witam i ja:) Mam pytanie, co ile musisz zmienić implanty? Karmiłaś piersią już z implantami? Ja urodzilam 1 dzieciątko i karmiłam tylko kilka miesięcy ciągle się mordując problemami z sutkami z małą ilością pokarmu. Też marzy mi się piękny biust do którego można założyć jak słusznie zauważyłaś wszystko. Teraz czuję się fatalnie, biustu praktycznie nigdy nie miałam, gdy karmiłąm troszkę nabrał kształtu ale po odstawieniu od piersi mam wrażenie że zanikł niemalże całkowicie. Pozdrawiam, magduska

Gość lolitek
Hej Magduska, ponoc sa implnty, ktore po latach trzeba wymienic, alo to zalezy od firmy. Nie wiem dokladnie, jak z moimi, ale o ile sobie przypominam doktor wtedy mowil, ze jak nic sie nie dzieje, to nic nie trzeba robic. W oryginalnych papierach, ktore dostalam jest 15 lat gwarancji, to ozn., ze gdyby np. pekl ktorys, to mi za darmo w ciagu pietnastu lat od oper.wymienia. Ale bede musiala sie dopytac. Moje mam juz prawie 10 lat. Tak, karmilam, gdy je juz mialam. Jestem szczupla, wczesniej bylam calkiem plaska, a mleka mialam tyle, ze moglabym karmic blizniaki. Karmilam poltora roku. Wtedy piersi mialam ogromne, a wrocilam do swojej wagi w 3 mies. Wtedy, gdy mialam tyle mleka nawet doktor nie poznal,ze mam implanty. Naprawde tak bylo. Teraz wygladaja jeszcze bardziej naturalnie. Pozdrawiam

Gość magdus84ka
Lolitek dziękuje za odpowiedź:) eeeeh kiedy ja sie doczekam moich dużych piersi... tak bym je już chciała a tu z pieniędzmi w tych czasach nie za wesoło... może przyjdą lepsze chwile. Ściskam Cie mocno:)

Gość lolitek
Magdusek wyjedz za granice, jezeli tak Ci ciezko w kraju. Trudniej na pewno, gdy juz sie ma rodzine, ale pomysl o tym. Jak masz pytania, daj znac. Chetnie odpowiem pozdrawiam;-)

Gość ceny do negocjacji
Gość Błagam o pomoc!
Witam ja niestety jestem przykladem totalnego niewyplu-mialam podnoszone piersi i wkladane implanty..efekt-kazda piers inna, grudki w implantach, jedna opadla, druga sie wybrzuyszyla, bol przy dotknieciu brodawek okropny, nawet po kilku latach od operacji, martwica jednej brodawki..innymi slowy koszmar i do konca zycia bede tego zalowac..Dla mnie kazdy dzien teraz jest udreka.. I niestety musze juz wymienic te impalnty-dlatego bardzo prosze o pomoc i porady gdzie moge bezpiecznie i wreszcie dobrze zrobic implanty..blagam:( najlpeiej warszawa ale moge przejechac i pol polski by sie jakos ratowac... piszcie prosze na maila fornalczyk.ewelina@poczta.onet.pl

Gość Błagam o pomoc!
LOLITEK-naz prosze gdzie robiłas...